7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308606
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Po obejrzeniu filmu byłem bardzo mile zaskoczony doskonałymi efektami, świetną i klimatyczną muzyką, obsadą.... prawie wszystkim. Jedyne co mam do zarzucenia to tematyka a mianowicie malutki i lekki samochód rozwalający się w ogromnego kilku-tonowego robota, który jak tylko zrobi krok ziemia się trzęsie!Doskonały i widowiskowy film. Ogólnie polecam wszystkim którzy lubią jak w filmie są świetne efekty itd., ale jeżeli ktoś woli głęboką fabułę, realizm itp. może być tym filmem nieco rozczarowane, ponieważ fabularnie jest on przeznaczony dla widzów młodszych.

|"Jedyne co mam do zarzucenia to tematyka a mianowicie malutki i lekki samochód rozwalający się w ogromnego kilku-tonowego robota, który jak tylko zrobi krok ziemia się trzęsie!"|

A ty myslałeś że co to jest? telenowela wenezuelska albo film fabularny? TO SCIENCE FICTION więc wszystko może się zdarzyć, to tak jakbyś napisał że statki kosmiczne w Gwiezdnych Wojnach wyglądaja nierealistycznie. Głupota.

|"ale jeżeli ktoś woli głęboką fabułę,"|

Tu nie ma fabuły, liczy się tylko akcja i efekty specjalne i z góry było to wiadomo, a jesli ktos poszedł do kina na Transformersów patrząc tylko na jakąś głęboką fabułę i się zawiódł to nie upoważnia go to do wykładania swoich żalów i pretensji na filmwebie. koniec kropka.

|"przeznaczony dla widzów młodszych. "|
Nie powiedziałbym.

ocenił(a) film na 10
Beliar

Zgadzam sie z panem do gory! TEMATYKA? To sa transformersy do jasnej cisnej, a nie film o przemijaniu, albo o sensie zycia! Tematyka w takich filmach odgrywa akurat najmniejsza role!

ocenił(a) film na 9
thorin_Wlkp

czeros44:

Zrzuc prawdziwy samochód z 1 pietra, ustaw kamere na sttywie i filmuj, zobaczymy czy czy podskoczy!

użytkownik usunięty

W komiksie Transformers Generation One jest lepszy numer.

Facet znajduje pistolet mały ręczny pistolecik. W pewnym mo
mencie przemiesi on i powiększa w 15 metrowego Megatrona - taka jest specyfika Transformeró. Transformacja nie polega tylko na zmianie kształtu ale i wymiarów :D