7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308626
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Czy ktoś orientuje się dlaczego soundtrack z filmu zawiera jedynie kawałki zespołów takich jak Linkin Park, czy Smashing Pumpkins, natomiast nie ma w ogóle rewelacyjnej muzyki orkiestrowej?

ocenił(a) film na 10
slivman

A w którym momencie pasowałaby Ci tutaj muzyka poważna ? Pewnie tam gdzie Bumblebee sika na agenta Sektora 7 :>

Yohmei

Jak to, w którym? Jeśli oglądałeś film to wiesz doskonale, że muzyka orkiestrowa budowała klimat niejednej sceny, często bardzo patetyczny (podobnie jak choćby w "Piratach z Karaibów") i była słyszana dużo częściej niż taka jaką grają wymienione przeze mnie zespoły. Grzechem jest nieumieszczenie jej na oficjalnym soundtracku.

Yohmei

Jak to, w którym? Jeśli oglądałeś film to wiesz doskonale, że muzyka orkiestrowa (niekoniecznie poważna) budowała klimat niejednej sceny, często bardzo patetyczny (podobnie jak choćby w "Piratach z Karaibów") i była słyszana dużo częściej niż taka jaką grają wymienione przeze mnie zespoły. Grzechem jest nieumieszczenie jej na oficjalnym soundtracku.

ocenił(a) film na 7
slivman

To samo pytanie i ja kieruję, szukam i nie mogę nigdzie znaleźć muzyki Steve Jablonskiego z filmu.

ocenił(a) film na 8
J_Yellow

Wg. mnie pasowałaby do filmu muzyka: " Reqiuem for a dream " ale to juz przereklamowane, choc swietne :)