7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

dla niektorych widzow. Idealny, swietnie wywazony, swietny humor w bardzo duzej ilosci, nie nachodzacy jakby w zaden sposob na cala reszte. Na przemian ogladamy to inne fragmenty wiekszej ukladanki, bohaterowie wrecz wymieniaja sie scenami ktore to w zaleznosci od nich maja rozna tonajce (tu duzo smiechu, tam duzo akcji) a to wszystko po to by pod koniec wszyscy sie spotkali na jedny boisku.

Dobor muzyki rowniez zadowala, mamy pare klasyk jak i pare nowych utwor (nawet kawalek Linkin Parku po filmie nabiera charakteru i nie sprawia wrazenia juz takiej tandety). Padalem ze smiechu z powodu swietnie wyczutego polaczenia scen z utworami gdy lecial z glosnikow: James Brown, Marvin Gaye, Player (Baby Come Back) koncem koncow najwiecej ciarek i skoku cisnienia szlo zaliczyc przy The Smashing Pumpkins, Doomsday Clock, jak to dzielna Fox wraz z zoltym jechali na wstecznym przez miasto.

Jedyne co dziwi w filmie a raczej w ludziach co go ogladali to skrajne opinie i typowe slowa zucane bez przemyslenia na wiatr, "Kiepska gra aktorska", "Kiepska fabula". Zaskakuje jak wielu mamy ludzi znajacych sie na rzeczy. Ilekroc przypominam sobie ten film nie moge dociec co takiego zlego bylo w grze glownych bohaterow (a zwlaszcza Sama) ale mam wrazenie ze wiekszosc ludzi ktorzy zazucaja filmowi ich aktorow i fabule, a wychwalacych efekty bierze sie z tego ze na ten film szli wlasnie po efekty (a kuriozalne jest to ze wszystki inne elementy potem i tak smaruja na forum) nie starali sie patrzec troche dalej, jak woly gapili sie w ekran.

To samo tyczy sie fabuly, okreslenie "Kiepska fabula" to najbardziej poroniona opinia jaka tutaj przeczytalem na temat tego filmu. Niech ktos wytlumaczy mi czym jest "Dobra fabula" w przypadku filmu Transformers, bo mi sie wydaje ze wlasnie ta ktora sledzilem, Ogladajac film w kinie.

Film wzbudza wiele emocji, co dobrze o nim swiadczy (lecz nie koniecznie o wszystkich osobach ktore te emocji podgrzewaja). Film niektorych przerosl, pokazal ze nawet naprostsza (nie kojazyc slowa negatywnie) rozrywka potrafi byc ciezko strawna dla ludzi ktorzy uwazaja ze wiedza wszystko najlepiej, potrafiac wytknac wszystkie jego slabosci i bledy jeszcze przed ogladnieciem go.