7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308617
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Totalny wstyd!!!

ocenił(a) film na 1

W tych dwóch słowach można streścić cały film. Typowa Amerykańska produkcja ze wszystkimi aspektami które muszą sie znaleźć w tego typu kinie może poza seksem ale to wynika pewnie z tego iż film jest przeznaczony głownie do widzów młodszych.Film jest żenujący.Wszystko poza efektami specjalnymi jest kiepskie. Film w żadnym stopniu nie zmusza widza do myślenia jest to porostu papka podana organizmowi która prędzej czy później zostanie wydalona a nie wykwintne danie które będzie można rozpatrywać długimi latami po spożyciu. Kończąc dziwi mnie fakt iż przejeżdżając przez Czechy w me ręce trafił tamtejszy numer "Cinema" poświęcony temu oto filmowi i ku memu zaskoczeniu film dostał maksymalne noty,lecz jak powiedzaił Józef Stalin "Nieważne, kto głosuje, ważne, kto liczy głosy".

ocenił(a) film na 9
Qubanek

"Wykwintne danie" też się wydala. Nie ma to jak stary, dobry, poczciwy Józio.

ocenił(a) film na 9
Qubanek

Czy pijąc kranówkę oczekujesz, że będzie pieścić twoje podniebienie? Masz nadzieję, że jej smak pozostanie na długo a wartość odżywcza da twojemu organizmowi energii jak Red Bull? Nie? No właśnie! Tak samo trzeba podejść do Transformersów. To jest kino lekkie, wakacyjne i takie ma być. Nie oczekuj od tego wysokich lotów bo to nie jest taka produkcja. Ja się przy filmie dobrze bawiłem bo dzień miałem dość pracowity a film rozluźnił mnie i sprawił, że zdrowo się uśmiałem.
Twierdzisz, że wszystko poza efektami specjalnymi jest kiepskie? A nie dostrzegłeś tego specyficznego humoru? W filmie jest sporo smaczków z których można się zdrowo pośmiać!
Zarzucasz Czechom, że dali maksymalne noty? A dlaczego by mieli nie dać? Jako film akcji jest to produkcja fantastyczna i IMHO bije na głowę inny hit tego lata: Die Hard 4.0.
P.S. Z twoim podejściem powinieneś nauczyć słonia latać ;-)
P.P.S. Może moja wysoka nota jest związana z sentymentem do Beast Wars?