7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Film jest po prostu świetny. Właśnie czegoś takiego potrzeba na zakończenie wakacji. Bay poraz kolejny pokazał klasę! Podobnie jak w 'Wyspie' tak i tutaj na poczatku nie zawiele się dzieje, jednak klimacik już jest. A im dalej tym lepiej. Aż sam sie zdiwiłem, że twórcom udało się upchac aż tyle dowcipów. Na sali praktycznie wsyscy się śmiali. I do tego bardzo często. Fabuła może nie jest może jakaś odkrywcza, ale przecież to jest film, który powstał na bazie zabawek, więc nie oczekujmy zbyt wiele.
Co na plus...oj było by wypisywać. Świetne ujęcia z zachodzącym słońcem, rewelacyjna muzyka, dobre aktorstwo (Shia ma naprawdę wielki talent. Był w tym filmie bardzo naturalny, podobnie zresztą jak Megan Fox. Oboje stworzyli bardzo wiarygodne postacie. Już nie mogę sie doczekac 'Disturbi'). I teraz najważnieszjy aspekt...Efekty...Po prostu cud!!! ILM ustawił teraz poprzeczkę cholernie wysoko i trudno będzie ją teraz komukolwiek pobić. Transformacje robotów są obłędne. Wyfgląda to wszystko tak naturalnie, że aż jest sie w stanie uwierzyć, że takie coś naprawdę mogłoby się zdarzyć. Jak się po seansie wychodzi z kina i patrzy na auto to trudno nie oprzeć sie wrażeniu, ze zaraz zmieni się w wielkiego robota :) Przynajmniej ja tak miałem :P
A co do minusów, to za wiele ich nie będzie. Głównie to gdyby podczas transformacji wiecej było ujęć z dalszego planu, bo tak to za często pokazywali z bliska wszystko i za wiele to widac nie było. I walk też jakby mogło być troszkę więcej z oddali pokazanych było by miodzio. Może w Transformers 2 tak zrobią? I jeszcze szkoda, że utworu 'Before It's Too Late' było tak mało, bo jest on prawdziwym arcydziełem...
Podsumowując, 'Transformers' to film obłędny, który każdy powinien zobaczyć, gdyż mamy tu do czynienia z krokiem milowym jeśli ochodzi o efekty. A i sam film da wszystkim rozrywkę na najwyższym poziomie! GORĄCO POLECAM!!! 10/10

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Farciarz. Nie lubię cię.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

Hehe...
A tu jeszcze takie info znalazłem na onecie dzisiaj:
'Wyreżyserowany przez Michaela Baya film zarobił do tej pory aż 633 mln dolarów. Przygody gigantycznych robotów zrealizowano za 150 mln dolarów. Wytwórnia Paramount Pictures, dla której powstała produkcja, chce powiększyć wpływy poprzez rozpowszechnianie "Transformersów" w kinach IMAX. Do amerykańskich kin tego typu obraz trafi 21 września. Wytwórnia zapowiedziała, że wersja dla kin IMAX będzie zawierać więcej zdjęć niż ta oglądana w standardowych kinach. Nie ujawniono, jakie dodatki będą mogli zobaczyć widzowie'.
Fajnie by było jakby niektóre sceny były w 3D :D:D

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Ale ci dobrze z tymi filmami:P. Sorry ale na onecie często głupoty piszą;/:P

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Wiem, że na onecie czasem głupoty piszą, ale to samo info znalazło się na stopklatce, a tam już zazwyczają dają sprawdzone informacje :)
No ale przekonamy się już wkrótce...Mam nadzieję, że u nas film też pojawi się w IMAXach :]

Kristofer

OMG!!! Film jest po prostu REWELACYJNY!!! Warto zobaczyć, oj warto. Efekty są po prostu oszałamiające. Fabuła może lekko schematyczna, ale w takich filmach nie o to chodzi. Jak już pisaliście, to jest film nakręcony na podstawie zabawek, więc nie oczekujmy zbyt wiele. Mi tam to wogóle nie przeszkadzało. Bawiłem się kapitalnie i film spełnił swoje zadanie w 100%. Gorąco polecam!!! 10/10

ocenił(a) film na 9
hopik_2

Aż sie miło czyta :D:)

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

No proste, że aż sie miło czyta. Dobrze wiedzieć, że są jeszcze osoby, które idąc na film rozrywkowy spodziewają sie kina rozrywkowego. Wiedząc, że film jest naładowany efektami docenią te efekty. Ja jak tylko usłyszałem jakiś czas temu, że ma powstać film 'Transformers' od razu wiedziałem, że tutaj fabuła nie będzie najważniejsza, ale efekty. I film nie zawiódł moich oczekiwań. Szczerze można powiedzieć, ze jest to jak narazie najlepszy film akcji roku. Dla mnie to przebija on nawet 'Die Hard 4.0'.
P.s. kto już widział dwa razy ten film, albo wybiera się jeszcze kiedyś niech tu napisze jakie ma odczucia po kolejnym seansie...Czy podobał sie bardziej, mniej. Czy coś nowego przykuło waszą uwagę itd...Ja idę jutro na 17, więc podziele się tez moimi odczuciami :)
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Ja też jutro ide drugi raz na 14:30:)

P.S. Mógłbyś podać swój gg?;>

ocenił(a) film na 8
Kristofer

Film był świetny, nie ma co, najlepsze film w 2007 roku, dawno tak dobrego filmu nie widziałem, efekty specjalnne po prostu są wyrąbiste, a walki robotów są bardzo widowiskowe i wprowadzają takie napięcie, tej kasę co wydałem na bilet wcale nie żałuję, a wszystkie autoboty były super, no faktycznie Bumblee stracił nogi, ale na szczęście je odzyskał, szkoda też tego co rozerwało na pół, ale chyba ocalał, więc spoko, a Optimus Prime był super, szczególnie jak walczył z Megatronem, a ten mały robot był śmieszny i fajny :) Jeszcze fajna scena jak Optimus i inni chowają się przed rodzicami Sama, a dialogi były fajne i śmieszne. Nie ma co Transformers rządzi, ocena 1000/10

ocenił(a) film na 9
Blake_16

Niestety Jazz nie ocalał:P wkońcu został rozerwany na pół :(

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Spora dawka (dobrego) humoru. W takim filmie to duży plus. Jako całokształt film mi sie podobał i z czystym sumieniem moge polecic na jakis nudny wieczór kazdemu. Swietne kino rozrywkowe, niesamowite efekty, humor, obsada takze udana.

Dwa żarty z filmu, ktore zapadły mi w pamiec najbardziej ^^

"Jak komuś wyrosną jajca to zapraszam na boisko"

"Jestem Bobby Bolivia. Jak ten kraj, tylko bez malarii"

ocenił(a) film na 9
kudlacz_2

Miałem coś napisać jak wróce drugi raz z kina
Więc.....Oceny nie ma mowy żebym zmnienił;} Nie śmiałem sie juz tak bardzo jak za perwszym razem ale cóż wiadomo żart jest dobry na raz;].Więcej rzeczy zrozumiałem i zauważyłem np nie wiedziałem ze Starscream poleciał w kosmos teraz juz wiem...również że Barricade przezył bo wogóle nie brał udziału w ostatecznej walce ^^i że Blackout'a wyskoczył Scorpinok .Muzyka bardziej mi sie spodobała...to by było na tyle

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Mam podobnie...humor już tak nei bawił choć i tak nie powstrzymałem śmiechu jak matka Sama zobaczyła Mikaelę...to było boskie. I tak samo muzyka jeszcze bardziej mi się spodobała i zwróciłem uwagę na wiecej skomplikowanych ujęć: jak np w scenie na sutostradzie, co to dziecko mówi do matki 'ale super' to walka miedzy robotami jest pokazana, tak ze kamera była w środku auta i roboty tylko widac przez szyby...I jeszcze więcej tego było. Oscar w 100% za efekty. Oceny również nie zmieniam 10/10 i juz nie mogę sie doczekać wydania DVD i premiery w IMAX :)

ocenił(a) film na 10
Kristofer

DVD możemy się szybko nie spodziewać ale mogę dodać iż producenci filmu szykują specjalną wersje filmu dla kin IMAX - będzie można ponoć więcej i dokładniej przyjrzeć się Transformerą :)

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Żeby tylko dali w naszych "IMAXAch"

ocenił(a) film na 9
Kristofer

Premiera w IMAX?? kiedy:)?

ocenił(a) film na 9
Darth_Carnage

Dłuższy i grubszy w USA 21 września.

ocenił(a) film na 10
ALIEN_K

Oby i u nas tak była premiera...A czy wiadomo coś o scenach w 3D, czy w ogóle takowe będą??