7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308617
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Badz tak uprzejmy i nie wchodz ani nie wypowiadaj sie wogole na forum najbardziej genialnego filmu jakim jest Transformers. Zrobisz tym czynem wiele dobrego dla reszty ludzi na FW bo nie beda musieli czytac twoich kretynskich postow na poziomie szostoklasisty. Z Ciebie taki znafca kina jak ze mnie baletnica:)
Pozdrawiam normalnych ludzi i fanow filmu.:) Ocena filmu 10|10

ocenił(a) film na 7
danus1986

Sorry ale każy ma prawo się wypowiedzieć.
Mimo, że jestem jak najbardziej za transformersami i będe ich bronił to
jednak widać, że ,,Ja,, to inteligenty gość i przedstawia konkrety kiedy ,,opieprza,, jakiś film(nawet jeżeli sam się z nimi nie zgadzam)
My też staramy się wysyłać do niego jakieś konkretne odpowiedzi jednak niestety zauważyłem, że wielu odpowiada mu tak jak ty czy coś w stylu ,,Spieprzaj ,,Ja,, jesteś głupi jak zdezelowana małpa w zoo ze sraką na głowie...(coś w ten deseń ;) jak ci sie nie podoba to spierdalaj,,
Sorry danuś, nie obraz się ale twój temat jest naprawde żałosny.
Zresztą jak w banku masz to, że ,,Ja,, zaraz się tu pojawi i troche ci pociśnie.

ocenił(a) film na 7
theultimateqpa

Aha i mimo, że sam wystawiłem filmowi bardzo wysoką ocene to z tym
,,najbardziej genialnego ,, to już totalnie przegiełaś.

...no chyba, że twój cały temat to prowokacja

ocenił(a) film na 7
theultimateqpa

taaa...
ja userowi 'Ja' tak nie odpowiadałem i mimo, że całkowicie nie zgadzam się z jego poglądami na temat Transformers, to wolę poczytać jego wypowiedzi niż 90% tematów i postów na tym zaśmieconym forum...

autorko apelu: niech się wypowiada kto chce, jak ci nie pasuje to nie czytaj, to forum przecież, a nie blog...

ocenił(a) film na 3
danus1986

Wiadomość do danus1986:

Chcesz poznać drugą stronę "Ja"? To bądź tak uprzejma i pocałuj mnie w dupę.

Przepraszam wszystkich za mój rażący brak kultury w tym miejscu (oprócz - Danusi - moja oferta jest nadal aktualna). Po prostu, w tym miejscu i pod tym tematem to najbardziej rzeczowa odpowiedź, jakiej mogłem udzielić...

ocenił(a) film na 10
danus1986

no ja tez przyznaje ze "Ja" choć czasami wkurza ;p ma facet łeb na karku i mowi bardzo czesto z sensem :]

ocenił(a) film na 6
Speedfan

Zaczynam watpic czy wy choc troche jestescie inteligetni. Do wszistkim lacznie z JA. Nie jestem baba i nie wiem skad wam przyszlo do glowy ze jest inaczej. Nie danusia tylko danus. Ja piernicze

ocenił(a) film na 3
danus1986

Danus, anus - jeden gwint. Dla mnie Danus to potoczny skrót od Danusi, który przeszedł jeszcze przez korektę wyzwalającą od polskich znaków.
A póki znak oznaczający którąkolwiek z płci obok nicku nie figuruje - to znaczy nie wybrałeś/aś - zmuszon jestem mieć cię za obojnaka. Sorry.

ocenił(a) film na 7
danus1986

Byłem wczoraj na tym filmie w kinie. Przez cały czas miałem w pamięci stare, dobre Transformersy.

Wystawiam w miarę obiektywną w moim odczuciu ocenę jaką jest 7 pkt. na 10.

Film nawet spodobał mi się, jednakże nie jest to produkcja, o której nie zapomnę za rok, czy dwa. Jest to typowa "masówka" jakich w obecnym, dzisiejszym kinie nie brak. Film ratują przede wszystkim znakomite efekty specjalne i dobra reklama przed jego premierą. Poza tym jest to dobry temat, bo stare roboty odniosły spory sukces i wielu zapadły w pamięć.

Z "Ja" znamy się bardzo dobrze z forum Ala Pacino i uważam go za gościa rzeczowego, bardzo konkretnego, mającego swoje zdanie. Człowiek, który potrafi się wypowiadać, a kilka filmów obejrzał, przy których dzisiejsze masowe kino (czyt. tandetna produkcja masowa dla mas typu Spiderman) to na prawdę marne filmy, także bardzo szanuję sobie jego opinię.

Pozdrawiam serdecznie!

btw: Proponuję fanom Transformersa obejrzeć produkcje mniej masowe, z niewielkim budżetem typu Strach na wróble, albo Pamiętny dzień, wtedy zrozumiecie jak bardzo różni się stare, dobre kino niosące jakieś wartości życiowe i pewne morały (w tych filmach oglądamy znakomitą grę aktorską) od dzisiejszych "superprodukcji". Dlatego to moi drodzy takie filmy jak Ojciec Chrzestny, Człowiek z blizną, Dawno Temu w Ameryce, Życie Carlita, Chłopcy z ferajny, Czas Apokalipsy, Pociąg zwany pożądaniem, Forrest Gump i wiele podobnych są uważane za te "naj" w historii światowej kinematografii. Znajdźcie mi w tych filmach jakieś efekty specjalne czy coś podobnego. Jest tu znakomita gra aktorska i wspaniały scenariusz. Transformersi? 7/10 (6/10 gdyby nie efekty), przykro mi, ale za rok zapomnę, że ten film istniał.

ocenił(a) film na 7
Swir

,,Proponuję fanom Transformersa obejrzeć produkcje mniej masowe, z niewielkim budżetem,,
Dlavzego wniskujesz, że ci ktrórym podobali się Transformersi takich filmów nie oglądają.
Za transformersami opowiada się tez duza ilość prawdziwych fanów kina(mam na myśli ludzi którzy znają klasyke, interesują się tym co naprawde dobre a argumenty mają bardziej rozbudowane i konkretne niż coś w stylu ,,WYYYJEEEBANY FILM, OGLĄDAŁEM W CZOARJ Z KUPLAMI, ZAAAJEBJOZAAA,!!!!!!,, itp.
Transformwersom pozytywne noty wystawiła takrze znaczna częśc światowych krytyków a nie szarego pospólstwa(choś znowu część ma o tym filme takie samo zdanie jak ,,Jamm)
Choć zdaje sobie sprawe, że wiele fanów na tym forum mają znajomość kina i poziom wypowiedzi porównywalny do zdania które podałem wyżel lub do założyciela tego tematu

ocenił(a) film na 1
danus1986

Bądź tak uprzejmy, i naucz się pisać znafco kina. A to co zobaczyłem ostatnio w kinie, to nawet nie był film. Słowo produkcja bardziej pasuje.

ocenił(a) film na 1
danus1986

Bądź tak uprzejmy i naucz się pisać znafco kina. A to co zobaczyłem ostatnio w kinie, to nawet nie był film. Słowo produkcja bardziej pasuje.

ocenił(a) film na 7
Miszczak

No dobra zrobiłem sporo byków al szybko pisałem.
A pozatym to jest internet na miłość boską każdemu to się zdarza.
Jak się z czymś nie zgadzasz to wypisujesz konkrety a nie przyczepiasz się do pisowni.

ocenił(a) film na 3
theultimateqpa

Przepraszam, że wtrącę, ale wypowiedź @Miszczaka odnosi się chyba do autora tematu...

theultimateqpa

theultimateqpa jesteś moim idolem :) nie znalazłemjeszcze postu z którym nie zgadzałbym się z Tobą, no może z tym gdzie napisałeś że fani nie maja zbyt dużo oleju w głowie, ale i tak się zgadzam :)

ocenił(a) film na 7
danus1986

,,Przepraszam, że wtrącę, ale wypowiedź @Miszczaka odnosi się chyba do autora tematu... ,,
Brałem taką możliwość pod uwagę ale potem zerknąłem na mój post i rzeczywiście narobiłem byków. Jeżeli tak to przepraszam Miszczaka...

,,theultimateqpa jesteś moim idolem :),, - A dziękuje bardzo. Miło mi :)

,,napisałeś że fani nie maja zbyt dużo oleju w głowie,, - chodziło mi tylko o część fanów. Jak już wcześniej wielokrotnie pisałem spora część ludzi wystawiających Transformersom pozytywne noty to krytycy filmowi(choc jest tez spora częśc z nich którzy podzielają opinie ,,Ja,,)
Po prostu chodziło mi o to, że jakby popatrzeć na wypowiedzi niektórych fanów na forum Transformersów FW to aż czasami człowiekowi troszke wstyd za niektórych ,,ludzi z naszego obozu,,
Ale z drugiej strony myśle, że na forum każdego filmu tacy się znajdą...

theultimateqpa

Zgadzam się po raz kolejny ci,którzy w ten sposób bronią Transformersy przesadzają i user Ja ma o nas (fanów Transformerów) złą opinię. Wiadomość do Ja - nie wszyscy fani Transformersów to ciołki i matoły.

ocenił(a) film na 1
danus1986

można wystawić ocenę 0/10 lub też zejść jeszcze niżej np -10/10 ??.. swój pogląd na ten film już zdązyłem przedstawić .. ale nie mogłem się powstrzymać i spojrzeć któż to jest co taką entelegencją (literówka zamierzona ) świeci i pisze o genialności takiej komerchy ... niestety ten znaFca kina jest na niewyższym poziomie intelektualnym niż reszta tych którzy zachwalają i wielbią ten film ... proponuję wam wszystkim lekturę komiksu (najbardziej kształcący pod względem zapoznania się z tematyką transformers ) żegnam ozięble

ocenił(a) film na 7
cthulu_von_venom

Przykro mi, ale niestety nie zgodzę się z Tobą.

Fakt, że film do WYBITNYCH nie należy, wcale nie znaczy, że jest tak tragicznie słaby jak to przedstawiłeś w swojej wypowiedzi.

Na emisji filmu nie nudziłem się nawet przez chwilę, a efekty specjalne - palce lizać. Poza tym poczciwym, starym robotom przydało się małe odświeżenie.

Wystawiłem ocenę 7/10 i wydaje mi się, że nie jest ona zawyżona (ani w drugą stronę). Każdy ma własne zdanie, szanuj to, ale mówienie, że ten obraz to żenada i w ogóle, to też lekka przesada.

Że komercha? Zgadzam się. Przeczytaj mój poprzedni post w tym temacie. Jednakże pamiętaj, że dzsisiejsze kino jest jakie jest i to dzięki niemu mamy filmy takie jak ten i wiele mu podobnych.

Myślę, że do tej produkcji trzeba podejść z lekkim przymrużeniem oka, gdyż jest to film nie poważnie traktujący o życiu, lecz o poczciwych super robotach i mając w pamięci serial animowany oraz komiksy dopiero usiąść, obejrzeć i na chłodno ocenić.

Pozdrawiam.