7,3 309 tys. ocen
7,3 10 1 308633
6,1 37 krytyków
Transformers
powrót do forum filmu Transformers

ocena realna

ocenił(a) film na 3

Efekty specjalne 8/10, muzyka i dźwięk 7/10, fabuła 4/10, humor 4/10,(tak schodzimy w dół) teksty w filmie 1/10, posmak po filmie -2/10. Czy główna aktorka prezentowała typ blachary ? odp.: TAK, Czy będziesz miał zawroty głowy wychodząc z kina ? odp.: TAK (bo jakiś pacan od efektów nie pomyślał o tym że ludzkie oko nie jest w stanie przyjąć tylu skomplikowanych ruchów kamerą) Czy film jest dla dzieciaków co by im to robił sieczkę z mózgu? odp.: TAK....to by było chyba na tyle ...pisze to ja ..normalny(chociaż nie wiem jak po tym filmie) 23 letni facet.

użytkownik usunięty
mirut

OMG !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 10

żałosne dziecko. Chyba nie wiesz po co było latanie kamerą. Miałoby chyba stworzyć nastrój totalnego chaosu, wiesz ?Nie, bo film trzeba zrozumieć . A mózg boli od myślenia.

ocenił(a) film na 3
AzuR_the_ASG_Soldier

nie dziecko dziecko ... ja rozumiem specjalne efekty itp...ale momentami to zupełnie nie było nic widać na ekranie...w ogóle widziałeś ten film ?

ocenił(a) film na 10
mirut

chlopie masz 23 lata a jestes zalosny.Twoja ocena filmu to jest jakas z palca wyssana bajka albo chore wymysly malego dzidziusia i to chyba Ty nie byles na tym filmie.

ocenił(a) film na 3
piracik1989

a ty ile masz lat? a na ile ty byś ocenił ten film ?? skoroś taki mądry ?

użytkownik usunięty
AzuR_the_ASG_Soldier

Hahaha! Patrzac na twoje ulubione filmy to na pewno duzo rozumiesz ogladajac cokolwiek, wiec nie wytykaj innym.

ocenił(a) film na 3

ha ha ha ...jakbyś zauwazył nie mam ulubionych ...a po za tym nie wytykam innym...tylko daję swoją ocenę w komentach...ale jak to zwykle bywa na forach jacyś debile zawsze muszą się przyczepić...

użytkownik usunięty
mirut

Zrob sobie test na inteligencje. Pewnie nawet 100 nie bedzie. Jesli juz masz zamiar okreslac kogos DEBILEM to tylko siebie i moze swoja rodzine, ktora wychowala takiego "inteligenta", a nie kogos kogo nie znasz.
Czy ja podpisalem sie pod twoja wypowiedzia??!!

Fiołek, napisałam do Ciebie tutaj prośbę - http://www.filmweb.pl/topic/673952/Spis+rozdziałów+(eng)+z+%22HP+Deathly+Hollows %22+!!!!!!!!!!!!!1.html?page=5 mogłabyś odp? :)
Proszę, na kolanach ^^

użytkownik usunięty
mirut

Jak dla Ciebie ES sa na 8/10to podaj mi jeden film gdzie masz lepsze??To jest film sf wiec jaka chciales muze country?? Muzyka byla idealnie dopasowana do filmu.Fabula 4/10 no fajnie ale moze lepiej bys to fabule wymyslil?? Teksty w filmie1/10 to lepiej zeby nie byl humorystyczny??Posmak po filmie2/10 tego wogle nie czaje.Jesli nawet byla blachara to Ci przeszkaszdza?? Nie bedziesz mial zawrotow glowy jak nie zjesz 2 pudelek popcornu i 3.5l Coli.''Pacan od efektow'' a co mieli zrobic to w zwolnionym tempie zeby tacy jak ty mogli kazda klatke po klatce obejrzec albo moze zeby wogle efektow nie bylo to by byl napewno swietny film.Dla mnie to Ty jestes troche dzieciaczkiem piszac takie bzdury i na zakonczenie podaj film tego gatunku ktory wg Ciebie jest dobry??

ocenił(a) film na 10

Nie ma co gadać z człowiekiem który dał filmowi Alien Autopsy 10. A film mnie sie podobał i też mama jeszcze 23 lata trza było nie iść jak wiedziałeś o czym jest.W kurzaja mnie ci co im sie nie podobało jak mnie coś nie kreci i wiem mniej wiecej oczym jest.To nie ide na to do kina proste.

DaM-Q - aleś mu pojechał po skarpetach ^^ Bullseye :D
Masz zupełną rację, on chyba chciał efektów jak w japońskich, gumowych Godzillach - plastikowe roboty, dystyngowany dżentelmen recytujący Szekspira przed obliczem Megatrona, w tle V symfonia Bethovena. Ech, żałosne.
Pewnie w domu, na kompie oglądał.
Ja właśnie wróciłem z kina, na sali było koło 30 osób, w różnym wieku, wszyscy się śmiali z humoru w filmie i nikt nie narzekał po wyjściu że stracił kasę :)

mirut

Skończ bzdury pieprzyć. Podanie tutaj twojego wieku osmiesza cię jeszcze bardziej. Kto ci tu uwierzy po takim tekście że masz AŻ! tyle lat. I co za idiota (napewno niedorozwinięty małolat) pisze tutaj cytuję ciebie "bo jakiś pacan od efektów nie pomyślał o tym że ludzkie oko nie jest w stanie przyjąć tylu skomplikowanych ruchów kamerą" no kurwa mać, że się tak dosadnie wyrażę PACANEM TO TY JESTEŚ GŁĄBIE. Od kiedy spec od efektów jest odpowiedzialny za zdjęcia!? Pytam się, bo mnie krew zalewa jak takie coś czytam. I ty do cholery masz 23 lata!! No chyba sobie kpisz. A jak już masz to ci szczerze współczuję takiego ilorazu inteligencji. Zgłoś się do jakiejś fundacji, może da się ci jeszcze pomóc. A napewno co zrób to nigdy tu więcej nie wchodź, a jak już to robisz to skończ pieprzyc takie bzdury!!!

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

Przygarnij kropka xD ^^

ocenił(a) film na 10
Darth_Carnage

Efekty specjalne 11/10, muzyka i dźwięk 10/10, fabuła 7/10, humor 8/10, teksty w filmie 10/10, posmak po filmie 10/10

idac na film postawiłem wysoko poprzeczke, ale Transformersi przerośli moje najśmielsze oczekiwania! Byłem razem ze znajomą, która szła niechętnie, a po seansie przez godzine mi dziękowała ze ją zabrałem...

Sam oglądając film miałem oczy jak 5 złotowki, a gebe rozdziabiona az do ziemi:P

Fabuła moze nie była jakoś super skomplikowana i nieprzwidywalna, ale tepo akcji zapierało dech w piersiach, efekty specjalne były poprostu rewelacyjne, a liczne gagi dodawały smaczku temu wszyskiemu.

Ogolna ocena 10/10

ocenił(a) film na 9
wh00per

Ja tam już widze zaczeli sie nawalać i se mysle(dobra koniec juz pewnie) patrze a tam znowu napierdalanka no myślałem że nie wyrobie:)

wh00per

Masz rację pod każdym względem. Ten film wgniata i wymiata!! POZDRAWIAM WSZYSTKICH KTÓRZY MYŚLĄ PODOBNIE!!

ocenił(a) film na 9
Bialy_Pielgrzym

Czas filmu też jest odpowiedni:) a nie jakieś 90min WTF?;/;/

ocenił(a) film na 3
Bialy_Pielgrzym

słuchaj wypierdku ...ja cię kurwa nie obrażałem ...dałem swoją opinię i to wszystko, ale ludzie tacy jak ty nie potrafią tego zrozumieć, bo są zbyt tępi i nafaszerowani reklamami. i co ty kurwa jesteś z kampanii reklamowej tego filmu że aż tak go bronisz?? podałem wiek dla ludzi którzy są w podobnym wieku i się jeszcze zastanawiają nad pójściem na ten film....Ciekaw jestem jaki następny koleś który lubi się tak na prawdę kłócić wyrzuci mi coś w twarz... ;]

mirut

Koleś tym tekstem obraziłeś nie tylko swoich rówieśników ale i pozostałych. I nie muszę być z jakiejś kampani reklamowej (hahaha) żeby go bronić, bo trzeba to robić przed takimi yhh... jak ty co speca od efektów specjalnych mylą z operatorem. Jesteś żałosny jak na swój wiek skoro takie bzduty piszesz. KONIEC!

ocenił(a) film na 3
Bialy_Pielgrzym

w ogóle jakie bzdury ? przypomnę że o gustach się nie dyskutuje. moja opinia to moja opinia i koniec.

mirut

'O gustach się nie dyskutuje' - taki oklepany tekst, że nawet śmiać się nie mam sił.
A co do wieku - kolego, to że masz lat 23 nie jest chyba adekwatne do rozumu. Nie szło w parze. :)

insolence

Wiecie co, może po pierwsze skończcie wszyscy z wyzwiskami a dyskutujcie kulturalnie na temat filmu, nie obrażając siebie nawzajem, czy to takie trudne?

Z Transformersami miałem styczność od dziecka, na stryszku mam prawie pełną kolekcję komiksów z tej serii, obok spidermana była to druga ulubiona seria 'marvelowskich' komiksów, tak więc idąc na film wiązałem sobie w miarę duże nadzieję.

Oceniając subiektywnie...
- efekty specjalne: wysoki poziom, mało co można im zarzucić. Jedynie podczas walki w mieście daje sobie we znaki to że roboty nie są wystarczająco...hmm...spersonifikowane, nie wyróżniają się aż tak między sobą i w niektórych ujęciach nie widać dobrze z którym mamy do czynienia, zresztą było też o tym w jednej z recenzji, więc nie będę tego bardziej rozwijał. Reszta wyszła świetnie, nie zgodzę się, że prędkość kamery jest zbyt duża.
- muzyka: dobrze dobrana, nie drażni, w większej części pasuje świetnie i buduje dobry klimat sci-fi
- humor: gdyby nie byki w tłumaczeniu mogłoby być świetnie, ale jest b. dobrze, zresztą jest o tym osobny temat
- fabuła/realizacja..hmm...komisku: i tu mnie Transformersy częściowo zawiodły...nie spodziewałem się niesamowicie wielowątkowej akcji itp., to nie jest zresztą film tego typu, jednak parę rzeczy razi, głównie spłycona postać Megatrona, no i tylko pobieżnie przedstawione charaktery poszczególnych robotów, to mogło być bardziej rozwinięte, ale wątek romantyczny i militarny są odpowiednio splecione i nie można się czepić tego co jest przedstawione, inna sprawa że mogło być przedstawione więcej.

ocenił(a) film na 3
insolence

po prostu już więcej pisać tu nie będę ... nie ma sensu się kłócić o film o którym wszyscy zapomną za 3 miesiące :), widzę że swoją wypowiedzią narobiłem bałaganu ...ale nie ja jeden się do niego przyczyniłem. pozdro :)

ocenił(a) film na 7
insolence

"o gustach sie nie dyskutuje" - tekst może i oklepany, ale taka jest kurwa prawda. czy ktoś rozkazał wam podzielać zdanie miruta?

mirut

Do ciebie chyba nic nie dociera> Co jakie BZDURY!? Przecież ci wyraźnie napisałem. Aż tak piiiiii(przekleństwo) jesteś, że już czytać nie potrafisz?

ocenił(a) film na 10
mirut

Jak ten film ma 8/10 za efekty, to niby jaki film według Ciebie ma 10/10, albo jakie filmy :)

... może Duchy Marsa hahahahha xD

ocenił(a) film na 3
kjubersson

...nigdy nie daje 10/10 bo takie filmy nie istnieją...a komu dałem 9/10 to już lepiej nie będę tego ujawniał...bo znowu coś z tego wyniknie(i proszę bez tekstów o tym że nie mam filmu któremu dałem 9 i że teraz niby ściemniam, bo to będzie po prostu żałosne)

ocenił(a) film na 10
mirut

Ale mi chodzi o samą kategorie ES, jaki film Twoim zdaniem jest lepszy od tego ?

ocenił(a) film na 1
kjubersson

300

Bo tam efekty specjalnie służą jakimś w miarę artystycznym celom, ergo krajobrazy i zajebiste tła a nie czystej nak...ie jak w Transformersach.

ocenił(a) film na 10
brandy_2

Ale tam widać ingerencje komputera a w transformerach jej nie widać i to czyni te efekty najlepszymi jakie kiedykolwiek powstały.

ocenił(a) film na 10
mirut

nie musisz noobku ujawniać, wszystko można prosto sprawdzić :)

"...nigdy nie daje 10/10 bo takie filmy nie istnieją"
no cóż, kłamstwo ma krótkie nogi

mirut

Jedno jest pewne. Lepiej nie krytykować otwarcie filmów, aby zaoszczędzić sobie srania na głowę.

miguel_de_la_jatsurion

Wiesz co mozna krytykować filmy ale trzeba to umieć robić. Jeżeli koleś pisze, że spec od efektów specjalnych zepsuł film swoimi zdjęciami (i na dodatek pisze że ma 23 lata)to nie można mu zaoszczędzic srania na głowę tylko trzeba mu wyjaśnić jak dziecku czym się różni operator od efektów specjalnych :)

ocenił(a) film na 10
Bialy_Pielgrzym

Mirut co sciemniasz a 10 dałeś alien autopsy i uwazasz ze był taki fantastyczny ?

ocenił(a) film na 9
Robert831231

23 letni staruch...........................................................

Bialy_Pielgrzym

Filmu nie widziałem. Nie mniej zawsze znajdą się fanatycy, którzy zbesztają najobiektywniejszą krytykę. Wiem to z doświadczenia. Czy tak jest w tym przypadku? Wydaje mi się, że tak, chociaż nie przeczytałem wszystkich komentarzy... :) Najlepiej nie będę właczać się dłużej do rozmowy, bo i mnie się oberwie, że "wtrącam się, nie zapoznając się nawrt z tematyem" ;).

ocenił(a) film na 7
mirut

Z tą blacharą ty ty masz nawet racje :D reszta to totalna bzdura, napisał ci to 24 letni facet xD

ocenił(a) film na 3
mirut

I widzisz - wyraziłeś kulturalnie swoją opinie - dzieciarnia wróciła z piaskownicy i zaczęli po Tobie jechać, nie okazując żadnego szacunku dla starszych i mądrzejszych.
Ja się z Tobą zgadzam. Film jest beznadziejny.

ocenił(a) film na 8
_Ja_

Ej no wybaczcie ale jak mamy do czynienia z myślącymi ludźmi to film akcji (typu właśnie transformesrs) ocenia się wg dźwięku i efektów specjalnych... Jeszcze dodając że jest to adaptacja bajki. Więc ja nie wiem czy kolega wyżej co napisał że film jest beznadziejny myślał że idzie na łowce androidów albo odyseje kosmiczną i spodziewał się po transformersach równie głębokiej treści. Ale wydaje mi się że oglądałeś to w domu nakręcone kamerą w kinie i patrzyłeś na fabułę filmu. Bo będąc w kinie i widząc te wszystkie efekty dźwiękowe i specjalne raczej nie uznałbym tego filmu beznadziejnym. Więc moze poproś rodziców żeby Ci dali 15 zł jak nie masz i pójdź do kina ;)

ocenił(a) film na 8
grygu

ten kolega co założył temat jedzie co drugi wysokobudżetowy film. nie mam pytań...

ocenił(a) film na 8
Dea_3

do JA: napisałeś gdzieś, że za 150 mln zrobilbys byś 10 lepszych filmów... dobrze więc, napisz mi w 2 zdaniach fabułe filmu za 15 mln który scenariusz bedzie na tyle dobry, by przycmic superprodukcje...???

ocenił(a) film na 8
Dea_3

"Ja" tak chwali ambitne filmy a sam by w życiu nie wymyślił takiego scenariusza i niech nie pisze jak w innym temacie że filmy typu transformers zabijają kino bo jest dokładnie odwrotnie- podwyższają poprzeczkę innym filmom science fiction a to chyba dobrze że technika komputerowa idzie do przodu ? A co do filmów ambitnych i bardzo dobrych jak forrest gump czy ojciec chrzestny to raczej do kina mi się nie uśmiecha na nie iśc ale chciałbym obejrzeć samotnie w domu na kompie

ocenił(a) film na 8
grygu

właśnie... amores perros, 21 gramów, american beauty i wiele innych to filmy na których w kinie sie nudzilem, ale obejrzawszy je w domowym zaciuszu pokochalem

ocenił(a) film na 8
Dea_3

jeszcze jedno: "Ja" pisał że oglądał transformersów nie w kinie ale w domu na projektorze o przekatnej obrazu 3 metry (za blad w danych przepraszam)ale jak się nei mylę to w internecie jeszcze nie ma wersji dvdrip więc film kręcony kamerą w kinie przeniesiony projektorem na ściane nie zapewnia jakichś niezapomnianych wrażeń ;). Żeby nie było:mam 17 lat nie jestem jakimś fanem transformersów ale jak byłem na pokazie przedpremierowym o 0.01 byłem cholernie śpiący i zmęczony a już od początku filmu nie mogłem zasnąć i miałem oczy jak spodki. Więc moja ocena filmu nie wynika z moich sympatii do tej bajki ale z oprawy dźwiękowej i graficznej gdzie chyba ludzie nie mają jakichś bardzo różnych gustów..

ocenił(a) film na 8
grygu

jest wersja bardzo dobra, prawie dvdrip... też ją ogladalem na 42 calach przed chwila (po wczesniejszym seansie w kinie z piatku :) ) i mimo ze efekty sa gorsze (kiepskie swiatlo) to jednak i tak film sporo wyciska... wiec nie rozumiem człowieka "JA"

ocenił(a) film na 8
Dea_3

aha :) Masz może linka do torrenta ?:D

ocenił(a) film na 8
grygu

no wiesz... za kogo ty mnie masz??

PS: http://www.filmzzz.com/film.php?filmid=2147
to nie torrent ale mozesz ogladac na necie

ocenił(a) film na 8
Dea_3

dzięki :)

mirut

hmmmm...
mi sie film bardzo podobał :)
nie wiem za co go lubie, po prostu ma w sobie to coś co mnie przciąga.
nie będe udawać krytyka, bo nim nie jestem, ale nie wiele filmów robi na mnie takie wrażenie jak ten.
w moim odczuciu film ma w sobie to coś i jest bardzo dobry, ale każdy ma prawo do włanego zdania :)