7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308617
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Kolejny hit Baya

ocenił(a) film na 5

Dostałem dokładnie to czego się spodziewałem, rozrywkę na najwyższym poziomie, wyszedłem z kina w pełni usatysfakcjonowany. Dużo humoru, poprawne aktorstwo (Shia wypadł świetnie, reszta obsady dobrze), bardzo dobra reżyseria (cała esencja stylu Baya, który bardzo lubię), świetna muza, dużo napięcia, zero nudy - po prostu fachowy blockbuster. A teraz to co najlepsze (już chyba wszyscy to powiedzieli, to teraz ja ;), oprawa audio-wizualna MIAŻDŻY głowę i WBIJA w ziemię! Najefektowniejszy film jaki widziałem w kinie (czasami jest spory chaos, ale mi to kompletnie nie przeszkadzało), bez dwóch zdań. Najlepsze w tym wszystkim są Transformersy - animacja, morphingi, voice-acting, ogólna prezencja, coś niesamowitego (dobrze, że zmieniono im wygląd)! Szkoda, że tak mało scen było z Decepticonami (szczególnie Starscream'a za mało, chociaż jego ucieczka w kosmos na końcu daje sporą możliwość na sequel, a co za tym idzie czasowe przywództwo nad Deceptami), ale i tak nie było źle. Cała akcja od tamy do miasta przeszła już do historii kina. Trzeba przyznać również, że scenariusz ma sporo dziur, ale co z tego, jak film ogląda się jednym tchem. To po prostu trzeba zobaczyć w kinie! 9/10