7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308598
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Metal Box

ocenił(a) film na 6

Ostatnio chodząc sobie po stronie Empiku postanowiłem zobaczyć jakie to filmy oferuje nam nasz ukochany Empik. Oczywiście w oko odrazu wpadło mi "Transformers" i Metal Box pod adresem http://www.empik.com/produkt?productId=prod300126&_name_=Transformers_Metal_Box_ DVD_. Opakowanie mi osobiście bardzo się podoba i na 100% zakupie to oto wydanie. Cena nie jest wysoka a wydanie 1x DVD jest tylko o jakieś 20 zł tańsze ,więc warto łapać okazje.;p

Codex

musis zmiec za duzo pieniedzy, jesli kupujesz w Empiku :)......

Pozdrawiam..

ocenił(a) film na 6
lukdos

A czy ja wiem... zawsze kupuje w Empiku.

użytkownik usunięty
Codex

np Władca Pierścieni 4DVD w EMPIKU - 169 zł za film, w Media Markt 149 zł za film. Normalne wydania zazwyczaj w Saturnie czy MM są tańsze o 5-10 zł niż w EMPiKu, czasem dużo więcej - np Robocopa kupiłem w zeszłym roku za 14,90 w MM podczas gdy za to same wydanie w EMPiKu musiałbym dać 39,90. Ostatnio czytałem jak ktoś kupił w EMPIKu "JFK" za 50 zeta, a ja za to same wydanie dałem kilka miesięcy temu 14,99 w Media.

Także krótko mówiąc jak chcesz przepłacać idź do EMPiKu.

Faktycznie też to zauważyłem, dlatego też nie kupuję filmów w Emipiku

użytkownik usunięty
Codex

"Opakowanie mi osobiście bardzo się podoba"

Nie jestem tylko pewny czy rzeczywiście tak wygląda, bo na stronei dystrybutora wygląda inaczej - tzn nie ma Ziemi w tle.

Jak ktoś kupi mógłby napisać jak to rzeczywiście wygląda?

ocenił(a) film na 6

Jak kupie to powiem. Ale zdziwiło mnie ,że jeszcze nie ma TF w centrum handlowym niedalego mnie.

ocenił(a) film na 6
Codex

Poprawka zamiast "niedalego" miało być niedaleko.:P

ocenił(a) film na 10

Witam,

Właśnie skończyłem oglądać dodatki, całkiem niezłe.
Wydanie metal box faktycznie jest ładnie i starannie wykonane. Tworzywo, z którego wykonane jest pudełko, to nie metal ale bardzo go przypomina.
Trochę się rozczarowałem po otwarciu pudełka, w którym prócz dwóch płyt DVD nie było nic więcej, ale sam film mi to wynagrodził.
Efekty może nie są tak widowiskowe jak w kinie ale w końcu mogę obejrzeć ten film kiedy chce i ile razy chce.
I to za darmo!

P.S w sprzedaży jest także edycja kolekcjonerska z pudełkiem, które przypomina robota. Cena nieco wyższa ale gdybym je zobaczył wcześniej na pewno bym kupił a tak pozostaje mi pewien niedosyt... :/

ocenił(a) film na 10
Lukaz

Hejka. Mam pytanie do osób które kupiły właśnie Metal Boxa. Czy macie Polskie napisy na płycie z dodatkami? Ja swoją wersję kupiłem w Łódzkiej Galerii w MM za 59.99 i nie mam napisów :O A na "ulotce" niby są :P

Lukaz

Kupiłem Metal boxa i już żałuje bo gdybym wiedział to co wiem teraz a właściwie słyszał to kupił bym tańszą wersie albo lepiej wcale bym nie kupił bo jak w tym jest dzwięk 5.1 o wzorcowych i niedoścignionych parametrach to ja jestem człowiek pochodnia!.
Kupuje jeden z najbardziej spektakularnych filmów w dziejach za prawie 70 zł a dostaje takie coś nie mówię że to nie 5.1 ale cholera jasna do ideału mu daleko bardzo!!
Steve Jablonsky stworzył do tego jakąś muze ponoć?...ale gdzie jest ta muza? nie ma jej! rozpływ sie ginie zanika jest przytłumiona wprawne audiofilskie ucho melomana takie jak moje zaraz to wyłapie i rozpozna różnicę miedzy Good a Bad Quality Sound i to nie jest wina mojego sprzętu który jest rewelacyjny. Pomyślałem sobie być może to moja własna schiza wiec zarzuciłem poprzednie dzieło Beya Wyspę by udowodnić sobie ze nie popadam w paranoje i co sie okazuje dzwięk jak z odległej galaktyki który nie jest dzwiękiem z Transformersów lecz z Wyspy i miedzy tymi dwoma tytułami jest naprawdę spora dzwiękowa różnica oczywiście na korzyść Wyspy i mam wrażenie że to wszystko wina dystrybutora ktoś kiedyś zapodał że od Imperiala nie można oczekiwać zbyt wiele i chyba miał racie.

dfzgetety57

myslisz,z eImperial specjalnei na potrzeby polskiej edycji pogorszyl dzwiek ?????

no ludzie - wysilcie troche glowy - jakosc sciezki audio jest IDENTYCZNA we wszytskich wydaniach.

lukdos

No widzisz lukdos to choroba skrzywienie zawodowe dla rewelacyjnego dzwieku jestem gotów poświęcić wszystko nawet jakość obrazu dobre 5.1 powinno być jak dzwięk Ducati przeszywać cie na wylot powinno tu tego nie ma tu jest dobrze wydany dzwięk 5.1 ale czy rewelacyjnie??...NIE!!! nie ma tutaj tego czegoś...to coś to tło muzyczne które tu nie gra pierwszych skrzypiec a powinno i nie jest wzmocnione tak jak lubie
Może to i lepiej dla was że tylko ja tu nie słyszę "5.1 w dzwięku 5.1" :) bo w ten sposób nie będziecie zawiedzeni kupując ten film jak ja
nie twierdze ze Imperial zrobił to specjalnie
może udzwiękawiając Polską wersje jechali na 100% swoich możliwości jeśli tak to dla mnie te 100% w ich wydaniu nie jest warte 70 zł nie będzie warte nawet 30 czy 20 nie kupiłem tego dla dodatków których i tak nie oglądam czy pudełka wypas kupiłem to dla samej zasady zawsze kupuje dwa dyski dla mnie dzwięk to podstawa bez dzwięku nie ma ma uszoorgazmu i czerpania przyjemności z reszty walorów tego filmu które są niezaprzeczalne i nadal twierdze ze imperial zadrwił sobie ze mnie bo dla was jak widze jest git.

PS. nie wysyłajcie mnie do lekarza już byłem...rozkładają ręce :)

użytkownik usunięty
dfzgetety57

Ja tam wszystkiego słucham przez dwa głośniczki telewizora więc takimi rzeczami sobie nie zawracam głowy :P

użytkownik usunięty
Codex

Pytanie do tych co kupili - Imperial podawał jakieś dziwne parametry obrazu. Czy obraz jest taki jak należy czyli 2.35:1 ?

Jak wygląda kwestia napisów do dodatków - jeśli nie ma polskich, to czy są przynajmniej angielskie ?

Okładka - czy tło jest całkiem czarne czy może jest tam widoczna ziemia jak na zdjęciu ze strony EMPiKu ?

A w to co ktoś tam pisze o dźwięku nie wierzę :P

ocenił(a) film na 10

> No Polskich napisów nie mogę się dopatrzeć (w tej sprawie dzwonie dziś do Impreial), English są;

> Parametry obrazu to 1.78:1 Anamorphic 16x9;

> Ziemi absolutnie brak na Metal Boxie. Tylko insygnia Autobotów i Desepticonów;

użytkownik usunięty
Ronin_7

"> Parametry obrazu to 1.78:1 Anamorphic 16x9; "

A możesz powiedzieć jak obraz wygląda? Dać zrzutkę z ekranu? Bo coś mi się zdaje że mi podałeś tylko to co ci napisali a podejrzewam, że napisali niedokładnie, bo DVDripy jaki ebyły w necie miały proporcje 2.35:1.

"> Ziemi absolutnie brak na Metal Boxie. Tylko insygnia Autobotów i Desepticonów"

Tak też myślałem.

"> No Polskich napisów nie mogę się dopatrzeć (w tej sprawie dzwonie dziś do Impreial), English są;"

Jak są angielskie to nie ma problemu.

Codex

Właśnie kupiłem 2dvd w metal box i tak.
- obraz 2:35.1
- napisy i lektor(5.1)
- dodatki ponad 2 godz. bardzo ciekawe bez polskich napisów ale są angielskie.
- naprawde warto kupić w metalu bardzo porządne to wydanie

użytkownik usunięty
ITI_3

Też już mam :)

Obraz jest taki jak być powinien, opakowanie wygląda ładnie, szkoda, że płyty takie ascetyczne bez żadnego fajnego nadruku, no ale to szczegół.

ocenił(a) film na 10

Fakt. Mógłby być lepszy nadruk. Ogólnie ubolewam że DreamWorks nie stosuje technologii Blu-Ray. Kupiłbym bez szemrania! A tak, tylko DVD. Smutne...

użytkownik usunięty
Ronin_7

Transformers jest (lub będzie) dostepne też w wydaniu HD-DVD.

ocenił(a) film na 10

OK, ale trzeba mieć odtwarzacz HD-DVD a takiego nie mam. Tymczasem BR sobie zapuszcze :P

użytkownik usunięty
Ronin_7

life is brutal

Dopóki trwa wojna formatów Blu-Ray i HD-DVD moim zdaniem nie ma sensu kupować ani jednego ani drugiego (oczywiście jak ktoś ma PS3 to wiadomo, że może sobie spokojnie Blu-Ray oglądać, ale części filmów w tym i Transformers szybko raczej sobie nie poogląda) dopóki się nie okaże który zwycięży i zmonopolizuje rynek, a może pogodzi ich i przy okazji wykopie z obiegu coś nowego?

ocenił(a) film na 9
Codex

Witam serdecznie.
Dzisiaj nabyłem wydanie TRANSFORMERS METAL BOX 2DVD. Oto moja opinia jest taka, że jeśli komuś nie zależy na dodatkach, które są iście interesujące(ale brak polskich napisów troszeczkę psuje efekt finalny. Oczywiście mi to nie przeszkadza ale osobom, które nie za bardzo kumają angielski będą mieli problem ze zrozumieniem czegokolwiek) to może raczej śmiało kupić wersję jedno-płytową. Najważniejszy oczywiście w całym wydaniu jest film, który u nie tylko u Nas został zaopatrzony dźwiękiem Dolby Digital 5.1 w wersji oryginalnej oraz w Polskiej ścieżce dialogowej - lektor. Szkoda, że Imperial nie postarał się o dźwięk w DTS ale cena zapewne wtedy byłaby większa od tej.

Szkoda, że w środku poza płytami nie ma praktycznie niczego a można było dorzucić choćby książeczkę z jakimiś, ciekawymi fotosami.

Generalnie można kupić ale pytanie po co? Ja miałem w planach jego zakup więc zakupu dokonałem. Niestety w Empiku bo w żadnym MM i Saturnie we Wrocławiu nie mogłem nabyć.

Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
kasztan_2

Moim zdaniem masz szczęście, że wogóle dostałeś. Ja mam 2 Empiki w mieście i ni w pierwszym a nawet w drugim "Transformers" nie znalazłem.... byłem nawet dwa razy.

Codex

No dobra

więc odnośnie tych polskich napisów w dodatkach, czy ktoś coś już na ten temat wie?

ocenił(a) film na 6
rolnik_sam_w_dolinie

Na 99,99% są ale trzeba umieć posługiwać się DvD.:D

Codex

nie chwalę się że jestem geniuszem, ale napisy znaleźć to umiem.. a polskich to ni cholery jednak nie ma...
poza tym to pytałem czy ktoś cos wie na temat tego dlaczego nie ma

użytkownik usunięty
Codex

NIE MA POLSKICH NAPISÓW W DODATKACH

Witam wszystkich.
Ja także kupiłem 2-płytowe wydanie w Metal Box Transformers w Saturnie za 59,99 zł. Jakie było moje zdziwienie, kiedy okazało się, że nie ma polskich napisów w dodatkach (informacja o napisach jest na stronie Imperialu i na dołączonej do pudełka kartce). Zadzxwoniłem więc do dystrybutora i przedstawiłem sytuację. Pani o bardzo miłym głosie powiedziała, że rzeczywiście wina jest po ich stronie, we wtorek będą mieć właściwe płyty. Podałem swój adres i mi wyślą 2 płytę z dodatkami po polsku. Jęsli ktoś ma ten sam problem, powinien także to zrobić.
Pozdrawiam.

mistertadeo

A czy kolega mistertadeo byłby tak miły i podał numerek telefonu pod którym można tą sprawę załatwić? bo na stronie imperiala jest kilka i nie wiem który byłby właściwy..

użytkownik usunięty
rolnik_sam_w_dolinie

Ja widzę tylko jeden numer telefonu:
tel.: (022) 663-78-71.

Poza tym można spróbować też na email
Dział Obsługi Klienta e-mail: dok@imperial.com.pl

Ja najpierw sprawę próbuje załatwić we właśnie taki sposób - jak nie otrzymam treściwej, satysfakcjonującej mnie odpowiedzi to dopiero sobie zadzwonię :)

Co do samego wydania to jak na mój gust i na moje kino domowe, dźwięk jest naprawdę dobry. Nie ma co narzekać. Jakość obrazu wyśmienita!
Sam Metal-Box fajny, coś w temacie tego z Death Proof, i jest to metal naprawdę (bo ktoś pisał, że nie jest przekonany czy to, aby na pewno metalowe) - jak mi pani w empiku "odpipczała" zakup to ciężko jej było oderwać pudełko od tego magnesu...
Dodatków SPOROOOO, tylko te nieszczęsne napisy... No nic, mam nadzieję, że mi przyślą nową płytkę z nimi :)

Pozdrawiam.

użytkownik usunięty

Zrobiłam tak jak napisał uobus72 (za co dziękuję bardzo :))
Napisałam na mejla i dzisiaj otrzymałam drugi krążek z dodatkami, gdzie są polskie napisy :D
Polecam jeśli ktoś się wahał czy pisać do nich czy po prostu nie wierzył w to, że tak można. Można, a nawet trzeba :D
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 9
Codex

No nie wiem czy takie szczęście, zapłaciłem ponad 70 zł za Metal Box'a. Wiem, że w MM czy w Saturnie zapłaciłbym trochę mniej ale cóż poradzić, zależało mi na tym wydaniu i nawet bez polskich napisów w dodatkach cieszę się, że go nabyłem.

Ale chyba największym minusem jest to, że dystrybutor dokonał przyklejenia polskiej okładki, z tyłu Metal Boxa, która po chwili zleciała. Ehh...

użytkownik usunięty
kasztan_2

A po jaką cholerę ci polska okładka zaklejająca logo decepticonów z tyłu ? Ja ją od razu wywaliłem w cholere :P

A polskie napisy w dodatkach potrzebne mi nie są, więc nie będę się bawił w jakieś wymienianie.

ocenił(a) film na 10
Codex

Jeśli chodzi o Empik to ich dostawca nawalił i prawdopodobnie w większości kraju był problem z dostaniem filmu zgodnie z datą premiery.
W MM jednak mieli na czas, choć raz mnie ta sieć pozytywnie zaskoczyła.

ocenił(a) film na 6
Lukaz

Zgadzam się w 100%. U mnie dopiero dzisiaj TF można było kupić w Empiku.... niestety nie było edycji 2 płytowej ,więc ide w sobote zobaczyć czy nie ma w drugim .:P

Codex

www.punkt44.pl

taniej niz w Empiku, wysylka gratis, i na poniedzialek - wtroek masz plytke w domu :)

lukdos

W 1:48:46 minucie tego filmu pada jedno słowo które przekreśla wiarygodność tłumacza i tu nawet konsultacja techniczna ze stroną o tematyce robociej nie wiele pomogła skoro Ironhead zapodaje w orginale "It's Starscream!" a po Polsku przedstawia sie nastepująco "To ja Starscream!" zwracam uwagę na słowo >>ja<< bo zmienia ono znaczenie całego zdania dziwi mnie to tym bardziej ze wśród tylu zajebistych fanów "robocizny" których tu spotkałem tylko ja to zauważyłem.

Teraz to już chyba mistertadeo wystosuje list otwarty do imperialu.

użytkownik usunięty
dfzgetety57

Fakt, sp****lili to.

Ale takie wpadki to norma. W rozszerzonym Powrocie Króla lektor w pewnym moemncie zamiast "nieprzyjaciel" powiedział "nauczyciel" - Shit happens.