7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308321
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Ja dopiero parę dni temu w końcu oglądnąłem Transformers:The movie(1986)i muszę powiedzieć że stawiam wyżej tą kapitalną kreskówkę nad filmem Transformers(tam nie ma żadnych beznadziejnych wątków z armią,z ludzi tylko Spike i jego syn, typowo film o transformerach,ciągła akcja i kapitalny wątek z Unicornem),chociaż efekty i muzyka w nowym filmie są niesamowite.Kupiłem na ebay całą serię G1 w pięknym metalowym wydaniu i dodatkowo jest też The movie i nie jestem jeszcze obeznany co jak i dlaczego,dlatego mam pytanie.
Dlaczego Optimus w filmie zaraz po unieszkodliwienu Megatrona wypowiada słowa:"Nie zostawiłeś mi innego wyboru bracie".To oni są braćmi??

ocenił(a) film na 7
ironhide1

Wiesz nie przypominam sobie, aby byl taki watek w G1, a chyba w sumie cala serie kiedys juz obejrzalem.

Wiesz no, ciezko mowic o "braterstwie" w sensie doslownym w przypadku robotow. One nie mialy matki, po prostu maja wspolnego stworce i to czyni wszystkie "stare" roboty "bracmi". Co do zasady Prime i Megatron byli pierwszymi liderami tych dwoch zwalczajacych sie stron tj. autobotow i deceptikonow. Niewatpliwie sa jednymi z najstarszych robotow tej generacji i teoretycznie sa na swoj sposob bracmi bo pochodza z tego samego zrodla i okresu.

ocenił(a) film na 3
ironhide1

:-| Nie przypominam sobie tego zdania, a oglądałem ostatnio the movie dobrych kilka razy...

psieradz

Było, było. Optimus to mówił.

ocenił(a) film na 8
psieradz

Mi chodziło o film tegoroczny a nie o The Movie.