heh no i zaczęło się... coraz częściej można spotkać filmy, które nie są oryginalne, od dawna tak było ale teraz to przesada nic fajnego to nie było, oprócz hucznego rozgłosu na ich temat. za film 5/10
za obsade [głownych boh] 9/10. aaa pewnikiem wkrótce obejrzymy Transformers 2:Powrót
albo Transformers : Bitwa o Europe :P
AD1. "Zwała. Naprawdę niektórzy ludzie nie kapują ze są ludzie wychowani na sadze transformersów i innych ekranizacjach komiksów no ale coz pewnie czekają na ekranizacje filmową pokemonów albo teletubisiów."
Kazdy sie Wychował na czym innym ,ale nie mozna bez konca isc w kierunku "Ala Pover Rangers " bo to powoli robi sie śmieszne , i jestem pewny ze w U.S.A Jest pełno "Dorosłych" którzy wychowali sie na Dragon Balllach ,Transformerach czy innych plastikach dlatego Bay Kręci o tym -By zarobic jak najwiecej Szmalu.Robi Filmy Pod Publike a ja osobiscie tego nie lubie.
AD2. "Nieważne czy film bedzie dobry czy kiepski liczy sie sam fakt obejzenia czegos o czym sie kiedys czytalo w komiksach "
Sorry ale ja nie przełkne Nudnego Filmu -Słyszałem Jak wiele Osób mówiło ze Infiltracja była Nudna -poza ostatnimi 2 kwadransami ,gdzie Akcja sie Skumulowała. ale bez przesady ,ogladam filmy o róznej tematysce Scfi ,Dramaty ,Horrory ,Romanse ale nie sądze ze sam Fakt Obejrzenia sie liczy - bo z tego wynika ze stawiasz na ilosc nie jakosc ,możesz ogladac wszystko byle było związane z twoimi zainteresowaniami ...ale niektórych to nie rusza.
AD3.
"Naprawde warto ogladac tego typu filmy nawet chodzby ze wzgledu na efekty w kinie a nie jakis baran sciągnie sobie kiepska kinowke i obejzy sobie na 15" monitorku i glosniczkach za 20 zl i pisze ze film kiepski bo malo efektow i wogole "
Polskiej Premiery jeszcze nie było wiec większosc Polaków -tych którzy nie mieszkaja za granicą Ogladało ten film przy uzyciu Komputera -ja za pomocą Karty Televizyjnnej na Plazmie 42" HDTV TV Z Głosnikami Stereo moc RMS 2 x 15W.Wiec jesli nie mieszkasz za granica takze ogladales ten film na Komputerze ...Poza tym Film Sciagany z Servera Mininova.org - a tam jes zawsze Dobra jakosc.
Smutnie pieprzysz i nic wiecej:
-"można spotkać filmy, które nie są oryginalne, od dawna tak było ale teraz to przesada"
Przesada to jest wypisywanie takich bzdur bez ladu i skladu, bo ten film jest wbrew pozorom oryginalny (fabularnie) i napisany praktycznie od podstaw, choc moze nie przez scenarzystow "wysokich lotow". Wykorzystuje niektore watki i charakter Transformerow z ostatnich 20 lat, ale historia filmu i glowna fabula, jakiekolwiek one nie sa, sa jednak oryginalne. Wydawac by sie moglo, ze powinno to byc oczywiste nawet i dla srednio rozgarnietego pingwina, co za zaskoczenie.
-"oprócz hucznego rozgłosu na ich temat. za film 5/10 "
To nie rozglos, a historia, nie wiem jak ty, ale ja wychowalem sie na tych bajkach m.in., w polowie lat osiemdziesiatych i mam do nich sentyment. Oczekiwalem tego filmu w wersji fabularnej i to dosc dlugo. Podobnie zreszta jak i miliony innych widzow. Poza oczywistymi bledami filmu, nalezy uznac, ze jako wakacyjne kino akcji jest jednak calkiem udany. Bylem do niego nastawiony calkiem krytycznie, skrytykowalem go w innym temacie, ale jednak summa summarum mnie nie zawiodl.
-"aaa pewnikiem wkrótce obejrzymy Transformers 2:Powrót
albo Transformers : Bitwa o Europe :P"
Swietny dowcip po prostu, jezeli Bay pojdzie troche bardziej w kontynuacjach tego filmu w strone "pierwszych" transformerow, gdzie esencja byly walki robotow, a nie mizianie sie jakis kretynow (Sam Witwicky i spolka) to powiem tak- niech nakreci i 2 filmy, bo transformery to bardzo bogata i atrakcyjna fabularnie saga.
Jezeli jednak nie wiesz czym sa transfomery i nie lubisz takiego kina, to masz wolna wole, o czym musisz wiedziec- nie musisz isc na to do kina.
Zawsze mozesz sobie zrobic maraton filmow s.p. Bergmana czy innego z tzw. wielkich.
Zacytuję Ci tą wypowiedź jednego z użytkowników i myślę że to wystarczy:
"Dokładnie się zgadzam - dużo ludzi wchodzi tu po to żby szkodzić, wyszydzać, krytykować a to nie w tym sprawa. Czy fani TF wchodzą na inne fora i robią smród ?? NIE
To dla czego wchodzą tu mądrale i ludzi e uważający sie za inteligentniejszych od resty i prubóją nie wiem umoralniac edukować uświadamiać wyższość swojej sztuki nad "motłochem" tylko po co ja siępytam?? żeby wylać swoje żale, flustracje i kompleksy?? czy żeby drażnić ludzim, którzy po prostu chcą się czymś cieszyć i tyle bez doszukiwania sie moralnych przesłań i wizji artystycznych."
pierw oryginalny człowieku (widać po nicku) naucz się pisać xD. lubisz bajki to proszę bardzo na temat filmu wypowiedziałem się że to największe gówno jakie widziałem, a to jest subiektywna ocena i nie bierz jej sobie do serca, lol
Okey, bo widze, ze z braku chocby jednego argumenty uderzasz juz w typowy dla takich osob ton- "haha, ziom, wyluzuj, naucz sie pisac, bedziecie robotami?" i im podobne.
W wolnej chwili napisz prosze:
1. Co znaczy "harlekini"?
2. Jak nie chodzisz do kina to gdzie obejrzales Transformers i w jakiej jakosci?
3. "fani bajek", dla porzadku czego ty jestes fanem w takim razie jesli wolno spytac? Wiesz musze dbac o rozwoj swojej skromnej osoby, a sprawiasz wrazenie osoby wprost ekspercko obeznanej ze swiatem filmu. Wywnioskowalem to z blyskotliwosci argumentow, ktora jest miedzy nami mowiac troche oniesmielajaca.
4. "które nie są oryginalne", na czym polega nieoryginalnosc Transformerow? Prosze jezeli to reaktywacja to wskaz mi film, ktorego remakiem jest ten nowy akurat
5. "nic fajnego to nie było, oprócz hucznego rozgłosu na ich temat" Powiedz na koniec, tak koronnie, na czym polega to, ze "huczny rozglos" jest fajny?
p.s. na koniec dodam tak jakby od siebie: "a to jest subiektywna ocena i nie bierz jej sobie do serca, lol"
Tu nie chodzi czy to jest gówno czy nie film moze Ci sie nie podobać ale jest duzo osób czujacych sentymet do tej sagi dlatego powinienes to uszanowac. Zapewne tez czujesz do czegos sentyment (moga to być stare babcijne buty) ale zapewne nie bylo bu Ci miło jakbym najeżdzal na to. Dlatego koleś uszanuj innych.
Nie goladalem filmu ale wiem ze bedzie spoko jak masz zamiar przymulac bartek to daruj sobieXDDD
"To dla czego wchodzą tu mądrale i ludzi e uważający sie za inteligentniejszych od resty i prubóją nie wiem umoralniac edukować uświadamiać wyższość swojej sztuki nad "motłochem" tylko po co ja siępytam?? żeby wylać swoje żale, flustracje i kompleksy?? czy żeby drażnić ludzim, którzy po prostu chcą się czymś cieszyć i tyle bez doszukiwania sie moralnych przesłań i wizji artystycznych." - true true.
Nie pamięam filmu s-f z ostatnich gdzieś 20 lat, gdzie na ziemie przybywają obcy, żeby niszczyć + obcy żeby z nimi walczyć + ludzie, którzy siędzą po środku i są ofiarami obu frakcji, które urzadziły sobie pole bitwy na ziemi. Szczerze, brzmi to całkiem fajnie i jest to temat nie eskploatowany. I jak mam oglądać filmy o umieraniu, szarej codzienności i skrętach i gwałtach, to ja p.erdole za przeproszeniem takie ambitne kino. Bo co rozrywka nie może być ambitna? Co określą ambitność?? film ambitny = smutny,przygnębiający? Elo ktoś ma chyba pożądnego balasa w głowie na temat oceniania filmów:-)
Spieranie się i wypisywanie bzdur o ambitnośći, zabawkach itd w filmie, miało by sens gdyby, ten film pretendował do takiego miana w oczach twórcy i w kategori. Natomiast konwencja jego od podstaw była zabawa/efekty/oldschoolowe transformersy.
Brzmi to tak samo debilnie jak napisanie na forum np. Lamborghini, że jest gówniany z powodu takiego, że nie przypomina motoru,ani skuteru, ma cztery koło zamiast dwóch i podczas jazdy nie da się go postawić na jednym kole, dlatego ocena wynosi 1/10 :) <loL> kwestia kategorii i oczekiwań.
A tylko DE>BIL po transformersach oczekuje ambitnego, filmu z podwójnym dnem i przesłaniem. a potem wywala tu żale, że nie tego oczekiwał. sorry no bonus. Dziekuje
wiesz kazdy mzoe wyrazic wlasne zdanie ale jezeli ktos ma pisac negatywnie na temat filmu no to kogo to obchodzi jak na te forum wbijaja fani transformers
"czy tu już naprawdę nikt nie może wyrazić swojego zdania..?" - można ale bez obrażania widzów i ich intelektu na podstawie filmu, który im się podoba i wmawianie że film jest gówniany, chociaż nie jest. Jak komuś nie pasuje film nie znaczy, że jest gówniany i hałowy, jakby taki był to miałby średnią poniże 7 czy 6. Na IMBD miałby koło 4, a nie jest tak. Więc jeśli ktoś ma taki pogląda w pojedynke to wg. mnie ma problem z myśleniem, żeby wmawiać komuś że czarne to białe. :D
MOżna napisać że film się nie podoba, że ma jakieś błedy, że coś tam, ale słowo "jest gówniany, dla dzieci" jest argumentem żadnym i 100% przypadkach nikt nie pisze dlaczego:)
Bo niestety wtedy to krytyk i kinoman z niego żaden, tylko zwykły popcornowy ludek mtv, którego trzeba tępić.:D:D:D:D: HAHhahah . dziekuję.
Dodam że nie jestem fanem TS z bajek widziałem kiedyś tylko Beast Wars na poslacie, a potem na TV4. I zdecydowanie nieznajomość tematu nie przeszkodziła mi, żeby zobaczyć genialność faulabrnego filmu. ;)
Jeśli twierdzisz Bartek, że transformery to "wyrośnięte pokemony" to masz słabe pojęcie o współczesnym kinie bo dla twojej wiadomości wśród filmów animowanych - nie bajek :/ równierz znaleźć można produkcje o orginalnej i rozbudowanej fabule (zwłaszcza w animacji Japońskiej do której należały najstarsze serie Transformerów) takie jak Ghost in the Shell czy N.G.Evangelion, a nawet właśnie Transformery. Sama też bym nie powiedziała że są 8 cudem świata, ale mimo wszystko wybiorę się na Transformery do kina, bo mimo, że jestem ciekawa samej fabuły nie mam nic przeciwko dobrym efektom specjalnym. A jakość filmu (chodzi mi tu teraz o stare transformery) powinno się oceniać według kryteriów okresu w którym się ukazał, bo pierwsze transformery na swój czas były czymś orginalnym i świetnym.
serje bajek o transformers byly niezle czemu by nie mogli filmu takiego zrobic,z przyjemnoscia sie przejde do kina XDD
Tak wiem, że ten film jest nowy, ale pomysł i sama idea są stare. "Transformery" Bay'a bazują na wątkach ze starych seriali o transformerach.
I właśnie o to w tym wszystkim chodzi prawdziwy fan chce obejrzeć ten film ponieważ kiedyś oglądał kreskówki. Samo zobaczenie czegoś takiego na dużym ekranie wzbudza emocje (tak było w moim przypadku) przypomniało mi to dzieciństwo i jaki by ten film nie był każdy fan chętnie będzie go oglądał.
A ktoś kto nigdy nie oglądał kreskówek ogląda go z zaciekawienia ponieważ jest to nowy sposób na film jak kolega Redgard napisał. I są tacy którym się podoba i tacy którym się nie podoba. Ale trzeba poszanować innych i nie pisać bzdur jak jakieś dziecko a po prostu napisać ze film mi się nie podobał bądźmy dorośli.
Mi ten film się bardzo podobał sam jestem fanem Transformerów i zapewne obejrzę go jeszcze kilka razy. I oczywiście mam nadzieje na następne części.
Dobra nie karmić trolla bo się koleś tylko podnieca że ktoś z nim prowadzi jakąkolwiek dyskusję. Jest w ogóle tutaj jakiś admin czy coś, żeby zaprezentować temu półgłówkowi drzwi z napisem "BAN" ???
Jak dla mnie to każdy ma tutaj inne zdanie na temat tego filmu od autora tego wątku, nie tylko ja.
pierw zastanów się co piszesz (bo jakoś dziwnie złożony ten twój post), a po 2 macie racje film był świetny, szczególnie na tle psychologicznym, nie mogłęm zrozumieć że dwa roboty tłuką się na ziemi, przyokazji wplątując w to ludzi
bartek pisze:nie mogłęm zrozumieć że dwa roboty tłuką się na ziemi, przyokazji wplątując w to ludzi
powiem tak debilem jestes jak nie rozumiesz, to jest film kretynie oparty na komiksie, typowa rozrywka (nie dla takich "myslicieli" jak ty)pozdrawiam bartka kretyna
witam
mój pierwszy post :D
film jest zajebisty ...... pewnie gościu go nie zrozumiał i dlatego mu sie nie podoba :D
pozdro dla kinomaniaków !!!!!!!!!!!!!
Panu nade mną gratuluję pierwszego posta :D i życzę dalszych sukcesów :D
No nic dodać, nic ująć jeśli chodzi o autora tematu. Jak się nie podoba to twoje zdanie. "Nikomu na siłę": takie powinno być motto.
A ja teraz wracam do oglądania (po raz piąty) Transformers bo film jest dla mnie taki jak być powinien. "O heroicznych Autobotach i niecnych Decepticonach" i niech taki będzie sequel.
Dla wszystkich antyfanów Transformers
"Nie piszcie prowokacyjnych tematów, by jednego dnia nie obudzić się z tłumikiem w tyłku."
Amen.
EEEEEEE. suko trochę kultury byś sobie kupił w monopolowym zamiast kolejnego mustaka. A te twoje obelgi rodem z bluzgatora nikogo nie ruszają.
Shut your mouth and be quiet.
A może Bartek jest kryptotransformersem i boi się przyznać, więc neguje?
Pomóżmy mu!
Bartek - nic w tym złego, społeczeństwo to zniesie...
Dzięki, choć widzę, że sporo osób się tu hamuje, a założyciel tematu odpowiada tylko tym, co go zwyzywali lub w inny sposób pojechali personalnie. Żeby podyskutować na argumenty, to już się nie pokusi. Trochę nie wiem, jak odeprzeć "argument" 'przerośniętych Pokemonów'. W takim razie Shrek to od biedy taki skarlały Hulk :).
Nie wiem dlaczego ale wczoraj było 5 doniesień co do usunięcia postów tego typa i nic mody se z tego nic nie robią pisałem nawet o bana w tej sprawie nic zero odzewu pod tym względem filmweb jest kiepsko moderowany kłada se lache na to albo ich to nie interesuje co wyprawiają miedzy innymi tacy ludzie jak bartek
Panie Bartoszu Wielki znawco *Niekomercyjnego kina ,Kiedy czytam Twoje Wypowiedzi Ogarnia mnie Pusty ,niepochamowany Śmiech.Do Transformerów Podeszłem bardzo Sceptycznie -podobnie sytuacja sie miała z "300" Te filmy to Dobra Wizualizacja ,ale Uczty dla "Umysłu" Spodziewac sie nie mozna.
I niekoniecznie są to filmy dla 9 i 13 latków.Brak Skomplikowanej fabuły nie oznacza ,ze film jest zły , plusem jest to ze Transformers miał Swoje 5 min.Wyjdzie Kolejne jak to niektórzy nazywają Hollywoodzkie Arcydzieło i nikt o transexusalis...eee Sorry Transformerach pamietał nie bedzie *no moze prawie.
Ten film Umocnił mnie w przekonaniu ,ze w Hoolywood Kończy sie fabuła,a zaczyna chała.
Wypraszam sobie takie słowa jak "transexusalis" wiem,że masz swoje zdanie i szanuje je,ale nie musisz z tego filmu drwić.
a tak na marginesie czemu nie moge z tego"filmu" kpić -traktujesz go jak świętość ? Cała Europa Wie Ze Ten Film to Chała * Michael Bay Stworzył Wzór jak Zrobić Denne Filmy
Cała ta dyskusja jest śmieszna. Są osoby które zachowują się normalnie, tzn. nie bluzgają innych i szanują zdanie innych, a drudzy to ludzie chcący się dowartościować, próbują kogoś obrazić, ale niestety nie potrafią nawet tego porządnie zrobić. Film Ci się nie podoba? Ok. napisz, że Ci się nie podobał i tyle, ale nie urozmaicaj wypowiedzi ozdobnikami typu: film chujowy, do dupy itp. itd., bo to nie jest potrzebne. I wogóle jak możesz oceniać film, jak nawet go w kinach jeszcze nie ma, pewnie się jarasz, że ściągnąłeś przed premierą, podjarałeś się jak Arab na kursie pilotażu.
Mości Mariuszu - znawco chały i niechały. Wazyłbym słowa. Tn film to kino akcj-SF i w swoim gatunku jest mistrzostwem.
Różne tu już padały zarzuty, że nie ma ukrytego dna, że dialogi mało inteligentne, że same efekty, że co to wogóle roboty jakieś skaczą, itp. itd.
Zastanawia mnie tylko fakto po co to ludzie piszą. Nie zmnieni to przecież faktu że jest to sukces komercyjny. Jest to typowy film, który ogląda się dla rozrywki, bez wgłebiania sie w zawiłości akcji bo takowych brak - i to jest dobre, bo jak już pisałem, szare życie - praca, utrzymanie itp. - wystarczajco daje w kość i uważam, że nie ma potrzeby pałowania się "wizjami artystycznymi" lub głębokimi przesłaniami na ekranie TV lub w kinie. Jak ktoś nie ma co robić, ma czas - proszę baredzo, ja wysiadam. :-D
Kiedyś ogladałem sporo kina niezależnego i filmów ambitnych i po prostu mi się znudziły - teraz chce prostoty, duzo efektów i akcji i finito. Wielu ludzi tak mysli. A jesli ktoś jest FANEM TF i wie o co chodzi to już całkowiecifilm jest spełnieniem marzeń.
Ja też moge się pastwić nad wieloma "dziłami" filmowymi, którym krytycy wystawili najlepsze oceny, ale po co, żeby pokazać co to nie ja??
Jeden lubi schabowego z kapustą kiszoną a inny wykwintną kuchnię włoską - trzeba uszanować gusta innych.
No własnie skoro tak krytykujesz nasze gusta poddaj pod krytykę własne - zobaczymy jakie kino preferujesz może nauczysz na prostych zjadaczy chleba czegoś ?? :-)