W sieci pojawił sie soundtrack Transformerów... Zdecydowanie jest to najlepszy soundtrack tego roku. Muzyka jest na tym samym poziomie( czyli wysokim) co tegoroczni Piraci, a nawet ciut lepsza... Czyli dużo Patosu i akcji i super, choć rzadkie chóry!! 10/10
Muzyka nie jest lepsza od "Piratów z Karaibów" ale również nie jest zła. Zastanawia mnie tylko, dlaczego motyw przewodni pojawia się raptem w dwóch utworach tylko? Czegoś mi brakuje tutaj.
Tzn. znalazłem jedynie wersje promocyjną, więc domyślam się, że będzie jakieś jeszcze wydanie (na tym jest 13 utworów). No i pytanie jeszcze, kiedy dokładnie płyta zawita do Polski? O ile dobrze pamiętam to ~20. październik to data premiery światowej, tak?
jest to wersja promo a caly ost pojawi sie 8 pazdziernika.I jest to najlepszy OST roku.OST z Piratów jest tylko dobry i lekko odgrzany...takie moje zdanie wiec prosze fanow piratow o zachowanie.
też mi sie wydaje że nie są to wszystkie utwory... choćby takie pytanie sie nasuwa: gdzie jest motyw (ktory jest w sieci-probka) nalotu autobotów? Myśle że będzie jeszcze jedno wydanie tej płyty :)
Jest też wersja z 14 utworami i 10 piosenkami (choć jedna z nich jest tam chyba przez pomyłkę), i tam jest ten motyw :]
A oficjalny score już wkrótce, ma zawierać 20 utworów.
A wie ktoś może co to leci w tym momencie, kiedy Bumblebee po raz pierwszy się pokazuje jako nowsze Camaro?
Hahahah, wielkie dzięki :)
A przy okazji - ta muzyka w momencie, kiedy spadają "meteory" i Autoboty szukają jakiejś postaci do przejęcia, to tylko podkład muzyczny (nigdzie nie udostępniony) czy można gdzieś (na jakimś soundtracku itp) to znaleźć?
"Autobot Descent" ukaże sie na oficjalnym score Steva Jablonskiego.Nie jest to podklad z jakiegos innergo scoru,tylko sam twór tegoz kompozytora,jescze 2 dni a z sieci bedzie mozna juz sciagnac ten,dlugo oczekiwany i moim skromnym zdaniem najlepszy w tym roku score
a ja se jutro sciagne i zaladuje do ipoda i muza bedzie grala nie ma to jak wir emocji jaka ciagnie za sobo ta muzyka
Już jest pełen soundtrack w sieci zawiera 20 utworów :) i wszystkie których wyczekiwałem, włącznie z nalotem autobotów!! cudo!
O niebo lepszy niż Piraci!
to ma byc najlepszy soundtrack roku:D??? buahahahaha:) to widze, ze jeszcze nasluchaliscie sie za bardzo soundtrackow;) Dla mnie to taki sredniak na plus. Mily action-score, ktory jedynie ma szanse na nominacje do saturna;P nic wiecej
No wiec jaki soundrack tego roku wydaje ci sie lepszy od Transformers,moze piraci buhehahahee{odgrzewany kotlet),Little children(nic nowewgo newman nie wniosl w filmie muzyka slabo sie wykazywala),spiderman 3 score nie zostal wydany a uzyka Younga to kolejny moytw elfmana tylko ze dodane wiecej pedard na rzecz akcji.Jak dla mnie to jedyny Score ktory wnisol cso ciekawego durzo motywo przedewszystkim i to jest ++++++++++jak stad do ameryki
Doskonale zdaje sobie sprawe, ze score Younga do Spider-mana 3 nie zostal wydany, niemniej dla mnie nie było problemem aby zapoznac się z ta kompozycja, która wbrew pozorą nie jes t typowa kalką tego co stworzył Eflman:P Co do Piratów to nigdy jakos nie przepadałem za ilustracja do tych filmów aczkolwiek ich ostatnia czesc ma naprawde dobra oprawę:P Na pewno lepsza technicznie niż Tf i nie wciskaj mi, ze tak nie jest? W koncu to Jablonsky wyszedl spod skrzydel Zimmera.
Dla mnie o wiele ciekawszymi i po prostu lepszymi kompozycjami sa chocby Howard Shore: Estern Promises , John Powell: The Bourne Ultimatum, David Shire: Zodiac z tego roku jeśli pytasz? Na pewno znalazlo by się tego o wiele wiecej niemniej te wpadly do pamieci. Ty namtomiast chcesz mi wpoic podobnie jak fani filmu, ze mamy muzycznie do czynienia z arcydzielem!?? Oczywiście to jest dobra kompozycja? Jednakze tutaj nie ma nic ciekawego. Nawet motyw przewodni jest strasznie okrojony? Duzo z tej sciezki jest nawiazan do innych partytur grupy MV. Skoro taka z Ciebie znawaca to czemu tego nie zauwazasz? Psioczysz na Younga a Jablonsky tez nie popisuje się tutaj jakas nadzwyczajna orginalnoscia.
P.S.Ahhh bylbym zapomnial Little Children swa premiere mialo bodaj w 2006 roku również i score;P
Dobra przegadales mnie,Ultimate Bourne jest zaledwie dobry sama platanina akcji brzmieniowej moglbys uslyszec bourne supremacy score jest o niebo lepszy.Natomiast z Zodiaca ogladalem film,i nic mnie nie zaskoczylo wrecz niczego niezapatmietalem z muzyki w tym filmie dla mnie kompletna cisza,howard shore sie juz wypalil dla mnie powiela ciagle tylko swoje melodyji z wladcy pierscieni,Transformers score ewidetnie bije na glowe wszystkie score w tym roku,napewno zagwarantowana nominacja do oscara....
"SZukajcie a znajdziecie"-nie podam linka bo i tak wpis zostanie zablokowany,wpisz w google transformers score torrent
Moge sie z Toba zalożyc o kazdy rodzaj alkoholu;) bez względnu na cene, z score Jablonskiego nie otrzyma zadnej nominacji:P BA jestem niemal pewny, ze moze... otrzyma Tf za Efekty specjalne i dźwiekowe ale to tez nie jest przesądzone;) Poza tym jeszcze do konca wreczenia nominacji jeszcze troszke pokazów;)
P.S. Co do Estern Promises widac, ze nie sluchales Score'u skoro wysuwasz takie mylne wnioski jakoby byl on podobny do Wladcy Pierscieni:D aaa zapomnialbym... Muzyka z Infiltracji czy tez Aviatora to sciezki robione na bazie LOTR?? to nie mamy o czym rozmawiac. Oczywiscie, ze sluchalem Bourne Supremacy ale... ta partytura wyszla pare lat temu. Mowimy o roku 2007 a moim zdaniem zarowno Ultimatum jak i klimatyczna kompozycja z Zodiaca(zdecydowanie lepsza poza obrazem) byly dla mnie ciekawszymi soundtrackami nizeli TF. Zeby nie bylo, ja Tf Jablonskiego cenie. Widac, ze Jablonsky podniosl troche swoj poziom bo jego Wyspe czy tez TCHM nie mozna uznac za udane czy tez sluchalne muzycznie albumy. Jest to mlody kompozytor i zycze mu jak najlepiej. Nie sadze, jednak ze Tf to score roku. To daleko idacy wniosek... Na pewno jak zauwazyles wypada najlepiej wsród tych megaprodukcji, które wszystkich muzycznie rozczarowały.(No moze poza POTC 3 - to jednak silna pozycja, ktora wedlug mnie jest duzo ciekawsza tematycznie niz Tf)
"Odgrzewany kotlet" - fachowa ocena prosto z klawiatury wielkiego fachowca. Jak coś się krytykuje to z umiarem.
Score "Transformers" jest dobry na całym poziomie. Score z Piratów był również dobry (momentami tylko przyzwoity), jednak posiadał perełki, które nadały klasę całemu krążkowi.
Ani jeden ani drugi score nie zasługuje na miano najlepszego roku, tym bardziej w całej historii.