7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Ponad 2 tyś. głosów na dwa dni przed premierą!!!??? Jak to możliwe???

ocenił(a) film na 10
eme_3

to ty nie wiesz ze w necie jest juz ten film w przyzwoitej jakosci i z polskimi napisami? ja obejrzalem i chce isc na to do kina :)

Smagal

Właśnie przyznałeś się do popełnienia przestępstwa! Ściągajcie filmy z internetu i okradajcie twórców a kara was nie ominie!!

eme_3

Sciaganie nie jest przestepstwem tylko udostepnianie, poza tym wole kogos okradac niz pozwolic zeby mnie okradziono. Ze nie wspomne o duzych poslizgach polskich premier wzgledem zagranicznych.

ocenił(a) film na 7
Gorgor

Sciągając przez P2P już udostępniasz.

użytkownik usunięty
eme_3

czlowieku teraz po to jest net zeby sciagac wszystko co sie da nie wszystkich jest stac na orginalne za niewiadomo ile

użytkownik usunięty
eme_3

"Jak to możliwe???" ---> magia Internetu, ot co :D

eme_3

A nie lepiej iść do kina niż oglądać jakąś marną kopię na kompie??? Zwłaszcza jeżeli idzie o taki film, który opart jest na efektach. A efekty te najlepiej widać w kinie! Oczywiście można sobie ściągnąć film, żeby ocenić czy w ogóle można i warto iść do kina, ale tym tokiem rozumowania można przegapić naprawdę niezły film.
ps. na necie naprawdę jest taka dobra kopia???

ocenił(a) film na 10
eme_3

a ja widziałem i to duzo takich premier np 1408 3 miechy po swiatowej premierze(film juz jest od miecha a dopiero w listopadzie do kinia) i co przecietny człowiek moze zrobic a jest napalony na ten film... drugi przykład film zółwie ninja w polsce pol roku po premierze.

po 3 jesli ktos niejest pewien czy chce wydac te 10-20 zeta do kina to se sciagnie nie kazdy ma kasy jak lodu a tez nieduzo osob stac na orginalne dvd z filmami

eme_3

A Ty widziałeś, że polska premiera była opóźniona o 2 miesiące w stosunku do światowej? Najpierw sprawdź, potem szczekaj.

Co do ściągania, to ssając np. z rapidshare niczego nie udostępniam, więc o żadnym przestępstwie z formalnego punktu widzenia nie ma mowy.

watchman_2

"A Ty widziałeś, że polska premiera była opóźniona o 2 miesiące w stosunku do światowej? Najpierw sprawdź, potem szczekaj."

Była opóźniona z prostego względu, za dużo wakacyjnych hitów na raz. Polska to nie USA, tam Shrek i Piraci 3 mogą na raz konkurować, bo jest duży rynek zbytu. W Polsce w wakacje był Shrek, Harry Pojeb, Piraci 3, wcześniej Spider-Man 3, Simpsonowie, Szklana 4.0 itp ... i Transformers, wszystko to są megahity, z których kina żyją. Puszczenie dwójki z nich na raz premiere zrobić, spowodowałoby mniejszą oglądalność kosztem któregoś, mniejszy zysk, wiem, że dziwnie zabrzmi, ale w pełni rozumiem działania kin polskich, gdyż w Polsce tak naprawdę niedużo osób chodzi regularnie do kina, aby generować im zyski, a te muszą być, gdyż nikt nie będzie dokładał do interesuje - ekonomia.

"Co do ściągania, to ssając np. z rapidshare niczego nie udostępniam, więc o żadnym przestępstwie z formalnego punktu widzenia nie ma mowy."

To jest śmieszne, to tak jakbyś powiedział, że kradnąc ze sklepu gdy nikt nie patrzy to jest dobrze. W ten sposób popełniasz przestępstwo i próbujesz się jakoś usprawiedliwiać, że ty nie udostępniasz to nie jesteś złodziejem. Powiesz, że ja jestem święty i nigdy nic nie ściągałem? Odpowiem: Nie jestem święty, ściągam, wtedy gdy filmu nie ma w kinach np nowy "Autostopowicz" i nie zanosi się, żeby ktoś go wydał na DVD, ściągam także czasami stare filmy, do których w Polsce dostęp jest bardzo i to bardzo ograniczony. Ja rozumiem, że ciebie nie obchodzą twórcy filmów, ale postaw się na ich miejscu, zrobisz film, powstanie 20 kopii, ludzie mówią, że chcą to bardzo zobaczyć, robią rezerwacje na kino aż tu nagle, boom, jest już kopia w necie, wszyscy rezygnują z kina, bo po co ambitniak oglądać w kinie? I wtedy ty plajtujesz i masz długi gdyby ktoś tego do internetu nie puścił. Możesz sobie tłumaczyć, że nie jesteś złodziejem, ale nigdy do końca nie będziesz pewny czy to co robisz nie jest przypadkiem niewłaściwe.

Sub_Zero

Zgadzam się z Sub Zero! Też czasem ściągam ale filmy, które albo nie były w kinie albo na DVD nie są wydane. Np. Good German, albo niektóre filmy z Humphreyem Bogartem. Ściągnąłem też Ojca Chrzestnego ale dlatego że nie można było go dostać w żadnym sklepie internetowym, jednak gdy ostatnio pojawiła się re-edycja wydania DVD nie wachałem się ani chwilę.
Rozumiem, że filmy są drogie i nie oceniam tych którzy korzystają z internetu w celu pobierania filmów. Osobiście polecam takim osobą raz na jakiś czas wybrać się do kina.
PS. Właśnie wróciłem z kina z Transformersów!

ocenił(a) film na 9
Humphrey_Bogart

I jak było?;>

Darth_Carnage

Dla mnie bomba, mój komentarz tutaj http://fdb.pl/tm11040,Rewelacja.html

Darth_Carnage

Super! Akcja na najwyższym poziomie! Polecam!