PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37311}

Troja

Troy
2004
7,4 348 tys. ocen
7,4 10 1 347573
6,1 62 krytyków
Troja
powrót do forum filmu Troja

Troja na TVN? No thanks

użytkownik usunięty

Mimo że TVN puścił wersję szerokoekranową (nie pełną panormae w jakiej ten filmie oryginalnie powinien być, ale zawsze cos) to jednak reklamy były dośc zniechęcające. Zamiast więc się męczyć odpaliłem DVD z wersją rezyserską (30 minut dłuższa, akurat zamiast reklam miałem dodatkowe sceny) i obejrzałem film po raz trzeci z niemałą przyjemnością.

O ile oryginalna wersja filmu była taka sobie, czegoś w niej brakowało, tak wersja reżyserska to zupełnie inna bajka i tylko w takiej postaci poinno sie ten film oglądac. Rozbudowane relacje między bohaterami (zwłaszcza Achilles i Bryzeida), dłuższe, bardziej krwawe bitwy, miejscami zmieniona muzyka - wszystko to sprawia że film Petersena po prostu staje się lepszy.

No i nie m tej daremnej pioseneczki na końcu co też jest sporym plusem :)

użytkownik usunięty

A oto czym się różni wersja reżyserska od kinowej którą też puszczają w TV:

http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=4410
http://www.schnittberichte.com/schnittbericht.php?ID=4415&GO=

użytkownik usunięty

Reklamy na TVNie wczoraj trwały najwyżej do 4 minut, sama patrzyłam co jest dużo lepsze niż to jak puszczają 15minutowe na Polsacie. Film dobry.

użytkownik usunięty

4 minuty co 20 minut w takim filmie daje około pół godziny reklam, ja tam wolę zamiast tego pół godziny dodatkowych scen.

ocenił(a) film na 9

Daremnej pioseneczki?:O Josh Groban to utalentowany wokalista (!), zastanów się, zanim coś powiesz...

użytkownik usunięty
Eruaniel

Nie wiem czy utalentowany, nie znam jego twórczości więc jej nie oceniam, ale akurat piosenka z Troi jak dla mnie była dość żałosna i cieszy mnie to, że została usunięta z reżyserskiej wersji filmu.

ocenił(a) film na 9

Ja oglądałem choć reklamy trochę wybijały z klimatu mimo wszystko film był super !

użytkownik usunięty
sebadr567

Dzięki za screeny do reżyserki.
Od razu popędziłam szukać na półkach tej wersji. Może i krwawa wersja i nie dla mnie (mam 15 lat xD) to jednak jest super, a możliwe, że nawet lepsza niż kinówka xD
Polecam objerzeć obie wersje. WARTO!!!

ocenił(a) film na 8

OMG... :0 Piosenka jest cudowna! Josh jeszcze cudowniejszy! To co Ci się w takim razie podoba z muzyki? Nie mów, że techno, rap itp...

Marta_Evans

Wracając do tematu - rzeczywiście oglądanie filmów na TVN-ie jest od pewnego czasu gehenną. Wszystko za sprawą reklam pojawiających się co chwilę w centralnej części ekranu, niczym pop-upy w necie. W ten sposób na polu bitwy w czasie wojny trojańskiej można było dostrzec Iwonę Pavlovic, Zbigniewa Wodeckiego, Szymona i inne gwiazdy TVN-u. Natomiast na tarczy Hektora siedziała przez chwilę Brzydula. Szczerze mówiąc wolę już chyba oglądać filmy na Polsacie, gdzie pomimo dwukrotnie dłuższych przerw reklamowych nie rozpraszają w czasie filmu psując przyjemność oglądania...

ocenił(a) film na 8
Inesita

Ja Brzydule widziałem przez chwile na... mieczu Hektora ;p
Faktycznie troche w TVN-ie przeginają, widocznie reklamy są zbyt krótkie.

ocenił(a) film na 9
Lukash

no przeginają ;p a ja oglądałem na TVN pomimo tego że posiadam na DVD... huh nie wiem dlaczego xD piekny film ogólnie...

użytkownik usunięty
Eruaniel

Mnie muzyka się bardzo podobała. Chyba najlepszy podkład w tego typu filmach.
A co do reklam w TVN to się nie wypowiadam, bo to strasznie głupia dyskusja.