7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

ROSZCZAROWANY 7 NA 10

użytkownik usunięty

Dzis bylem na transformers w kinie i musze powiedziec ze nieco sie zawiodlem bo o ile efekty byly bardzo dobre to fabula juz nie ktora byla nieco komiczna co wydaje mi sie dziwne przy takim filmie bo np jak mozna umiescic scene typu ze jeden z transformersow wyrzuca ze swego krocza jakas puszke i zaczya lac niczym jak z weza strazackiego na jednego z agentow sektora 7 no i takich przykladow jest sporo dlatego twierdze ze film zostal naprawde oszpecony glupkowata fabula co mnie nieco wnerwia bo sam pomysl aby nakrecic film o ogromnych robotach byl genialny

użytkownik usunięty

no i sceny walki byly nieco dziwne bo podczas nich trudno bylo sie zorietowac kto jest ten dobry a kto ten zly zreszta ogromny zamet panowal wczasie ich trwania co mi sie bardzo nie podobalo

ocenił(a) film na 8

motywy komiczne byly dobrym zabiegiem, a wystep takich aktorow jak Bernie Mac, Anthony Anderson, Kevin Dunn czy choćby Shia LeBeouf znacznie ubarwiły całość.

'Jeden z transformersow wyrzuca ze swego krocza jakas puszke i zaczya lac niczym jak z weza strazackiego na jednego z agentow sektora 7'

A Twoim zdaniem miało wiać grozą i mrokiem?

użytkownik usunięty
Vinry

nie mowie o ponurym i mrocznym filmie ale nieco wiecej w transformers powagi moglo by byc wkoncu to nie komedia co nie

ocenił(a) film na 8

bardzo dobrze, że zrobili z tego komedie, na sali kinowej co 2 minuty byly wybuchy smiechu, i o to chodzi we wspolczesnym kinie. a jak dodasz swietne efekty to masz recepte na sukces

użytkownik usunięty
Dea_3

takie cos jak motywy wzieta z komedi mogli by dac w strasznym filmie 5 czy tam 6 a nie tu zreszta nie to bylo najgorsze lecz glupia fabula ktora byla malo ambitna jak juz pisalem wczsniej no i czy ktos zauwazyl ze poza optimusem te wszystkie roboty znacznie odbiegaly wygladaem od orginalow

ocenił(a) film na 9

Ambitna fabuła? to źle trafiłeś..........

ocenił(a) film na 9
Darth_Carnage

Dobre jesli żadasz prawdziwego brave hearta od transforemrow zazyja sobie lepiej pridinol albo szczel sobie wisnie,taki film musi miec taka fabule jest skazany kosztem efektow i od tego niestetsy sie niewiwinie,co do momentu wystrzelongeo korka o szampanma bumbeble dla jak najbardziej poziomie i humorystyczny,wiec jesli wnisokujesz fabule na wybryku humorystycznego bumble to czym byl by ten film bez takich scencaly czas jedziecie niezle po tej fabule a powiedzice mi czy znalazl by sie jakis inteligent kroy wymyslil by lepsza od tej jaka jest w filmie,jednak motyw z allsparkiem byl doskonalym lacznikiem aby polaczyc siwat ludzi ziemskich z transformersami,to okazalo sie niewybrednym przelotem akcji wokoj dosc absobrujacjej historii ja dalem temu filmowi 9/10 i nawet po ogladnieciu na kompie dalem do ulubionych mimo ze bylem w kinie drugi raz,a jesli chodzi o filmu bardziej amitne to ojciec chrzestny pieny umsyl wszyscy twoi swieci forrest gump brave heart sa u mnie na pierwszym miejscu,wiec jest uniwersal kolo odnosnie gatunkow ja lubie wszystkie filmy po prostu musza miec swoj urok i jak dla mnie trasformey przypadly mi do gustu, a widze se gusta na tym forum sa bardzo urozmaiocne wtracja sie tacy co transforemy dla nich to nie cacy,natomiast titanic to transformerowy Vanish,wiec kwestia gustu w waszym gronie jest bardzo fanatyczna aldo orgraniczona wikeszosc na tym forum nie umie spojrzec z perspektywy by nie wtlaczac wszytskim derektywy,by nie odnalezc sie domniemanego swego cienia,mowie wam moze napisze cos z rana.