Tron: Dziedzictwo

TRON: Legacy
2010
6,6 97 tys. ocen
6,6 10 1 97364
5,6 26 krytyków
Tron: Dziedzictwo
powrót do forum filmu Tron: Dziedzictwo

WłaŚciwa inTErperpretacJa

użytkownik usunięty

wszystkim którzy otwarcie krytykują film pragnę zwrócić uwagę że chociaż fabuła nie jest zachwycająca to jedyny cel dla którego to powstało to uczczenie rocznicy disneya i wprowadzenie firmy w nową "erę" technologii filmów rozrywkowych - bogatych w cyfrowe efekty wizualne. I te warunki zostały spełnione ( oglądałem w technologii imax 3-d i naprawdę niekiedy sceny akcji zapierają dech w piersiach, róniez przyzwoite panienki w ładnie przylegających kostiumach robią dobre wrażenie).
I to tylko pod takim kątem należy oceniać ten film, w ogóle nie rozumiem ludzi - tutaj zacytuję - którzy piszą "film fajny..., ładny wizualnie i zajefajna muza, natomiast później później komicznie czepiają się braku akcji! i wstawiają 3-kę. Proszę was wszystkich, zanim zabierzecie się za oceniania dowiedzcie się czegokolwiek na temat rzeczy poddawanej przez was ocenie by wasza opinia miała jakąkolwiek podstawę oprócz waszego jakże wyćwiczonego gustu konesera filmowego. Serdecznie wam życzę kierowania się tą zasadą w przyszłym, zapełnionym filmami życiu. Pzdr. patterwick

Nic dodać, nic ująć :]

ocenił(a) film na 3

No cóż , skoro mnie cytujesz odpowiem.
Także oglądałem Trona w 3D imax i.... chyba byliśmy na innych filmach. Zapierające dech sceny akcji w 3D? Może ze dwie... Na około 2 godzinny film trochę słabo... Nie wiem jakie było przesłanie studia, nie interesuje mnie to... Dawno temu oglądałem pierwszego Trona urzekł mnie, a tutaj... zapłaciłem, chciałem się dobrze bawić, dać się urzec... Oprawa to nie wszystko, o jakości filmu świadczy poziom jego fabuły i umiejętność zdobycia "serca" i "umysłu" widza... A tu porażka na całej linii
Sceneria ładna, muzyka zajefajna, a poza tym 2 godziny pustki...

nygma5

Zgadzam się z tobą, że fabuła tego filmu jest niedopracowana i nie zdobywa... "serca" i "umysłu" widza..., ale skoro podobała ci się "sceneria i muzyka", to czy przy obiektywnej ocenie te 2 elementy nie wpływają na podwyższenie ogólnej oceny tego filmu?

Ja sie czepiam fabuły, bo każdy film ma psi obowiązek być fajny dla widza, nieważne o czym jest!
Nie same dobre chęci się liczą, tylko efekt finalny!

użytkownik usunięty
Cry_Wolf_

bycie fajnym dla widza nie oznacza że fabuła mysi być głęboka - czy wg. ciebie animacje Dreamworksa nie są fajne?!