7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308325
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Sztuczne badziewie bez żadnej fabuły! Komercyjny shit...

simonjestcool

...nie rozumiem tu niektórych wypowiedzi.. olać

10/10 ..chodz zdziwiła mnie nieco akcja gdzie się podział baricade...poszukałem i znalazłem.. ta scena została wycięta z filmu :< dlatego nie zobaczymy go w miescie podczas akcji :<..dla fanow.. sa juz, i byly gotowe juz dawno modele naszych bochaterow, dlatego czakejcie na 2 cześć... prawdopodobnie szykuje sie trylogia :D

ocenił(a) film na 2
yazoo69

i nie zrozumiesz

ograd_jahad

kino rozrywkowe w najbardziej parszywym wydaniu, ... nie śmiem nazwac tego filmem.

ocena 1/10 ...

ocenił(a) film na 7
Malakay

to może wpisz ocenę a nie tylko tak na forum.
i w takim razie jakie cechy powinno mieć dobre kino rozrywkowe?
Pozdr.

ocenił(a) film na 2
Cypisek_syn_rumcajsa

pozwolę sobie sobie również odpowiedzieć...
na pewno nie powinno być do bólu głupie

ocenił(a) film na 9
ograd_jahad

Kocham komentarze w stylu "bla bla totalny shit!" - prośba z mojej
strony - postarajcie się wymyślić sensowne argumenty i poprzeć je
faktami :-)
Efekty - naprawdę zapierają dech w piersiach, zwłaszcza podczas rozwałki
z Decepticon'ami w mieście - wszystko wyglądało bardzo realistycznie.
Sama fabuła - tochę zmiksowana z tą z kreskówek, oddaje ducha
Transformers - którzy postanowili chronić naszą planetę i nieudolną rasę
ludzką :-P
Rozumiem, że ktoś może nie lubić SciFi, ale nawet w takim wypadku tekst,
że "film jest nierealistyczny" jest absolutnie nie na miejscu - filmy
tegoż gatunku same w sobie mają być fikcją i NIE ma być realistyczny.
Może niektórzy powinni obejrzeć najpierw kreskówkę, żeby ogólnie połapać
się w klimacie Transformers, bowiem wymienianie jako wady "metalowe
transformery potrafia imitowac skurzane siedzenia " też po prostu woła o
pomstę do nieba. Ludzie, przestańcie porównywać filmy SciFi do realnego
świata, bo nie po to powstał taki gatunek.
Nie uważam filmu za ideał, bo takim nie jest, jednak moim zdaniem to
bardzo dobry twór kina SciFi.
Możliwe, że powyższy post jest bardzo subiektywny, w końcu Transformers
to (między innymi) bohaterowie mojego dzieciństwa, a i do dzisiaj lubię
od czasu do czasu oglądnąć kilka odcinków - taki już sentymentalny
jestem.
I jeszcze jedno - jak ktoś musi się dowartościować, niech sobie na mnie
bluzga ile chce, póki nie usłyszę w 4 oczy, zbytnio się nie przejmę.
Jakby ktoś pytał (bo ostatno taki trend panuje, żeby sypać tekstami
"masz pewnie 10+ lat") - lat mam 21 (co, moim zdaniem, w żaden sposób
nie upoważnia mnie do poniżania młodszych ludzi). Dla tych, którzy
uważają, że nic ambitniejszego od Transformers nie oglądam - zapraszam
do moich ulubionych 8-)
I to by było na tyle. Na zaczepki nie odpowiadam.
Pozdrawiam.
Autobots - Roll Out!

ocenił(a) film na 10
marcin_wloc

Stuntman Mike wcałośći popieram twoją opinię wkurwia.j.a... mnie ludzie piszący 3 słowa na temat filmu np "to jest dno" itp niech kurde powiedzą coś więcej jakiś sensowne argumenty a nie takie sranie w bane.

Transformers 9/10

marcin_wloc

Badziewie? To nie było badziewie. Kino dość słabe jak na dość wysoki budżet, widziałem ciekawsze ekranizacje komiksów ale przecież główną zaletą filmu nie miała być fabuła ale efekty specjalne. I sądzę, że w tym elemencie twórcy wywiązali się ze swojej roli.

ocenił(a) film na 10
marcin_wloc

Nie lubie takich idiotow jak Ty ktorzy nie wiedza co to fajne rozrywkowe kino i nazywaja takie filmy jak Transformers dnem. Jestescie zalosni i oby spalily sie wam wszystkie monitory i telewizory, moze wtedy zrozumiecie ze filmy wam nie sluza!

użytkownik usunięty
marcin_wloc

Nie ma co zaczynać kolejnej kłutni - wiadomo że fan taki jak ja kóry ma w domu figórki filmy i wszystko co sie da kupić w polskich przynajmniej sklepach i na Allegro na temat TF powie tak: WALIĆ FABUŁE LICZĄ SIE ROBOTY I NAPIERDZIELANKA. Ktoś kto lubi SF a nie koniecznie Transfrormery powie DNO i gitara każdy ma prawo do własnej oceny.

Uważam jednak że warto się zastanowić z tak dobitną krytyką jaką zafundowął nam autor tematu :)

W Transfromerach chodzi o transformery, nie o panienkę, nie o chłpczyka, te postacie te "worki mięsa" jak zwykł mówic o ludziach Megatron są tylko dla wypełnienia dziur w akcji ponieważ gdyby film miał z takimi efektami być TYLKO o robotach kosztował by miliardy dolarów. Jesli chodzi o fabułę to jak juz wiele razy pisałem Bay jest odważny bo trzeba miećjaja żeby sie porwać na sage kótra ma ponad 23 lata, kilkadziesiąt rodzaju i odłamów, kilkaset wątkó i kilka set postaci - z tego wszytkiego trzeba wybrać coś co można będzi epokazać w czasie tylko 2,5 godziny. Naprawde podziwiam chłopa. Sceny akcji są perfekcyjne. Właśnie brak akcji - o co chodzi w tym stwierdzeniu?? jak ropierdzieleni bazy wojskowej w pierszych minutach filmu nie jest akcją to nie wiem o co biega - mnie wbiło w fotel.

Komercyjna strona tego filmu OK jest komercyjny ale TFsy na zachodzie całe lata sa komercyjne i sie sprzedają jak ciepłe bułeczki w każdej postaci - to tylko w Polsce nie można NIC KUPIĆ. Ludzie w naszym kraju są bardzo delikatnie mówiąc konserwatywni i uznają że jak dorosły facet zbiera roboty to ma fibździa a tym bardziej jak mu sie takie filmy podobają - a ja mówie WALIĆ TO.

Moja rada dla krytyków - więcej otwartości i przymróżenia oka i dystansu w podejściu do pwenych spraw a juz na pewno do filmów typu TF :DDDD

marcin_wloc

a ja powiem tak! kto na prawde interesuje sie seria transformers powinien sie tutaj wypowiadac. wkurza mnie pisanie ze film nie ma kregoslupa moralnego, ze brak fabuly. do wiadomosci wszyskich fanow filmow sensacyjnych!! to nie jest film sensacyjny tylko sf+komiks. wiec blagam was...nie wypisujcie pierdol o jakiejs zlozonej fabule...chcecie fabule to sobie obejzyjcie hanibala. to jest bajka na duzym ekranie.
wiec wszystkim krytykom mowie stanowcze NIE. Dla zwyklego smiertelnika (czyli dla mnie) film na pelny wypasie:D

ocenił(a) film na 2
maniuset

Czyli twoim zdaniem nie może się wypowiadać tutaj nikt inny, tylko osoby zakochane w prostej historii robotów z kosmosu zamieniających się w auta i sikających olejem - gratuluje. A NIE osoby która uważa, że film gdzie najlepszym sposobem na zemstę na kimś kto nakarmił czyjąś twarzą psy, jest rzucenie go na pożarcie żywcem przez zmutowane świnie ludojady lub największe emocje w filmie ma wywołać wyżeranie ludzkiego mózgu, nie ma dla mnie większej wagi...

użytkownik usunięty
ograd_jahad

Nie no każdy ma prawo do wypowiedzi tylk o wiesz no ja myślę że jak się coś komuśnie podoba (ja np tak się staram robić) nie obwieszczam tego całemu światu bo po co komuś psuć radoche (mnie osobiście zwisająkrytyki bo mam swoje zdanie ale są wrażliwi ludzie).

TF to prosta historia i ma prostą fabułę - są źli i są dobrzy i jest łupanina a gdzies tam w to wszytko wplątana jest Ziemia i ludzie - finito, zadnych podtekstów zadnych przesłań - jak ktoś nie akceptuje takiego stanu rzeczy nie powinien takie formy rozrywki oglądać.

Jak by sie uparł to kazdy teraz powstający film ma w sobie 50% rzeczy do kótrych można by sie przyczepić, ale po co ?? nie lepiej oglądać i sie dobrze bawić?? Nie no ja wiem że są ludzie kórzy analizują, dosuzkują się, wgłębiaja sie w problematykę, scenarisze, akcje itp itd. ale nie kazdy musi i nie kazdy lubi w ten sposób oglądać filmy.

Transformery są fajowe tylk trzeba je poznać, wszystkie wątki najlepiej. :D rzyczę wiecej optymizmu i radochy z życia :DDDDDDDD

ocenił(a) film na 2

jestem ku*wa bardzo radosny :D :p

ograd_jahad

jak kolega wyzej napisal...nikt nikomu nie zabrania. ale niech to robi obiektywnie do danej sytuacji. film mial byc o robotach tlukacych sie niemilosiernie i byl. to ze jakies proste dialogi byly na nikim nie robiace wrazenia - tlo. totaj nie ma nad czym sie zastanawiac. film pozostawia wrazenie wizualne i dla niektorych byl nowa odslona starej dobrej bajki/komiksu. a nie zeby o nim dyskutowac godzinami i dociekac dlaczemu on tak powiedziual a nie inaczej i ze to glupie bylo(kropka)