Wczoraj oglądalam ten film i moge powiedziec-nie idzcie do kina!szkoda na bilet.czasami lubie obejrzec cos niezobowiazujcego i lekkiego,ale przyznaje szczerze,ze gdyby nie piwo nie wytrzymalabym tych 2godzin-choc i tak na koncowce przysypialam.Film za to podobal sie mojemu chlopakowi. Wydaje mi sie,ze jest zrobiony dla nastolatków(chocby fakt,ze głowny bohater chodzi do liceum) i gdybym byla mlodsza o to pare lat pewnie zrobilby na mnie lepsze wrazenie.
P.S.Jak juz koniecznie chcecie film obejrzec,a niekoniecznie isc do kina jest dostepny na www.tv-links.co.uk (w zakladce movie)
zapomnialam dodac,ze moj chlopak ma 27lat(choc nigdy nie byl wymagajacy jesli chodzi o filmy). i ze az sie boje co zrobia z evangelionem.
Pozdrawiam
Szkoda na piwo, a bilety już mam. Ponieważ patrzę oczami mężczyzny reszty nawet nie będę komentował :)
Marna prowokacja, te osoby, które obejrzały ten film doskonale wiedzą, że dzieje się w nim tyle, że po prostu nie można się nudzić. Zwłaszcza w kinie, gdzie efekty są spotęgowane.
A jeśli faktycznie byłaś na tym filmie i się nie spodobał, to polecam na drugi raz bardziej szczegółowo analizować wszelkie opisy, recencje, oglądać trailery. A jeśli masz kase wydawać na filmy, które Ci sie nie podobają i potem masz wylewać swoje na filmwebie, to może lepiej przelej je na moje konto? Zrobie z nich lepszy użytek, nawet w kinie.
Ma ktos film na komorce? bo chcialbym ogladnac a szkoda mi tych 12zl, prawdziwe zdzierwstwo, takie filmy to poczta powinni za darmo przesylac wraz z nowych BMW.
"Ma ktos film na komorce? bo chcialbym ogladnac a szkoda mi tych 12zl, prawdziwe zdzierwstwo, takie filmy to poczta powinni za darmo przesylac wraz z nowych BMW."
To dopiero prowokacja. ;/
Jesli ktos oczekuje od filmu tylko akcji,strzelaniny i efektow specjanych to bedzie tym filmem zachwycony.ale ludzi szukajacych czegos wiecej- zawiedzie.Fabla jest srednia,gra aktorów takze,a watki humorystyczne na poziomie gimnazjalistow.to jest tylko moja skromna,subiektywna opinia.jak pisalam wczesniej film moze sie podobac-sa gusta i gusciki!Ja juz wyroslam z filmow typu "zabili go i uciekl"
Pozdawiam :)
To po co oglądałaś ten film? Jeżeli ledwo na nim wytrzymałaś, bo ci się nudziło no to masz jakiś poważny problem skoro nudzisz się na znakomitym filmie akcji, gdzie ta ani na moment nie staje w miejscu. Zresztą dziewczyną on może się mniej podobać bo głównym bohaterem jest chłopak (przykład ty i twój chłopak). A co powiesz o Szklanej Pułapce 4? Z tego też wyrosłaś bo jest to film akcji? Ty chyba lubisz jakieś obyczajowe filmy, a juz napewno filmy tego typu co "Ja wam pokażę" No tam to się dopiero dzieje? Łuuu ! Szczere gratulacje jeżeli tak patrzysz na filmy.
Jakbys sobie sprawdził to bys wiedzial co lubie!Lubie filmy akcji,ale na poziomie,zaskakujace fabula,z ciekawym zakonczeniem!Do "Szklanej Pulapki" nic nie mam. A poza tym jak już ogladam film to do konca,zebym mogla sobie wyrobic o nim opinie. Skoro tak sie nim zachwycasz to polecam Ci "Pathfindera",który wg mnie dostał 2/10("Transformers" dostało 4)-pewnie Ci sie spodoba.
P.S.Nie wiem co was w tym filmie zachwyca?Jesli chodzi o mnie spodwałziewałam sie ze bedzie o wiele lepszy.
Zacytuję dwa twoje posty:
1. "Wczoraj oglądalam ten film i moge powiedziec-nie idzcie do kina!szkoda na bilet.czasami lubie obejrzec cos niezobowiazujcego i lekkiego,ale przyznaje szczerze,ze gdyby nie piwo nie wytrzymalabym tych 2godzin-choc i tak na koncowce przysypialam."
2. "A poza tym jak już ogladam film to do konca,zebym mogla sobie wyrobic o nim opinie."
Strasznie sprzeczne są te opinie... wyrażasz swoje ZDANIE nt. filmu, podczas którego przysypiałaś? Gdzie tu logika?
Powiem to tak:na moje oko film jest dobrze zrobiony.Spodziewałam się czegoś w stylu Power Rangers a tu proszę miłe zaskoczenie.Podobnie jak Twój chłopak mam 27 lat ale jestem dziewczyną.I co mogę powiedzieć?Jeśli ktoś ma ścisły umysł,jeśli widzi tylko biel i czerń,jeśli ma marne poczucie humoru oraz słabo rozwiniętą wyobraźnię to niech sobie daruje ten film<i parę innych na które takie komentarze też były wystawiane>I nie rób z siebie takiej dorosłej siostro bo w każdym z nas siedzi odrobina dziecka tyle że niektórzy boją się do tego przyznać.Ale cóż są tacy co wychowali się na My Little Pony i im raczej ten film się nie będzie podobał i są tacy <w tym również ja>którzy wychowali się na kreskówkach typu Transformers i tej drugiej ekipie ludzi film na pewno do gustu przypadnie.
Tez ogladałam Transformers jako dziecko i jeszce inne anime tego typu. Dlatego spodziewałam się duzo wiecej po tym filmie.Dla mnie to film typowo komercyjny,zrobiony z rozmachem,ale bez pomyslu.
Hahahahaah z piwem do kina hahahahaha no nieźle, za każdym razem tak robisz? Idziesz do kina bierzesz puszke , jak film Ci sie nie podoba to łykasz i już Ci przyjemniej? Jak Ci było szkoda kasy to po kiego szłaś? Trzeba było sobie kupić zgrzewke piw hahahahahahaa i chlać ile wlezie.
A na poważnie film jest doskonały, efekty specjalne na cholernie wysokim poziomie, gra aktorska bez zarzutów, efekty dźwiękowe normalnie aż dreszcze szły jak sie roboty przemieniały. Poprostu film cudo.
I normlanie te piwo nie daje mi spokoju, no który normlany człowiek bierze taki trunek do kina? Litości.
PS.
Pij soczek pomarańczowy to Ci wyjdzie na zdrowie... I bedziesz miała umysł jaśniejszy.
Pozdro.
Brak mi słów-zawsze sobie rozne rzeczy dopowiadasz?w ani jednym moim zdaniu nie powiedzialam,ze bylam na nim w kinie-gdybys zwracal wieksza uwage na to co jest napisane to mozebys cos wiecej zrozumial.ale czegóż mozna sie bylo spodziewac?moze mi jeszce napiszesz,ze fabula jest wysmienita,nieprzewidywalna i zaskakujaca?
<hahaha>
Pozdrawiam
Powiedz mi który film akcji ma jakiś zaskakujący scenariusz i fabułę. W filmach akcji chodzi tylko o pościgi, strzelaniny, wybuchy, mordobicie itp. Nie doszukuj się w Transformerach takowej fabuły ponieważ to typowa superprodukcja. Jeżeli tak ci zależy na zaskakującej fabule to lepiej poogladaj sobie jakiś dramat psychologiczny. Polecam Requiem dla snu albo nowsze Żródło. Nie mów też że dawno wyrosłaś z takich filmów, bo wcale tak nie jest. Wmawiasz sobie, że takie filmy są z reguły głupie bo nie mają fajnego scenariusza. Myślę że nie potrafisz zrozumieć (oddzielić) jakimi regułami rządzą się poszczególne gatunki filmowe.
Nie w kinie? To przypuszczam że oglądałaś ten film na tym tv-links.co.uk, jeżeli tak to Ci współczuje...
Lol prawdziwa kinomaniaczka, najebac sie i ogladac filmy w chacie, zamiast chlac codziennie odloz sobie dziewczyno pieniadze na bilet do kina, przynajmniej gdzies razem wyjdziecie a nie tylko z piwskiem w łapie oglądac transformersy grzejąc tapczan. Skopałas sobie film ogladajac go na kompie, dzwieki i efekty w kinie robiły tak cholernie dobre wrażenie że nie chciałem wychodzic z sali:) Troche ten film był zbyt amerykański i cukierkowaty ale szełem do kina z mysla o efektach specjalnych niz o fabule, bo jaka dobra fabułe mogą dac nam Transformersy?? miło sie zaskoczyłem na filmie i gorąco polecam wszystkim!!
A Ty to swoją Babcię zabierasz do kina zamiast piwa? no chyba że zamiast piwa zabierasz dobry rocznik wina :) Nie wiem czemu się dziwisz. Ja jak z kumplem idę do kina to zawsze zabieramy plecak piwa albo mocniejsze trunki i bardzo fajnie się ogląda.
OK - wypowiem się.
Ja również jestem kobietą i mi także film nie przypadł do gustu. Czemu? Być może dlatego, że miałam za duże wymagania. Należę do pokolenia, które wzruszało się za młodu Transformers: The Movie z 1986. Do tej pory kocham ten film.Scena śmierci Prima do tej pory mnie porusza (nie wstydzę się do tego przyznać!).
Miałam okazję oglądać premierę zagranicą, czyli ponad miesiąc temu. Naprawdę nie mogłam się doczekać.. Mimo, iż dochodziły do mnie niepokojące informacje, liczyłam, że zobaczę genialny, epicki film.. Niestety dostałam porządny familijny film s-f i nic więcej.
Za mało jest w nim robotów, za dużo komedii, walka Prima z Megatronem jakoś mnie nie zachwyciła. OCzywiście ten film ma sporo zalet, ale sądziłam, że otrzymam coś zupełnie innego. Dla mnie ten film nie ma duszy i tyle.
Co za pierdoly, jak piszesz oczami kobiety to pisz madrze, a nie pierdolisz glupoty. Ja jestem kobieta i twoje gadanie po prastu mnie z fotela zrzucilo... Ten film jest zarabisty - oto prawdziwa wypowiedz kobiety.
Jak znam życie, to pewnie bolało cie że twoj chłopak az sie slinił gapiac sie na Megan Fox a nie na ciebie w kinie....
Jak zakłafdasz temat w foirmie twojego zdania o filmie to uzasadnij w formie krótkiej analizy dlaczego dany obraz jest taki a nie inny. I poprzyj to merytorycznymi argumentami, a nie chwal sie ze złamaałaś regulamin kina sporzywając w nim alkohol
Nie jestem adwokatem ale nie lubie jak ktoś dołącza sie do rozmowy nie słuchając swoich przedmówców.. Świadczy to o dużej arogancji osoby włączającej sie do dyskusji..
Przecież dziewczyna napisała, że nie była na seansie w kinie.. jesteście niektórzy poprostu żenujący..
"Brak mi słów-zawsze sobie rozne rzeczy dopowiadasz?w ani jednym moim zdaniu nie powiedzialam,ze bylam na nim w kinie"
"Nie jestem adwokatem ale nie lubie jak ktoś dołącza sie do rozmowy nie słuchając swoich przedmówców.. Świadczy to o dużej arogancji osoby włączającej sie do dyskusji..">>bardzo trafny komentarz.
Też bardzo nie lubie gdy ktoś włącza sie do rozmowy i udziela podobnego komentarza do osoby go poprzedzajacej>>totalny idiotyzm
Co głównego wątku to przedmowcy napisali wszystko ca chciałem powiedzieć.
To jak nie była na tym filmie w kinie to co oglądała kopie CAM ? No to już w ogóle żal.pl dla niej bo właśnie efekty i dźwięk sprawiały że ten film był tak dobrze zrobiony. Co do dowcipu dla gimnazjalistów to sory ale byłem na pokazie przedpremierowym gdzie 95% ludzi było w przedziale wiekowym od 25 do 45 lat i jakoś oni się szczerze śmiali z wielu zabawnych momentów. Wsumie dziewczyno to Ci współczuje że nie potrafią Cię rozbawić żarty sytuacyjne jakie często pojawiają się w filmach akcji. A gra aktorska? Wybacz ale co było z nią nie tak ? Chłopak miał grać małego nieudacznika, który z czasem staje się bardziej odpowiedzialny i odważny. Myślę że b.dobrze mu to wyszło. Pozdrowienia
Dajcie spokój jak nie widziała filmu w kinie i jeszcze przysnęła to nie można jendoznacznie określić, że w ogóle widziała ten film ;P Ot co. Oglądać filmy z takimi efektami pierwszy raz na mniejszym ekranie niż kino to po prostu zbrodnia, totalne zepsucie wrażenia. Mi np Matrix Rewolucje też pod względem fabuły się nie podobał ale gdybym obejrzał go pierwszy raz już nawet na kinie domowym to sorry za wyrażenie ale chyba bym sie zesrał że nie poszedłem zobaczyc tych efektów do kina. ;]
Jezu Kobito trza bylo isc sale obok.. napewno grali cos dla wypudrowanych laleczek.. pewnie by ci sie spodobalo... a nie mi tu krytykujesz film ktory zarobil 300 milionow w dwa dni... boshe zabierzcie mi ja stad bo oszaleje...
co nie znaczy że jest arcydziełem współczesnego kina :|
zastanawiałeś się wogóle czemu zarobił tyle w tak krótkim czasie ??
jak to możliwe ?
czy dlatego żę jest dobry ? niekoniecznie... to działanie współczesnej machiny marketingowej i szarych mas które chodzą do kina na tego typu szity, a potem na łamach filmwebu wypisują jaki to wspanialy film. Nie chce być wulgarny, ale aż chce się rzygać już tym tematem...
A tak swoją drogą to zamiast obrażać innych userów (co skutecznie czynią moi przedmówcy) proponuje podjąć dyskusje na jakimś sensownym poziomie. No chyba że fani tego filmu tego nie potrafią, żeby powiedzieć że ze względu na wiek 8-12 lat jeszcze do tego nie dorośli ;P
Rozśmieszasz mnie człowieku. Pojęcie to TransFormerach masz na poziomie tych 8-12 latków których tak wymieniasz w swoim poście. Film jest mocno nafaszerowany akcją, średnimi tekstami i kosmicznymi efektami. To jest w końcu film o TransFormerach a nie kolejne wypociny nad sensem życia amerykanów. Wystarczy mieć cień pojęcia o TF żeby nie pisać takich głupot jak Twoje słowa. Dla Twojej skromnej informacji na ten film pójdzie 2/3x więcej osób w wieku 20+ niż młodzieży poniżej 15 lat ze względu na to, że wychowywali się na Generacji 1.
A po za tym skoro Ci sie nie podoba film i temat po puknij się w głowę - po co piszesz posta? Daj 1 jeśli Cię to rajcuje i nara.
OCZAMI KOBIETY
ja jako kobieta niezgadzam sie z tresia tematu. siedziałam w kinie z 6 kolezankami w wielku 18 -23 i KAZDEJ z nas film sie niesawicie pododał!!! oczu nie mogłam oderwac!!! i ide raz jeszcze bo film na to zasługuje!!!
sal3m będe pisał co i kiedy będe chciał , a Twoje zdanie na ten temat zbytnio mnie nie interesuje , natomiast ciesze się że tak emocjonalnie podchodzisz do moich postów :)
Tak naprawdę to bardzo Ci współczuje, sądząc po tym co piszesz to naprawdę jest czego...
Nic tylko życzyć że pewnego pięknego dnia usiądziesz do tv i zamiast vivy czy innego mtv ew cartoon network przełączysz na "ale kino", "kino polska" czy "tvp kultura" i zobaczysz coś co się ambitnym kinem nazywa, choć tak naprawde to nawet i przeciętny film by starczył bo i tak z TF dzieli go przepaść na każdym możliwym poziomie, pomijając efekty spacjalne.
wczoraj poszlismy grupka znajomych na film
nikt z nas nie myslal ze film bedzie mial wspaniale aktorstwo.. jzu po zapowiedziach bylo widac ze film bedzie widowsikowy.. pozatym znany rezyser ktory robi filmy akcji z mocnym nastawieniem na akcje :P
dzieckiem bedac uwielbialem serial animowany.. mialem kilka zabawek wiec do tego filmu mam sentyment i nie zawiodlem sie niezly film na jakis wieczor by pojsc odprezyc sie zrelaksowac i nie wglebiac sie w fabule (fabula bajek byla rownie skomplikowana co konstrukcja cepa :P)
naprawde dziwi mnie podiejscie niektorych co do tego filmu.. mial baiwc i bawi doskonale
a tworcom udal sie humor, efekty.. zwlaszcza animacja robotw :)
widac ze dziewczyno jestes plytka jak kaluza po deszczu ale coz kazdy ma swoje zdanie na temat tego filmu.Jak bylem w kinie to smialo moge powiedziec ze byl multum dziewczyn i wiekszosc byla zadowolona z filmu :)
Bez obrazy ale ja uważam ze zdanie kobiet o tego rodzaju filmach powinno być z miejsca ignorowane ;) chociaż nie mam nic do wyrażania własnych opinii bo po to jest to forum. W pewnej chwili przyszło mi do głowy ze film ci sie nie podobał bo On i Ona nie dali sobie na końcu buzi ;)
"(...)gdybym była młodsza o to parę lat pewnie zrobiłby na mnie lepsze wrażenie."- nie wydaje mi sie, wiek nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu jeśli człowiek lubi tego typu rozrywkę to będzie sie dobrze bawił. Jeśli nie lubi (bo np. twardo stąpa po ziemi) to nawet nie powinno przyjść mu do głowy żeby pójść na film o robotach zmieniających sie w samochody! :)
Co do samego filmu, byłem nim zachwycony. Znalazłem tam wszystko czego oczekiwałem od tego typu kina. Akcja, niesamowite efekty specjalne (czuje ze będzie Oscar!), humor, fajne teksty, przygoda itd. Jedyne co mi przeszkadzało to szarpana kamera w niektórych momentach co powodowało ze nie nadarzałem za akcja... efekt potęgował tez duży ekran. Dlatego czekam na wydanie DVD.
"Bez obrazy ale ja uważam ze zdanie kobiet o tego rodzaju filmach powinno być z miejsca ignorowane ;)"
Tutaj to przesadziłeś. To że ktoś jest dziewczyną to nie znaczy że z góry nie lubi takich filmów czy sie na nich nie zna. Nie przesadzajmy. Ja byłam wczoraj w kinie z koleżanką i film bardzo nam sie podobał i uważamy ze w pełni zasługuje na co najmniej 9/10
Good 4 you! Jesteś (wraz z koleżanką) chlubnym wyjątkiem potwierdzającym regułę :) Ale jestem przekonany ze do 90% kobiet film ten nie trafi. Chociaż mam nadzieję że się mylę :)