7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308307
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

WITAM :) POWIEDZCIE MI CZYM PRZYLECIALY AUTOBOTY NA ZIEMIE?? CZY TO ONE SAME BYLY TYMI KAPSULAMI? CZY SIEDZIALY W NICH W SRODKU??? PISZCIE...

ocenił(a) film na 4
Mojzesz_trzeci

i zobacz jeszcze to http://transformers.wikia.com/wiki/Nemesis_(Movie)

ocenił(a) film na 4
Mojzesz_trzeci

a tak w ogóle to z Xantium chodziło mi o to że do niego dobudowano prom kosmiczny i rakiety startowe
, nie uzasadniłem po co.A racje miałem do tego że Autoboty były tymi kulami ,a ty na początku twierdziłeś że wylądowały statkiem i koniec dyskusji , kropka

ocenił(a) film na 4
Mojzesz_trzeci

a udowodniłem ci to że się myliłeś , bo na początku dyskusji nie wiedziałeś nic o kapsułach.
Masz rację w wielu rzeczach się myliłem ,a resztę cały czas żle ci opisywałem (między innymi chodzi mi o Xantium, a tak konkretnie o doczepiony do niego prom i rakiety startowe, bo nie dopisałem do niego po co je doczepiono).
I za nim zaczniesz pisać że we wszystkim nie mam racji to jeżeli czytałeś ten komiks o Shockwave'ie , drillerze i Brains na internecie to weś podaj mi link, bo chętnie bym poczytał :D

Mojzesz_trzeci

1 'Mógłbyś mi podać nazwę tego komiksu,bo ostatnio zacząłem je czytać i chciałbym przeczytać i ten,'

To chyba był Tales of the Fallen. Nie wiem, który numer. podaj mi swój email to dam ci konkretniejsze informacje o komiksach.

2. 'kolejna rzecz ja często uczęszczam na "transformers.wikia.com" i wtedy podałem ci mało informacji.
Wejdż sobie na to http://transformers.wikia.com/wiki/Nemesis_(ROTF).
tu masz resztę informacji o Nemesis'

Ale po co? Co chcesz mi pokazać? Co z tego, że często uczęszczasz skoro nie masz pojęcia co gdzie było obecne? Już ci wyjaśniłem jak to było z ich statkiem.

3. 'a tak w ogóle to z Xantium chodziło mi o to że do niego dobudowano prom kosmiczny i rakiety startowe '

Nie, tobie chodziło o to, że Xantium zbudowali ludzi. To ja powiedziałem ci, że to był pojazd Autobotów, do którego NASA przyczepiło parę części.

4. 'A racje miałem do tego że Autoboty były tymi kulami ,a ty na początku twierdziłeś że wylądowały statkiem i koniec dyskusji , kropka'

Nieprawda. Powtarzam ci po raz kolejny. Pytanie brzmiało czym latali, a nie w czym spadali. Nigdy nie zaprzeczyłem by forma komeidalna sprowadziła ich na grunt.

5. 'a udowodniłem ci to że się myliłeś , bo na początku dyskusji nie wiedziałeś nic o kapsułach.'

Po pierwsze niczego mi nie udowodniłeś bo nie masz nic na poparcie swoich słów, mieszają ci się filmy z grami i wymyśliłeś sporo rzeczy. Po drugie jak miałem nic nie wiedzieć skoro miałem je czarno na białym. Po trzecie próbuje wyjaśnić ci, żebyś zajrzał do encyklopedii i sprawdził co to oznacza kapsuła bo to nie był kapsuły.

TurboSpychacz

Radze jeszcze raz obejrzeć trójkę i przyjrzeć się i posłuchać dokładnie co mówi Pani Charlote Mearning:
"Nazywa się Xantium,PRZYLECIAŁ tu jeszcze przed drugim zrzutem (2 część 1 zrzut,w 3 Wreckersi najpierw przylecieli Xantium,a potem dopiero w kapsułach Dino,Que i Brains odszedł od Deceptów).
A co do kapsuł to autoboty były nimi,tylko zrobiły wokół siebie osłone przez to te części które się spalały w atmosferze to były takie ich części zapasowe.
Ale pojawia się jeden zgrzyt,skoro Optimus na początku mówi że przemierzali kosmos i każdą planetę przeszukiwali,no właśnie jak skoro ta zmiana w kapsułę jest jednorazowa to nawet jakby wylądowali na jakiejś planecie to jak z powrotem znaleźli się w kosmosie?

transformers567_fw

Trochę przeinaczasz. Babka powiedziała, że Xantium przywiozło drugą falę Autobotów.
Co żeście przyczepili się tych kapsuł? Nie ma żadnych kapsuł. Żadnych części zapasowych, żadnej osłony, żadnego robienia czegoś wokół siebie, żadnej jednorazowości. Włączcie mózgi. To były formy komeidalne, według komiksu montowane każdemu w standardzie - nie kapsuły. Potrafiły startować z planet, jako tako poruszać się po kosmosie i precyzyjnie lądować.