To nie fair! Ja nie jestem chłopcem a Transformersy lubuje od dziecka :) Dla mnie film-bomba, prawie spełnienie moich dziecięcych marzeń. Skrzętnie oglądałam wszystkie seriale, nawet dostałam pod choinkę takiego autobota co sie składał w samochód - był super!! - szkoda tylko, że z plastiku... Ale cóż, nie można mieć wszystkiego. A wracając do filmu - dla miłośników gatunku i nieśmiertelnych autobotów film jest nie lada gratką. Mnie osobiście bardzo się podobał wiec w mojej ocenie 9/10.
Zabawki wydawane w latach 80tych , o których dzieci z komunizmu mogły śnić mrzonki były skierowane głównie do chłopców (stereotyp dziewczynek z lalkami). Nie czuj się urażona, dzisiaj to jedynie gratka dla fanów TF, których jest niemało. Dla nich ten film, to jak ładnie ujęłaś => spełnienie dziecięcych marzeń. Po 23 latach , ludzie wciąż wiedzą co to Transformers.
dla mnie film 8/10 , bardzo dobry , zabawny , przyjemnie oglądany. Arcydzieło czy kino wybitne to to nigdy nie miało być. Ale ja wole sie relaksować w kinie / ogólnie przed ekranem.
Pozdrawiam Drago.
PS. Scenę lądowania na ziemi mogę oglądać i słuchać w nieskończoność ;).
nie wiem jak mozna mówic ze ten film jest głupi. ja uwielbiam transformers od kiedy zobaczyłem jeden z odcinkow. moze wiecie jak sie nazywa ta piosenka ktora leci tak "Kto cię dziś odwiezie do domu" po polsku. to leciało i namuwil go do podwiezienia jej do domu? a najleprza scenka to ta kiedy autoboty bily sie z deceptikonami