7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308606
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

przecież film jest super czepiacie się scenariusza ale przecież film zrobiony jest na podstawie kreskówki nie ma co wymagać jakiegoś głębokiego przesłania to jest po prostu kino akcji i to dobre kino akcji z genialnymi efektami specjalnymi i dobrym humorem
co do aktorów właściwie jest OK Shia LaBeouf ikdealnie nadaje siędo roli Sama W.
jedyne co mi się nie podobało to dobór żeńskiej części aktorek po pierwsze Mikaela - Megan Fox wogóle mi ta dziewczyna nie pasuje do tego filmu może i jest ładna ale jej gra aktorska jest gdzieś na poziomie
braci Mroczków
po drógie dziewczyna z zespołu młodych analityków - facetów ucharakteryzowali na typowych mózgowców i władowali między nich wymizdrzoną blondyneczkę, mogli jej chociaż nie robić makijażu jak u gwiazdy z holywood
i jeszcze jedno roboty wyglądają wyje... fajnie ale troszkę przesadzili z pojazdami z których powstają Deceptikoni OK surowe wojskowe pojazdy ale Autoboty :/ wszystkie auta przez cały film wypolerowane na szklany połysk mogli dodać troche kurzu brudu itd. szczerze mówiąc najbardziej podobało mi się stare żółte poobijane Camaro
mimo wszystko z niecierpliwością czekam na kolejną część filmu i płytę DVD
a właśnie zapomniałem wspomnieć o muzyce w trakcie filmu jest suuper idealnie oddaje klimat filmu, ale wydana płyta z soundtrackiem to totalna porażka prawie nie ma na niej muzyki która leciała w filmie ani jednego utworu Steve'a Jablonskiego co mnie zasmuciło bo główny temat muzyczny naprawde mi się podobał

ocenił(a) film na 8
zonk_2

zrozumiem jeśli ktoś z was zjedzie mnie za dziecinność i uwielbienie dla filmu który jest reklamą amerykańskich sprzętów wojskowych z czasów pustynnej burzy i przepełniony dennymi amerykańskimi tekstami o honorze (w szególności z ust optimusa:) i potędze ameryki, ale zrozumcie dla ludzi takich jak ja to spełnienie marzeń możemy prawie na żywo zobaczyć roboty o których oglądaliśmy kreskówki i którymi sie bawiliśmy
to nie oznacza od razu że jesteśmy tępaczkami wielbiącymi każdą amerykańską szmirę