Mam nadzieje że fani filmów z tego cyklu się nie urażą jeśli zapytam się czy trzeba najpierw
obejrzeć film z tam 1982 żeby potem zobaczyć ten czy to jakoś nie ma znaczenia. Nie mówię
że nie chcę obejrzeć starszego filmu po prostu chyba wolałabym najpierw obejrzeć nowszą
wersje ale jeśli w odpowiedziach będziecie mi inaczej sugerowali zastosuje się do waszych
rad z góry dzięki : )
Nie musisz oglądać pierwszego TRONU bo raczej wszystko zajarzysz. Natomiast jest to kontynuacja więc obejrzenie pierwszego filmu TRON pomoże ci to ogarnąć łatwiej. Po drugie pamiętaj o tym że pierwszy tron był z 1982 r. więc stylistyka i efekty kompletnie odstają od nowego, chociaż wtedy był to film na topie. Więc trzeba na te stare efekty wziąć poprawkę. Pozdrawiam
Pierwszą część nie oglądałem. Shark jak powiada olbrzymia różnica na pewno będzie z efektami specjalnymi no tak ile to już lat hehe.
Obejrz sobie najpierw starszy Tron, wtedy ten nowszy łatwiej ci będzie oglądnąć, w innym razie mogą cię trochę wnerwić zachwiania w realizacji fabuły nowszej części