Nie wiem jak wy, ale jako bachor byłem wielkim fanem, nawet miałem pare zabawek... w każdym wypadku zaraz po filmie, który osobiście uważam raczej za rewelacyjne intro niż samodzielny film, obmyślałem wątki na T2:
Dno morza
Deseptikony w kreskówce miały swoją baze na dnie moża... co z tego wynika? Że się chłopaki pozbierają pod wodą i w ukryciu będą próbować odzyskać siły.
Wiadomość Optimusa do Autobotów na koniec filmu
Oczywiście ta wiadomość zostanie przechwycona przez Deseptikonów a dopiero później dotrze do Autobotów, zakładam, że to Galvatron dotrze pierwszy na ziemie...
All Spark, źródłem późniejszej matrycy?
Jak wiadomo z kreskówki, Optimus miał pewną matryce w klatce piersiowej, dzieki której on zyskał dodatkową siłę jako przywódca Autobotów, Megatron i później Galvatron próbowali ją zdobyć... więc wydaje mi się że AllSpark co prawda wypaliło Megatrona wnętrze... ale równocześnie przekształciło się w tą matryce, którą któraś frakcja będzie musiała ostatecznie zdobyć.
T3?
Jeżeli to co piszę się sprawdzi, to w T3 pewnie Galvatron odbije matryce od Optimusa zabijając go... na ziemie dotrze HotRod i ekipa, którzy zdołają ją odbić. HotRod (za swoje bohaterstwo w walce) przejmie matryce i stanie sie tym samym drugim przywódcą Rodimusem Prime.
Ale to tylko takie przemyślenia przepełnionego sentymentami fana ;)
Pozdr.
oj bardzo bym chciał aby tak było :) zawsze jest jakaś nadzieja...ale trochę za wczesnie aby mówić o drugiej części filmu co dopiero o trzeciej:P
pożyjemy zobaczymy xD
Nie no fakt... za wcześnie to jest... ALE już Bay twierdzi, że mówienie o T2 jest normalne po takim sukcesie T1... więc kontynuacja będzie raczej na pewno... a reszta to moje teorie oraz nadzieje...
Moim zdaniem T2 musi być, ponieważ T1 było poprostu wprowadzeniem w temat, bardzo fajny film, ale głównie ustawiający pionki na szachownicy...
w sumie nie wyjasniono chyba co stało sie z barricade i shockwavem, wiec mozliwe ze bedzie kontynuacja (chyba ze coś przespalem?:P )
no jest parę nie wyjaśnionych wątków. Ja mam nadzieje ze powstanie trylogia transformerów, bo jeden z moich ulubionych filmów właśnie sie zakończył :P a przydało by sie coś nowego a transformers jest świetny, tylko oby w następnych częściach było mniej ludzi... xD
Spokojnie Panowie, coś mi sie wydaje, że niektóre sceny zobaczymy w całości na odpowiednim wydaniu DVD ;)
oglądałem wywiad z Megan Fox i ona zdradziła że sa już prace nad scenariuszem do drugiej cześci :DDDD Mnie tylko denewujeże na polska premiere trzeba tyle czekać!! Wstyd a niewspomne tak na marginesie o filmie zew krwi który amerykańska premiere miał ponad rok temu, podobnie było z dzieńkujemy za palenie. Ale jak fan i tak czekam na ten film żeby go w kinie obejrzeć a nie zmarnować sobie wszysko prze ogladanie go na komputerze i to w dodatku w kiepskiej jakości gdzie połowy żeczy penie nie widać.
Ja byłem na przedpremierze i mowie ze to trzeba zobaczyc w kinie!!!!!!! Z ta premiera to fakt ze przegieli czekac az miesiac na ta zajebisty film to skandal.
Sratu tatu pitu pitu, nie rozumiem was, dopiero planuja nakręcenie drugiej części a wy już macie mokro w gaciach snując co będzie w następnej części. Scenarzyści i tak pewnie wszystkich w jakiś sposób zaskoczą, bo gdyby fabuła do przewidzenia to nie mieli by poco pracować w swoim zawodzie, no chyba że film oparty jest na faktach.
Hmmm taki z ciebie fan a nawet nie wiesz ze megatron i galvatron to jedna i ta sama osoba. Pzdr.
Cziz... po pierwsze, to film się podobał i poprostu się dziele swoimi uwagami, a skoro ty masz zwykle mokro w takich sytuacjach, to nie znaczy że inni też mają...
A po drugie, to wiem że Megatron i Galvatron to jedna i ta sama osoba, ale w filmach różnie bywa, i mi się wydaje, że albo Megatron zmieni ciało albo (moim zdaniem bardziej prawdopodobne) dla uproszczenia fabuły zrobią z Galvatrona osobną postać...