7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308626
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

Zawsze.

ocenił(a) film na 10

Zawsze znajda sie osoby którym AKURAT nie podoba sie ten film (bo sa z innej planety?). Czy na przekór czy wogóle aby zrobic cos "przeciwko ludzkosci". Poporstu takich tylko zamknac do pokoju "bez klamek" lub poprostu nie zważac na takich uwage (z tym drugim ciezko jest). Tylko jedno określenie : ZAL.PL

ocenił(a) film na 10
Klocek

i w tym masz racje, ja nie cierpie filmow o zyciu bo zycie juz swoje mam, film to film a nie jakies pierdzielenie, fajnie zobaczyc cos czego sie nigdy nie zobaczy i na co wpdal rezyser owego filmu, zresztabardzo LUBIE efekty specjalne i muzyke filmową dlatego nie mam zastrzezen :))))) !!!!

ocenił(a) film na 10
baldi

No i gitara gra "D TF to zajebisty film i jak ktos tak nie uwaza to albo:
1.Jest daltonistą
2.Ślepy
3.Głuchy
4.Głupi..

ocenił(a) film na 10
Klocek

Najgorsi moim zdaniem są Ci którym nie dość że film się nie podoba to jeszcze wchodzą tu i ówdzie siejąc zamęt i niekiedy<przeważnie>używają słów które powszechnie uważane są za wulgarne i obraźliwe.

Jeszcze rozumiem jak wpadnie ktoś na forum żeby się wypowiedzieć w danej kwestii i nawet jak nie lubi filmu to wypowie się kulturalnie podając parę argumentów.

Nie rozumiem natomiast dlaczego większość forumowiczów wszelakich jak przeczyta że komus się film nie podoba to rzuca się na takiego delikwenta z pazurami zębami i obelgami.Przecież każdy ma swój gust i swoje zdanie.Jednym coś się podoba a drugim nie i wcale nie są gorsi z tego powodu.Więc apeluję do forumowiczów wszelakich:TROCHĘ TOLERANCJI MOI KOCHANI.ZROZUMCIE ŻE BEZSENSOWNYM DARCIEM SIĘ PO INNYCH NIC NIE ZYSKACIE.I NIC NIE PORADZICIE NA TO ŻE KIMUŚ FILM SIĘ NIE PODOBA.

Pozdrawiam gorąco Ariena:]

ocenił(a) film na 9
Klocek

Nie lepiej tak: DŚGG xD ^^

ocenił(a) film na 2
Klocek

I tutaj dochodzimy do sedna sporu.

Osoby mieszające z błotem widzów, którym film Transformers się nie podobał, myślą chyba, że krytyka filmu wiąże sie z jego tematem.
Czyli każdy kto krytykuje najnowszą produkcją Baya uważa, że film ten jest słaby, bo opowiada historią o jakiś robotach z kosmosu.

Otóż chciałbym Wam (zaciekłych obrońców, chcących spalić na stosie krytyków) uświadomić, że film krytykujemy nie dlatego, że jest o robotach zmieniających się w samochody. Przecież żaden z nas (krytyków tego filmu) nie poszedł by do kina, gdyby z założenia nie odpowiadała mu ta tematyka.

Największy zarzut wysuwany jest pod adresem REALIZACJI.

Film nie ma solidnego kręgosłupa, spoiwa w postaci dobrej fabuły.
I co z tego, że są błyskotki (efekty i muzyka), skoro wszystko to jest w nieładzie, podane w postaci papy?
Nie ma porządnej fabuły = nie ma dobrego filmu.

Mogę zrozumieć, że komuś podobała się produkcji "Transformers".
Podobało mu się to co zobaczył na ekranie.

Być może był to widowiskowy, nowoczesny pokaz efektów specjalnych podany w śmiesznym (dla niektórych) sosie.

Ja szedłem to kina na film. Dostałem tragiczny twór, więc zwątpiłem, że to w ogóle był film, a ochoty na papkę nie miałem, więc poczułem się całkowicie zawiedziony.

ocenił(a) film na 2
J__Merrick

wniosek: produkcje kinowe powinny mieć dwie kategorie - filmy i INNE, wtedy było by mniej nieporozumień i zawodów.

ocenił(a) film na 10
J__Merrick

Merrik ale powiedz sam czy jakby był taki podział to czy by to nie pogorszyło sytuacji?Weź pod uwagę że my Polacy to bardzo czepliwy i uparty naród i zawsze ktoś się doczepi.Jakby był podział taki jaki sugerujesz to ci którzy by oglądali"filmy"wpadli by obrażać tych którzy oglądają"inne" uważając tych drugich za bezrozumne istoty.To by do piero piekło rozpętało.Jestem za tym ze ktoś w kulturalny sposób krytykuje film,jestem za tym ze ktoś kulturalnie chwali film.Ale stanowczo nie jestem za chamstwem i obrazami po obu stronach.Ale cóż najczęściej jest tak że jeden rzuci hasło i sprowokuje resztę do wojny na obelgi.

podsumowanie:
1.kulturalna krytyka-tak
2.kulturalna pochwała-tak
3.kulturalna dyskusja na dany temat-jak najbardziej
4.prowokatorów i niekulturalnych typów-zabanować na IP.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 10
Arli_Dreamcatcher

Widzisz Ty należysz do ludzi którym film się nie podobał,a ja należę do ludzi którym się film podobał.Co mi się podobało?Luźne podejście do sprawy,podobieństwo do kreskówki na której się wychowałam,efekty specjalne i dobra muzyka.Podobało mi się też to że mogłam dać odpocząć mojej szanownej mózgownicy po ciężkim zwyczajnym szarym dniu i odpłynąć choć na chwilę w ten nierealny świat.
Właśnie te drobiazgi tego filmu sprawiły że on mi się podobał.I mogę polecić ten film tym co nie wymagają od kina wywodów na temat sensu życia.
Przyznam że Twoja krytyka mi się podobała i gdyby większosć ludzi podchodziła w taki sposób do sprawy to by na forum było miło i przyjemne.