W internecie ukazała się piosenka, która będzie promowała, film=)
wszystkich zainteresowanych odsyłam do linku, gdzie można pobrac ten utworek. Jest to przeróbka motywu z kreskówek;) z tego co mi wiadomo, nawet nie jest podany autor, bo producenci skrupulatnie kryją to przed samą premierą;) ale wyciek sprawił, iż możemy przesłuchać utwór, który jak sądze pojawi się na oficjanlym soundtracku=)
http://www.sectorseven.org/OHD2/deceptibot/theme.zip
Szczerze? Coś mi się nie wydaje, żeby było to oficjalne, ale cholera wie... :P Teraz to takie przypadki chodzą po ludziach... i filmach ^^
Koszmar, nowy soundtrack to syf jakich mało. Te piosenki nawet nie umywają się do tych z 1986 roku i niech nikt mi nie bredzi, że dziś mamy inne czasy, pewnie, że mamy, ale w porównaniu do tego najnowszego badziewia soundtrack z 1986 roku jest prawdziwym arcydziełem.
też będzie, autorstwa Steva Jablonskiego, więc dobra (zrobił podkład do "Wyspy")
chryste......... jeśli liczą się ze zdaniem fanów powinni to zmienić
przecież jakiś inny zespół może zrobić lekko przerobiony cover oryginalnego tematu......
http://www.bestsharing.com/files/jjiM79290224/06%20The%20Transformers%20(Theme). mp3.html
Jak na mój słuch, to ja w tym nowym kawałku słyszę wokalistę Linkin Park, ale poprawcie jeśli się mylę. Ale tak czy inaczej nic nie przebije wersji zespołu Lion z lat 80tych!!!!!
"1. Linkin Park "What I've Done"
(Druga propozycja soundtracku, bez przesady! Nie mam nic do Linkin Park, no ale...
A wiesz o czym jest ta piosenka? Jak byś wiedział, choćby jak byś zobaczył teledysk, to byś mnie zrozumiał - wszystko inne mogłoby być, ale treść tej piosenki What I've done jest o problemach tego świata, o szkodliwościach itd; bardziej nadaje się na festyn charytatywny, a nie na taki film! I to na pierwszym miejscu;
Eh nie masz wogóle racji co do "What I've Done" utwór bedzie doskonale pasowal do obrazu wyniszczonej przez wojny Transformerów planety... film nie wyszedl jeszcze a ty juz komentujesz ze muzyka nie pasuje lol!!
Mogę śmiało tak twierdzić,
- znając muzykę
- znając film na tyle, by wiedzieć o czym jest, tj. bajkę i tematykę.
Ale już jestem w 100%, że tej piosenki w filmie nie usłyszymy :)
Coś chyba te źródła Wasze z soundtrackiem są nie na czasie.
A ile kawałków z soundtracka Spiderman'a 3 znalazło się w filmie:P hę?
Soundtrack to jedno a Original Score ( który tworzy Jablonsky) to coś innego:)
link do pełnej wersji mp3 "Transformers Theme" w wykonaniu Black Lab z albumu Technologie
jest jeszcze wersja bez wokalu, nawet jest karaoke konkurs :] (http://blacklabworld.com/blw/pages/transformers.html) ale jak narazie nie moge jej znaleźć ;)
link:
http://www.bestsharing.com/files/tUKYzG291959/13%20Transformers%20Theme.mp3.html
OCZYWIŚCIE TA MP3 JEST TYLKO W CZYSTO PROMOCYJNYM CELU......... ;)
Jakoś wole starą wersje z '84 zespoły Lion. Chociaż znalazłem naprawde fajny cover akustyczny z babką na wokalu. A ten kawałek Black Lab byłby nawet fajny gdyby nie ten wokal. Facet śpiewa to jakby miłą zaraz umrzeć lub rozpłakać się. W ogóle dla mnie to kolejny zły omen bo tego typu piosenki występują w filmach przepełnionych patosem, heroizmem bez zachowania umiaru. Po prostu już widzę przed oczami jakąś heroiczną postać, a w tle jakieś pole bitwy, zniszczone miasto albo jakiś inny obraz nędzy i rozpaczy.
Według mnie nie powinni ruszać oryginalnego wykonania, ale pewnie skoro zmienili już wygląd samych robotów to pójdą za ciosem.
PS. Własnie skończyłem słuchać tego wykonania po raz 5-ty i dalej jestem na NIE. Tylko oryginał !!!
To jest soundtrack z filmu animowanego z 1986 roku, swoją drogą świetne piosenki, muzyka Diccoli też się nieźle spisała.
nie wydaje sie wam ze ta muza brzmi za bardzo odpustowo/kiczowato? Porazka faktycznie, watpie zeby to byl oficjalny motyw przewodni, tyle milionów na film a muza okropna. Coś mi tu nie gra.
Wedlug mnie to bedzie miks, ktory uslyszymy na napisach koncowych. To NIE moze byc motyw przewodni filmu. Tym bedzie raczej jakis score Jablonskiego... ewentualnie bardziej 'zywa' wersja motywu Transformers. Przeciez jak ten kawalek poleci na samym wstepie, to zniecheci do ogladania filmu :D Straszna kaplica.
Zastanawiam się komu w końcu wierzyć co do muzyki. Najlepiej byłoby gdyby w filmie poszło coś klasycznego, a do tego muzyka, która dziś jest na topie. W wywiadach Stan Bush twierdzi, że na pewno w filmie pójdzie "The Touch" i podobno sam wykonawca także bierze udział w pracach nad muzyką do filmu. Transformers to film, którego nie wyobrażam sobie bez dynamicznego, ostrego rocka, jeżeli wyjadą z hip-hopem to kaszana będzie, zresztą widać to w tych próbkach niby Theme.
alternatywny "transformers theme" w wykonaniu Stan'a Bush'a i Vince'a Dicola
http://www.bestsharing.com/files/9R6Jmcz293622/14-stan_bush_and_vince_dicola-the _transformers_(theme)_(alternate_version).mp3.html
znowu w czysto promocyjny celu ;)
Po kawałkach filmu udostępnianych w internecie wyraźnie słychac muzykę kompozytora, być może w jakiś scenach będą utworki rockowe, ale w większości obraz będzie wypełniać muzyka Steva Jablonskiego. Nie radzę się nastawiać na zbytnią ilość muzyki róznych kapel. Kompozytor ponoć stworzył olbrzymią ilośc muzyki do TF i w większoścy wypełni ona z 70-80% filmu. Zresztą wystarczy zauważyć jak muzyka Jablonskiego funkcjonowała w Wyspie i na tej podstawie snuć domysły co usłyszymy w TF.
BTW w tych częściach filmu muzyka miała charakter Zimmerowskiego Batmana. Coś czuje, ze za orginalność to Jablonskiego nie bedziemy mogli pochwalić;) Mam nadzieje, że całościowo będzie to naprawdę swietna i przemyślana muzyka;)
Dla mnie to Theme zespołu Black Lab jest świetny. Facet ma dobry wokal, niewiem o co się tak czepiacie. No cóż kązdy ma swój gust ;D
to nie jest theme z filmu, thema z filmu można posłuchać np na oficjalnej stronie, bo ten co tutaj był wrzucony to jakiś crap!!
Jak przesłuchałem kawałek MuteMath do Transformer'ów to mi się nie dobrze zrobiło ;p. Ta piosenka będzie w filmie?? Oby nie ;]
racja. Hmm moze my po prostu mamy za duze wymagania? Ale pamietajcie o jednym, niektore piosenki podobają sie dopiero po ogladnieciu jakiegos filmu, mozliwe ze w innej sytuacji gdyby ktos wam to puscil powiedzielibyscie "kicha". Moze w transformerach bedzie to samo? :D Ale wracajac do "theme", jestem zawiedziony.
http://www.btmon.com/Audio/Unsorted/Transformers_SCORE_OST_Steve_Jablonsky_2007_ VG.torrent.html
Tutaj link do nie gotowego score Jablonskiego.
Dużo krótkich utworów ale miło się słucha.
A ja chcialbym wiedziec, jak sie nazywa utworek albo gdzie go moge znalesc. Jego miejsce w filmie, to jak decepticon skorpion goni zolnierzy i chronia sie w malym miasteczku. Muza byla zarabista, jeszcze jak strzelal ten samolot.
,,kapeli Lion ,, - Oryginalny heavy metalowy theme z filmu z 1986 wykonał zespół ,,Spectre General,,
Jak już napisano wcześniej będzie wydany oryginałny score tylko z utworami Jabłońśkiego ale podobno chodzą pogłoski, że jeżeli wszystko pójdzie po myśli to będzie to wydanie dwu płytowe
Spectre General wykonał piosenki do TF:TM, ALE NIE THEME. Theme był w wykonaniu Liona, znam soundtrack na pamięc, pisałem do niego recenzję więc nie pociskać tu głupot ;)
Witam!
Czy ktoś wie jak nazywa się utwór z Transformers który słychać podczas przylotu autobotów na ziemie???
z góry dziękuje i pozdrawiam