Dzis bylem na transformers w kinie i musze powiedziec ze nieco sie zawiodlem bo o ile efekty byly bardzo dobre to fabula juz nie ktora byla nieco komiczna co wydaje mi sie dziwne przy takim filmie bo np jak mozna umiescic scene typu ze jeden z transformersow wyrzuca ze swego krocza jakas puszke i zaczya lac niczym jak z weza strazackiego na jednego z agentow sektora 7 no i takich przykladow jest sporo dlatego twierdze ze film zostal naprawde oszpecony glupkowata fabula co mnie nieco wnerwia bo sam pomysl aby nakrecic film o ogromnych robotach byl genialny
no i sceny walki byly nieco dziwne bo podczas nich trudno bylo sie zorietowac kto jest ten dobry a kto ten zly zreszta ogromny zamet panowal wczasie ich trwania co mi sie bardzo nie podobalo
motywy komiczne byly dobrym zabiegiem, a wystep takich aktorow jak Bernie Mac, Anthony Anderson, Kevin Dunn czy choćby Shia LeBeouf znacznie ubarwiły całość.
'Jeden z transformersow wyrzuca ze swego krocza jakas puszke i zaczya lac niczym jak z weza strazackiego na jednego z agentow sektora 7'
A Twoim zdaniem miało wiać grozą i mrokiem?
nie mowie o ponurym i mrocznym filmie ale nieco wiecej w transformers powagi moglo by byc wkoncu to nie komedia co nie
bardzo dobrze, że zrobili z tego komedie, na sali kinowej co 2 minuty byly wybuchy smiechu, i o to chodzi we wspolczesnym kinie. a jak dodasz swietne efekty to masz recepte na sukces
takie cos jak motywy wzieta z komedi mogli by dac w strasznym filmie 5 czy tam 6 a nie tu zreszta nie to bylo najgorsze lecz glupia fabula ktora byla malo ambitna jak juz pisalem wczsniej no i czy ktos zauwazyl ze poza optimusem te wszystkie roboty znacznie odbiegaly wygladaem od orginalow
Dobre jesli żadasz prawdziwego brave hearta od transforemrow zazyja sobie lepiej pridinol albo szczel sobie wisnie,taki film musi miec taka fabule jest skazany kosztem efektow i od tego niestetsy sie niewiwinie,co do momentu wystrzelongeo korka o szampanma bumbeble dla jak najbardziej poziomie i humorystyczny,wiec jesli wnisokujesz fabule na wybryku humorystycznego bumble to czym byl by ten film bez takich scencaly czas jedziecie niezle po tej fabule a powiedzice mi czy znalazl by sie jakis inteligent kroy wymyslil by lepsza od tej jaka jest w filmie,jednak motyw z allsparkiem byl doskonalym lacznikiem aby polaczyc siwat ludzi ziemskich z transformersami,to okazalo sie niewybrednym przelotem akcji wokoj dosc absobrujacjej historii ja dalem temu filmowi 9/10 i nawet po ogladnieciu na kompie dalem do ulubionych mimo ze bylem w kinie drugi raz,a jesli chodzi o filmu bardziej amitne to ojciec chrzestny pieny umsyl wszyscy twoi swieci forrest gump brave heart sa u mnie na pierwszym miejscu,wiec jest uniwersal kolo odnosnie gatunkow ja lubie wszystkie filmy po prostu musza miec swoj urok i jak dla mnie trasformey przypadly mi do gustu, a widze se gusta na tym forum sa bardzo urozmaiocne wtracja sie tacy co transforemy dla nich to nie cacy,natomiast titanic to transformerowy Vanish,wiec kwestia gustu w waszym gronie jest bardzo fanatyczna aldo orgraniczona wikeszosc na tym forum nie umie spojrzec z perspektywy by nie wtlaczac wszytskim derektywy,by nie odnalezc sie domniemanego swego cienia,mowie wam moze napisze cos z rana.