Chciałbym o coś zapytać. W niekiedy megatron i deceptikony wydają się z 10x więksi od autobotów (np. gdy megatron zabija jazz'a (szkoda go) ) jednak gdy na końcu walczy ze sobą optimus vs megatron są równego wzroztu
a przynajmniej mniej więcej
ale jazz był wcześniej taki sam jak optimus (chodzi mi o to miejsce gdzie wszyscy sie po raz pierwszy spotkali na ziemi) (no może ciut mniejszy) a optimus był trochę mniejszy od megatrona
Jazz ma ok. 4 metry i jest najmniejszym transformerem z filmu (nie licząc tych naprawdę małych) przy czym optimus ma 6-8 metrów a Megatron jest jeszcze o trochę większy :)
Mylisz się Jazz ma na pewno 4 metry
"Jazz is the smallest of the Autobots. Michael Bay stated in an early interview that Jazz stands 13 feet tall [9], however the scale of his Deluxe toy suggests he would stand closer to 15 feet tall."
Czyli ma 4-4,5 metra
Nie wiem ja znalazłem tylko dokładne info o Jazzie, że ma 4 góra 4,5 metra :) o Optimusie znalazłem tylko informacje z G1 itp :)
@maxmessi
Jednak ja miałem racje, Optimus ma ok. 7m a Ironhide 5m :)
http://img26.imageshack.us/img26/125/transa.jpg
Mam racje Optimus w filmie ma około 7 metrów, takie same wysokości (6-8 metrów) podaje Wikipedia jeśli chodzi o serial :)
Optimus był największy w końcu zmieniał się w piepszona cieżarówkę a Jazz w małe sportowe autko ;)
Matt_888 oczywiscie najwiekszy z Autobotów pokazanych w tym filmie ;)
Byl taki duuuzy co sie bodajrze w jakas rakiete zmienial a wokol niej jezdzila kolejka - nie pamietam dokladnie bo moze 2 razy go widzialem ale CHYBA nazywal sie Alpha Prime