7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Film Mi sie podobał, lubie takie nawalanki ale ten amerykański styl juz sie przejada :(
Strona komediowa filmu była fajna, chociaż troche mnie wkurzał ten mały robocik i agent sekcji 7. Za prosty oklepany humor w ich wykonaniu - chyba sie taxi naogladali.

Co do efektów - super chociaż bez jakis milowych skoków w animacji. Wkurzyło mnie to machanie kamera gdzie popadnie. Bay chciał uzyskac realizm, a wyszło popropstu niewyraźnie i chaotycznie. Do tego powtórzył dosłownie ujęcie z Bad Boys II i wiele ujęć z poprezednich filmów nie wspominając o muzyce, a takie zabiegi mnie wkurzają.

A co mi najbardziej nie daje spać?? Michael Bay wspominał w wywiadach, że myslał o tych robotach przez ostatnie lata więcej niż ktokolwiek inny - szczególnie w temacie ich unicestwiania - "jak zniszczyc te niezniszczalne??" - czekałem więc na indywidualna smierc kazdego robota, a tu prawie każdego dało sie załatwic z działka i rakietami.
A takie strzelanie przez 5 min do każdego jest nieco nudne :(
No ale filmem wszyscy sa zachwyceni więc może poprostu wybiore się na niego jesze raz bo długie oczekiwania mogły przycmić moje spojrzenie.
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
maly_kornel

Byłem w piątek na filmie w kinie.
Zacznę od tego że film podobał mi się bardzo.
Wszedłem z kina zadowolony i jak na superprodukcję to nie żałowałem pieniędzy wydanych na bilet.
W filmie podobało mi się dosłownie wszystko. Nie znalazłem w nim jakoś wielkich błędów. To film na który warto wybrać się do kina, a nie oglądać na kompie w wersji TS i wygadywać pierdoły jaki to gówniany film jest. Jak na superprodukcję film mnie nie zawiódł. Akcja była, muzyka dobrze dobrana, gra aktorów stała na wysokim poziomie, a efekty specjalne wprawiały w osłupienie niekiedy. Doskonały lekki film. Większość czepia się scenariusza. Niech te osoby podadzą mi DOBRY film klasy sf z ostatnich 7 lat na podstawie gry/komiksu.

ocenił(a) film na 7
deva_2

Ehh ludzie, bronicie tego jakby to było waszej roboty. Dlaczego uważasz , że widziałem TS ? Chdze do kina na każdy film godny dużego ekranu i bajka o robotach do nich sie zalicza. Ale jeśli widziałas inne filmy Baya to możesz stwierdzic , że stoi w miejscu. Zawsze ten sam typ wybuchów, kamera z reki. Pearl harbor był bardziej czytelny, w transformersach poszalał :)
Nie bede robił rankingu ekranizacji komiksów czy ozywiania zabawek. Lubie widowiskowe kino ale na tym sie troche zawiodłem.
Ale rozumiem tych co im sie podobało i nie wytykam gustu, szkoda , że w druga strone nie działa. :(