7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Podniosłośc i patos mnie rozwaliły! Ale film ma 3 wielkie atuty: Megan Fox, humor i efekty specjlane. Reszta, łącznie z fabułą to ta częśc dla mniejszych chłopców. Bo oczywiście zgadzam się, że film jest zarówno dla dużych i małych chłopców. Roboty, walczące o Ziemię z innymi robotami, Optimus Prime i Megatron.... itd... no i te teksty: "Now you're soldier!", albo podczas walki "Wciąż stoisz po stronie słabszych!" A może to tak specjalnie, żeby przypomniec (no bo chyba nie spariodowac) wszechobecny zawsze patos. Nie wiem tego, ale wiem, że film mnie wciągnął. Na koniec prawie wykrzyczałem "giń Megatronie" :D

Megan Fox to dla mnie absolutne odkrycie roku. Bo, że Shia LeBouf umie grac to już miałem okazję się przekonac, ale Meeeegan. What a chick!
Humoru duzo, to bardzo dobrze. Te śmieszne wstawki to to, czego bardzo brakowałoby, gdyby ich nie było, hehe.

Równnież muzykajest niczego sobie, choc wg mnie znacznie jej brakowało! Mam soundtrack z tego filmu, i jest kilka naprawdę świetnych utworów, których albo nie było wcale albo może zbyt zagapiłem się na Megan i po prostu ne słyszałem... Ale i tak w scenach walk puścili podniosłe utowry zamiast rockowy mocny kawałek! szkoda...

Efektów specjalnych nie trzeba nikomu tłumaczyc, jeśli ktoś widział chociażby zwiastun. Walki na drogach, cała transformacja itp.

polecam. Bo to rozrywka dobra jest!
pzdr.

P.S.
Wolałem ten starszy motel auta Camaro niż ten nowszy w którego się przemienił, gdy się obraził ;)

WojtaSz

Z tym soundtrackiem to pojechałem.... ;/ Okazało się, że mam soundtrack z filmu "Transformers; The movie". I teraz wszystko staje sie jasne.
Nie zmienia to jednak faktu, że muzyka była średnio dopasowana. Brakuje dobrej muzyki w kilku momentach. Mamy w zamian za to podniosłą muzykę, jeszcze bardziej podkreślającą "POWAGĘ" sytuacji (a zatem patos)

pzdr.