7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308626
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

...po co robotowi metalowe zęby są ??? On je kable i tranzystory? Dlaczego też są humanoidalne skoro pochodzą z głębokiego kosmosu? Dlaczego transformują się z ziemskich aut? Filmu nie oglądałem, ale trailer pozwolił mi zobaczyć kilka fragmentów.

ocenił(a) film na 3
haryangel

Mnie na przykład denerwuje ich sposób mowy. Nie moga wydawa dzwieków za pomoca metalowych ust, więc głos musi pochodzic z głośników. Więc po co ruszają tymi ustami i wogóle je mają? Wyglądało by lepiej i realistyczniej bez nich.
Optimus jak mówi to wygląda wręcz głupio.

ocenił(a) film na 7
haryangel

Ludzie, ten film jest zrobiony na podstawie bajki dla dzieci, zadajecie tak debilne pytania, że rece opadaja. Przypomne tylko, że bajki dla dzieci charakteryzuja sie np. tym, że zając mówi ludzkim głosem.................

ocenił(a) film na 10
mike_3

Ale transformery to nie bajka. Bajka - utwór wierszowany lub pisany prozą, żartobliwy, zawierający morał (pouczenie). Nie wiem jak to się ima do kreskówki(filmu animowanego, animka, animacji)o potężnych robotach.

A co do ust robotów, to może chodzi o to, by człowiek wiedizał kiedy i zkąd robot do niego mówi. Albo coś w ten deseń. A transformują się w samochody, by pozostac nie zauważone.

ocenił(a) film na 10
Arkhan

To jest przecież fantastyka! Usta zrobione dla bajeru :)

użytkownik usunięty
Arkhan

Kolega źle się wypowiedział (i oczywiście inny kolega złapał go za słówko).
Zamiast "bajka" powinien użyć wyrazu "kreskówka" :P
Teraz lepiej ?
Więc w kreskówkach robi sie zabiegi typu "roboty ruszające ustami" by ośmiolatek oglądający tą kreskówkę nie zadawał pytań (w waszym stylu) rodzicom "mamo, a czemu ten robot nie rusza ustami gdy coś mówi?"
Skoro w kreskówce ruszali ustami a film jest na jej podstawie to sami sobie odpowiedz na to pytanie (Nie wiem po co to tłumacze).

ocenił(a) film na 8
haryangel

Ponieważ będąc transformerem możesz przybrać taki kształt, który pozwoli Ci się lepiej komunikować z ludźmi i wzbudzać strach lub zaufanie takimi sposobami, jakie są głęboko zakorzenione w ludzkiej podświadomości. Do tego potrzebna jest twarz i emocje. W serialu animowanym był jeden robot o imieniu Shockwave, którego działania były oparte wyłącznie na kalkulacji. Miał tylko oko po środku głowy, które zapalało się, gdy mówił ;-)

Shielder

Widze, że wiele osób nie wie co to jest personifikacja, wracać do szkoły niełuki!

Shielder

Widze, że wiele osób nie wie co to jest personifikacja, wracać do szkoły niełuki!

ocenił(a) film na 10
LeeHarveyOswald1986

o znalazł się uczony co zamist napisań nieuki to napisał niełuki...

jaworek81002

Tak i wypomina to koleś co napisał - "napisań" zamiast "napisać". Brawo dla tego Pana.

ocenił(a) film na 10
LeeHarveyOswald1986

daj sobie spokój z poprawianiem innych...jak nie wiesz z kim rozmawiasz...