7,3 308 tys. ocen
7,3 10 1 308315
6,1 36 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

jakie roboty??

ocenił(a) film na 9

witam
czy ktos moze mi powiedziec jakie roboty beda w filmie i jaka role beda odgrywaly oraz w co sie beda przemieniac (lub w co powinny)
kiedys czytalem komiks ale wtedy jak pamietam to megatron nie byl juz szefem decptikonow tylko jakis wielki koles co sie zmienial w jeszcze wiekszy latajacy pistolet (ale tego goscia to chyba w filmie nie bedzie).
pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
urigorn

Autoboty:
Optimus Prime (ciężarówka)
Bumblebee (Chevrolet Camaro)
Jazz (Pontiac Solstice)
Ironhide (Chevrolet Kodiak pick-up)
Ratchet (Hummer H2)

Decepticony:
Megatron
Starscream (F-22 Raptor - odrzutowiec)
Blackout (MH-53 Pave Low - helikopter)
Barricade(Ford Mustang)
Frenzy
Scorponok
Brawl (M1 Abrams - czołg)
Bonecrusher (Buffalo H Mine-Protected vehicle)

wszystko ściągnięte z wikipedii (więc jeśli coś jest źle to nie krzyczeć na mnie! :) - możesz tam również doczytać o nich trochę więcej:

http://en.wikipedia.org/wiki/Transformers_%28film%29

ocenił(a) film na 8
urigorn

a tu jeszcze strona ze zdjęciami żeby lepiej zobrazować jak to będzie wyglądało w 'praktyce':

http://servewithchips.blogspot.com/2006/12/transformers-slew-of-pics.html

ocenił(a) film na 9
urigorn

dzieki wielkie :) ale mi dogodziles
qrde moja laska mowi ze sie zachowuje jak 10 latek jak przegladam te strony z transformersami .... hm wsumie to ma racje strasznie sie napalilem na ten film ;)
ale zrozumiec to moga tylko ludzie ktorzy w wieku 10 lat wlasnie sie takimi komiksami fascynowali

pozdro

PS. aha a wiesz moze jak sie nazywal ten transformers co potem zdetronizowal Megatrona i zmienial sie w ten wielki pistolet? kiedys szukalem na wikipedii ale jakos nie znalazlem

ocenił(a) film na 10
urigorn

To był Galvatron, ale on nie zdetronizował Megatrona tylko TO BYŁ przebudowany Megatron.

ocenił(a) film na 9
urigorn

niemozliwe, doskonale pamietam moment kiedy Megatron chcial sie odkuc i sie mu sprzeciwil wtedy wywiazala sie walka i w koncowym stadium te robot zmienia sie w ten wielki Gun i strzela do Megatrona tak ze ten ledwie przezywa :)
Nie czytalem komiksu od poczatku bo nigdy nie mialem jak zdobyc pierwszych czesci ale ten etap doskonale pamietam. i wiem jeszcze jedno ze megatron chcail aby dinoboty zaatwily go tak jak wczesniej jego. :)

fakt faktem ja to czytalem jakies 15 lat temu wiec moglem cos pomieszac :)

urigorn

chodzi Ci o Shockwave'a zapewne.

ocenił(a) film na 9
shen16

Shockwave - dokladnie ten, ile ja sie go naszukalem :) thx

urigorn

od kiedy Shockwave zamienia sie w wielki gun? ;)

ocenił(a) film na 9
schwa_vowel

jesli chodzi o komiksy to od zawsze on nie mial innej przemiany bo nie bylo go na arce :)

użytkownik usunięty
urigorn

Moim zdaniem powinien być Blitzwing. On zamieniał się i w czołg i w samolot i on mi się bardzo podobał szkoda, że jakiś Browl bedzie się zamieniał w czołg :(

użytkownik usunięty

A wie ktoś jak nazywały się te żólte roboty co się zmieniały w betoniarke, koparke itp. ?

ocenił(a) film na 7

To byly Constracticons (nie wiem czy tak sie pisze) a wszystkie 5 zamienialo się w 1 wypasionego Devastatora