7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308617
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Wiecie może co się stało z Barricadem? Ostatni raz w filmie widizałem go na autostradzie, a potem wsio, w finałowej walce go nie było. Na lotiskowcu jego szczątków nie widziałem. Wiecie może co z nim?

ocenił(a) film na 10
Arkhan

Ten temat był już poruszany dobre kilka-kilkanaście razy ale odpowiem :) Barricade po prostu zniknął po akcji na autostradzie - tym samym stając się jednym z niewielu Decepticonów które przeżyły - z pewnością powróci w drugiej części (mam nadzieje, że będzie równie dobra jak pierwsza) razem ze StarScreamem :)

ocenił(a) film na 9
Prime1

Poprawna odpowiedź

A mam pytanie Prime1

Nie sadzisz ze śmerć Scorpinoka była dziwna no bo skoro zginął nie powinien zostać na powierzchni? a on pod ziemie wlazł...

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Fakt, faktem gdyby wyzioną iskrę powinien zostać na powierzchni... Ale może wcale nie zginął? :)
W trakcie zakopywania się funkcjonował i odpadł mu tylko kawałek ogona po ostrzale z samolotu. To trochę mało żeby uśmiercić Scorpinock'a :)

ocenił(a) film na 9
Prime1

No właśnie...ciekawe:) czyzby była Mroczna trójka a nie dwójka xD?

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Powiedziałbym, że przeżyło 2.5 mrocznych Decepticonów - za 0.5 licząc Scorponack'a ;)

ocenił(a) film na 9
Prime1

No ta ogonek;]

Prime1

nie zgodze sie, w ostatniej scenie wyraznie widac drzwi auta policyjnego gotowe do wyladowania w wodzie , tak samo w movie adaptation jest on usmiercony na autostradzie. Problem wynikl w tym , ze usuneli ta scene jak go ubijaja i ktos niezauwazyl ze jest troche kluczowa, stad ta rozbieznosc

Wnt

Wniosek prosty - scenę tą ujrzymy w jakimś wypasionym, rozszerzonym wydaniu DVD ;)

ocenił(a) film na 7
Arkhan

Reżyser w jednym z wywiadów powiedział, że to celowy zabieg, a zwiastujący część drugą. Nie można sugerować się komiksami gdzie ten robot ginie, bo jeszcze go spotkamy i to na 99%.

Tom_Cat

no wsumie, ale komiks to official movie adaptation:) jesli w wersji imaxowej nie zginie to generalnie bede sie tylko cieszyl :)

Wnt

A co się stało z tym Transformerem zmieniającym się w myśliwca?

ocenił(a) film na 9
Kazioo

Jest scena po napisach że leci w kosmos:) pewnie po ekipe

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Ja mam nadzieje, jednak, że Barricade przeżyje. Ale jednak chyba poległ na autostradzie, chociaż nigdy nie wiadomo...

ocenił(a) film na 9
Arkhan

Barricade przeżył:) Niby kiedy zginął na autostradzie?.Na autostradzie zginął Bonecrusher po walce z Optimusem:)

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

We wrześniu w kinach IMAX ma być rozbudowana wersja TransFormers - jeżeli tam nie zobaczymy jak Barricade ginie to będzie oznaczało, że zobaczymy go w drugiej części :)

ocenił(a) film na 9
Prime1

O to fajnie:) trzeba na to iść :] ^^

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

A mi sie bardziej wydaje , ze zginal na autostradzie w koncu jest , jest Sam krzyczy zeby go zablokowac - Autoboty go zaczynaja blokowac i koniec..
W ogole czytalem , ze Bay mowil ze ta scena na autstradzie ma byc lepsza niz w Bad Boysach 2 (swoja droga ZAJEBISTA scena) ale niestety moim zdaniem nie za bardzo to wyszlo (przedewszystkim za krotka) dlatego moze faktycznie jest czesc wycieta i wiecej zobaczymy w jakis dodatkach ?

Hail Prime !! ;)