to jest film porazka ja juz niemoglam wysiedziec i wyszlam z kina poprostu bajka dla dzieci, niby smieszne ale naciagane i to rzuca sie w oczy takie tam gowno najwyzsza ocena jak dla mnie dla tego filmu to 4!
Gowienko masz w dupce:) A tak na powaznie to jest swietny film, doskonale kino na lato. Swietne efekty(rewolucyjne), troche humoru i wciagajaca trzymajaca w napieciu akcja od piewrwszej minuty filmu.
Doskonala ekranizacja bajki! dla dzieci, jesli ktos sie spodziewal super arcydziela , to chyba pomylil filmy, to kino rozrywkowe.
Zacytuję sam siebie:
- jest coś takiego jak kino rozrywkowe
- jest to pewna odrębna kategorie
- niektóre filmy się po prostu do niej zaliczają :)
- niektórzy mogą ta kategorię lubić
- można nawet lubić czysto rozrykowe kino i równocześnie filmy Kurosawy, nie każdy się ogranicza do oglądania samych "AmbYtnych" filmów
- i jak widac nie każdy potrafi się pogodzić z faktem, że kino rozrywkowe jest popularne i wielu ludzi lubi sobie czasem popatrzeć na efektowaną akcję nie przejmując się tym czy jest jakaś zmyślna fabuła itp.
- człowiek inteligentny powinien być w stanie bez trudu to wszystko pojąć, z tego wynika, że człowiek inteligentny nie powinien się dziwić, że efektowny, rozrywkowy film akcji może być wysoko notowany i nawet jeśli sam uznaje go za przeciętny, to jeśli choć trochę myśli, to nie będzie wypisywał postów o tym jaki to jest bardzo zdziwiony i że w ogóle nei rozumie, dlaczego Transformers jest notowany wyżej niż "Pluton". - są filmy, które mogą się spodobać dużej ilości osób, są też takie, które spodobają się tylko niektórym (bo np trzeba na nich dużo myśleć, a nie każdy to lubi :P).
- Osobiście lubię np "JFK", "Memento" czy "The Prestige" a to zupełnie inne filmy niż TF, co nie przeszkadza mi się dobrze bawić na każdym z nich.
Radzę sobie to przemyśleć...