7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308307
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

1. Śmigłowiec lecący nad pustynią, a potem niszczący lotnisko (pojawia się w 0:42, znika w 1:00, to czas od pierwszego ujęcia do ostatniego, w między czasie go nie było)- Blackout

2. Skorpion który wynurza się z piasku (1:03 - 1:07, na początku widać tylko jego kolec) - Scorpionk

3. Ciężarówka która podjeżdża do głównych bohaterów, a potem się zmienia (1:11 - 1:14) - Optimu pime

4. Żółta głowa (odwraca się) (1:20 - 1:20) - Bumblebee

5 Robot z napisem police na ramieniu, uderza ręką w ziemie (1:25 - 1:26) - Barricade

6. Robot który się odwraca (płonie na klatce piersiowej) (1:30 - 1:30) -

7. Robot niszczący autobus (wbiega w niego, na autostradzie) (1:37 - 1:38) - Bonecrusher

6. Robot wychodzący z basenu (1:44 -1:51) - Jazz (to jedyny robot nad którym musiałem się zastanowić)

Jeszcze pojawia się ręka optimusa.

Chcecie żebym napisał który samochód jest którym robotem?

Jeśli chcecie zobaczyć zdjęcia z filmu, i dowiedzieć się więcej o filmie to zapraszam po ten link: http://www.filmweb.pl/blog/entry/440250/Informacje+o+Transformers.html

ocenił(a) film na 7
Stefan_Mirecki

Skoro Jazz był jedynym robotem nad którym mósiałes się zastanowić , to czemu nieopisałeś pozycji 6. ?

ocenił(a) film na 7
batitt

5 to raczej Prowl jest, a nie Barricade.

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

6. Odracajacy sie robot to Blackout
8. Wychodzacy z basenu to Ironhide

;)

ocenił(a) film na 9
mth

Nikt nie zauwarzył że dwa razy jest "6"? Sorry, pisałem to z pamięci, ale żeby było po chronologicznie, włączyłem sobie zwiastun, no i puźniej przeprawiłem numerki, bo nie pisałem po kolei. Musiałem przeoczyć to pierwsze "6".

Tak jak powiedział Mth 5 to blackout.
Z kąd wiesz że to Ironhide, na razie nie ma jego zdjęcia, znalazłeś na jakiejś stronie rozpisany zwiastun?

Nie ma takiego transformersa jak Prowl, napewno chodzi ci o Brawla.
Sam znalzłem listę robotów które pojawią się w filmie i różniła się od mojej, a co śmieszniejsze tą moją listę znalzłem właśnie na tej samej stronie. I postanowiłem poszukać w internecie, i okazało sie że niektóre roboty znajdują sie pod dwoma nazwami, zapewne jest to błąd kilku osób, przez które inni mają złe informacje i to wszystko ciągnie się tak dalej. ale nazy które ja podałem są wiarygodniejsze.

ocenił(a) film na 10
Stefan_Mirecki

SPOILER!

tzn chodzi o to, ze scenariusz do filmu wyciekl juz jakis czas temu, i chociaz orci i kurtzman ponoc znaczaco go przerobili, kazda scena z trailera dokladnie sie z nim pokrywa. no i w tym scenariuszu pisze ze wychodzacy z basenu trans to ironhide.

ocenił(a) film na 5
Stefan_Mirecki

Jak to nie ma takiego TF jak prowl? Proste ze jest, np w starym Tf the movie jest jednym z robotow zabijanych w czasie drogi na ziemie ;]

A jak ten wychodzacy z basenu to byl Jazz to niezla zalamka oO

użytkownik usunięty
Stefan_Mirecki

oczywiście, że jest taki transformer jak PROWL, ale nie ma go w tym filmie.

mth

to nie ironhide ani jazz z basenu wychodzi ratchet

Stefan_Mirecki

Cześć. Nie mógłbyś mi powiedzieć, gdzie mógłbym obejrzeć sobie film Transformers z 1986 wiesz ten klasyczny? Czy muszę kupić płytkę na zagranicznej aukcji, czy też jest jakaś możliwość? Mam cichą nadzieję, że znasz rozwiązanie problemu. tak bym sobie przypomniał jeden z najlepszych filmów mojego dzieciństwa. Piotr
clamanus@onet.eu

clamanus

Na allegro dostaniesz wpisz transformers i wejdź w dział filmy i po sprawie :D

ocenił(a) film na 9
clamanus

ja ściągnąłem tylko nie pamiętam zabardzo skąd, sprawdź na torrentz.com

boost

jest tez na youtube, w czesciach po 10 min.

Stefan_Mirecki

jeszcze tego filmu nie ma w sieci.Fajnie sie zapowiada