7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308603
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Czegoś takiego jeszcze nie było! Efekty specjalne wręcz powalają swoim rozmachem. Od początku, do samego końca wartka akcja nie daje odetchnąć widzowi ani na moment. Również muzyka, powiedziałbym, że wręcz pompatyczna, podtrzymuje wysoki poziom adrenaliny przez cały seans. Jeśli masz ochotę świetnie się rozerwać i wyłączyć szare komórki na ok. dwie i pół godziny to szczerze polecam! UWAGA! Film oglądać tylko i wyłącznie w dobrym kinie! Dobre nagłośnienie i przede wszystkim wielki ekran naprawdę są tutaj koniecznością.

ocenił(a) film na 9
jimmyxyz

Jeszcze taka mała dygresja. Czytając niektóre komentarze o naiwności i głupocie fabuły, to nachodzi mnie taka myśl: niektórzy to się chyba spodziewali, że Transformersi będą co najmniej Szekspira cytować. Litości...

ocenił(a) film na 6
jimmyxyz

Zgadzam się w stu procentach z Twoimi postami... ;]

ocenił(a) film na 3
jimmyxyz

no i co z tego ze efekty dobre, skoro klatki trwaja gora po kilka sekund (zazwyczaj sekunde) i nie wiadomo co sie dzieje?? pfff zalosne.. dobra akcja to bym poscig naautostradzie w matrix reaktywacja i ona wgniatala w fotel... tutaj nawet jak kolo zolnierza wybuchl ladunek wybuchowy w odleglosci 5 metrow to nic mu sie nie dzialo... i mam sie na to nabrac?? LOL... zenujacy byl ten film..

ocenił(a) film na 9
adunwad

No akurat montaż jest bardzo dynamiczny, ale mało chaotyczny powiem. Zresztą są spowolnienia akcji. No, ale fakt mała brutalność to taki trochę minus tego filmu, bo ludzie powinni ginąć masowo, nie od samego wybuchu, ale od odłamków. Ciągle mnie to zastanawia, dlaczego gdy 10 metrów nad kolesiem wybucha rakieta w budynku, to nie spadają na ziemię żadne odłamki?

Ale fakt faktem sam film idealnie zbudowane ma napięcie. Na początku akcja się dzieje powoli, wręcz sennie, a z czasem wszystko się tak rozkręca by w zgrabny sposób się zakończyć.

Film fantastyczny, ja tam nie chce się na niego nabierać, bo ja nie wierzę, że takie roboty mogą przyjść na Ziemię :) ja chcę obejrzeć kawałek rozrywkowego kina sf na najwyższym poziomie. Porównywajcie to z filmami w tym samym gatunku, typu: Zemsta Sithów, Wyspa, Wojna Światów, MI:3, X-Men czy Spider-Man 3. Z takich filmów Transformersi sorry, ale są zdecydowanie najlepsi :)
Wobec tego, że McTiernan aktualnie przebywa w pace, Bay stał się najlepszym reżyserem filmów sensacyjnych :)