zauwazylem ostatnio jak drastycznie spada nota transformerow i szczerze powiedziawszy dziwi mnie to.po pierwsze prosze spojzec na box offix i juz widzimy ze ze wszystkich powstalych adaptacji komiksowych w historii transformersi bijo wszystkicch na leb na szyje(procz 3 czesci spidermana) wiec przez ok 3 tygodnie na tendete ludzie raczej by nie chodzili tak czesto i kupowali bilety......... po drugie jak ktos moze wystawic ocene po kilkunasto sekundowym trailerze skoro film trwa 143minuty?????dziwne to raczej.ocena filmu musi byc subiektywna i ludzie nie lubiacy tego gatunku filmow powinni oceniac go poprzez wlasnie kryterium ktoremu jest on podporzadkowany a nie inaczej.Transformers to film niezwykly w pewnym rodzaju,fani zabawek hasbro jak i bajki G1 itp. z utesknieniem czekali na jego nadejscie a teraz na nastepne czesci a osoby ktore widza go po raz pierwszy nierozumieja i wystawiaja fatalne noty bo dla nich to bajka SF bez logiki i sensu.proponuje dla tego przesledzic troszke historie autobotow i decepticonow a dopiero nastepnie po obejzeniu filmu ocenic go w sposob obiektywny.
Dobrze kolega mówi. Pamiętam swego czasu jak średnia była 9,40 a teraz spada na łeb na szyje. Film godny uwagi, niesamowite efekty specjalne, wartka dynamiczna akcja, obsada aktorska dobrze dobrana no i wygląd wizualny robotów też stoi na wysokim poziomie. Film posiada kilka wad ale głównie można wymienić jego zalety. Moi kumple nabijali się ze mnie za to że oglądam transformersy jak dziecko, podobnie jak niektórzy obejrzeli zwiastun i stwierdzili że film będzie do dupy. Nie dałem za wygraną i przyprowadziłem ich do mnie i pokazałem im film (większe urywki). Patrzyli na film ze skupieniem i w milczeniu - mysle że choć pewnie nie chcą się do tego przyznać ekranizacja zrobiła na nich wrażenie :). Po filmie jak napisał ktoś na forum czuję się niedosyt i ma się ochote na więcej. Mam nadzieje że Michel Bay od początku chciał przygotować także drugą częśc i mysle, że w Transformers 2 zaserwuje nam jeszcze większą dawke wrażeń, robotów i niesamowitych efektów specjalnych. Dla mnie film bomba z małymi zastrzeżeniami. Moja ocena 9/10. Gorąco polecam!
Film jest klasą samą w sobie. Dawno nie widziałem tak dobrego filmu...
Niesamowite efekty specjalne, szybka muzyka i wartka akcja, czynią film godnym uwagi. Jak przedmówca mowil: pozostaje niedosyt, chciałoby sie więcej niesamowitych akrobacji, ekspolzjii i akcji.
10/10 z czystym sumieniem za trud włożony w ożywienie robotów. Dla mnie bomba, oby byla druga czesc ;)
Transformers jest to kino rozrywkowe przekaz ogólnie dla ludzi młodych i fanów TF ,osób lubiące kino rozrywkowe, na lato jak znalazł .
Powiem tak, dawno nie widziałem aż tak dobrego filmu ,pod względem efektów wizualnych ten film nadaje nowy tręd i poprzeczka jest ustawiona na bardzo wysokim poziomie możę ją tylko przekroczyć TF 2.
Fabuła jest słaba według mojej oceny ,ale nie to sie liczy to nie jest film genialny z extra fabułą, chociaż pod względem wizualnej oprawy roboty efekty, tak jak powtarzałem nie wdziałem jeszcze tak naszprycowanego pod tym względem filmu.
Muzyka bardzo mi sie podobała dobrze dobrana szczególnie na końcowym etapie determinacja Megatrona tak to nazwę.
Ogólnie rzecz biorąc b.db kino szybko czas mija, aż chciało by się więcej wartka akcja ponad 2h rozgrywki można powiedzieć ze to mała aż za mało za szybko to leci.
Końcówka filmu jest za krótka akcja w mieście, aż chciało by się o jeszcze zdecydowanie za krótko to trwa.
To co mi się nie podoba rzuca sie w oczy to: za mało dialogów(roboty)to raz,za krótkie sceny walki dwa za mała dramaturgia filmu to trzy.
Film skazany jest na kontynuację oby fabuła była bardziej wygórowana i wyważona do pozostałej reszty bo główny nacisk jest postawiony na rozgrywkę, humor i efekty wizualne oby zmienili choć trochę.
Moja ogólna ocena 8/10
Oceniam film za całokształt na 7/10, ale tylko dlatego, iż sama fabuła była taka sobie. Nie dziwi mnie to, byłam na to przygotowana. Do kina poszłam, bo zobaczyłam zwiastun i stwierdziłam, że muszę zobaczyć te efekty specjalne. Naprawdę warto, moim zdaniem to jeden z najlepszych filmów jeśli chodzi o efekty.
Druga rzecz, to super muzyka, która moim zdaniem była tak samo na pierwszym miejscu jak obraz. Do tej pory rzadko która muzyka w filmie jest przeze mnie dostrzegana, ale tutaj 'robi prawie całą robotę'. Scena na autostradzie, czy na pustyni - kapitalna, przemiany samochodów podczas jazdy - ekstra.
Przyłączam się do wcześniejszych wypowiedzi, iż pozostaje niedosyt. Mimo iż nie jestem żadną fanką Transformers, to film wywarł na mnie wrażenie i rzeczywiście podniósł poprzeczkę jeśli chodzi o efekty i wykorzystanie muzyki. Super!
Jeśli będę miała okazję, to obejrzę, go jeszcze raz. Choć moim zdaniem to jeden z tych filmów, które POWINNO się oglądać na naprawdę duuużym ekranie. Pozdrawiam.
Krótko a treściwie:
Fabuła banalna...
... co do reszty nie mam zastrzeżeń :) Jakie te Transformers są fajne! Aż łezka się w oku zakręciła. No i przypomniałem sobie kreskówkę :)
polecam
Ten film wyznacza nowa jakosc efektow.Tak jak kiedys godzila w latach 70-80 robila niesamowite wrazenie na widzach tak na dzien dzisiejszy ten film robi takie samo wrazenie.Efektow jest tyle ze ma sie wrazenie ze to rzeczywistosc:)NIe jestem fanem transformerow i tago typu cudow wiankow:) i swoje lata mam. Tak wiec czesto siegam tez po kino ambitne wiec do tego filmu podszedlem baardzo sceptycznie...mowilem sobie a zalicze i tak nie ma co do roboty..:)
Ogladajac co 10 minut darlem sie ja pierd.. tak na mnie ten film zadziałal, dawno nie wiedzialem tak zmasowanej dawki akcji polaczonej z niesamowitymi efektami.Duze wrazenie robil na mnie (jesli chodzi o efekty) spiderman 3 ale ten klimat z robotami maxymalnie przypadl mi do gustu.Na marginesie ciagle przypominaly mi sie reklamy z tv w ktorych byly takie roboty jakis samochod i chyba snicers:))Polecam z czystym sumieniem sceptykom tez:)
Moja ocena 9/10 fabuły ty nie oceniam bo nie w tym rzecz od fabuły mam np kubrika:)