Tropiciel

Pathfinder
2007
6,0 18 tys. ocen
6,0 10 1 17661
4,0 4 krytyków
Tropiciel
powrót do forum filmu Tropiciel

Momentami lepszy niż Apocalipto M.Gibsona
Za dźwięki i muzykę zasługuje na 9\10
Za fabułę 8\10 (ogólnie rzecz biorąc to masa była już taki filmów)
Pomysł na film 9\10 (chodzi mi o legendę i pomysł z wikingami w Ameryce i "przelanie" tego na ekran :] )
i to co zasługuje na 10\10 czyli charakteryzacja Wikinków i sposób w jaki ich przedstawiono genialny jak również krajobrazy na poziomie :]

ocenił(a) film na 5
k0k0s

Myślę że gdyby rodowity wiking zobaczył jak go przedstawiono w tym filmie to padłby trupem na miejscu.

ocenił(a) film na 3
k0k0s

No właśnie...była masa już takich filmów. Pomysł może był dobry..ale niczym nie zaskakuje,odgrzewane kino.

ocenił(a) film na 4
k0k0s

Myśle, że M.Gibson mógłby się poczuć pokrzywdzony tą opinią. 3,5/10, jak dla mnie Pathfinder to totalna bajka i nadodatek troszke nudna. Główne minusy: Realizm .... hm, w zasadzie to znaczny jego brak, zbyt patetyczny, przewidywalny do bólu. I mimo iż powiedziane jest na początku filmu, iż to tylko legenda to jestem pewien, że klęska w ekspansji winkingów w Ameryce Płn. napewno niebyła spowodowana zaginionym chłopcem wikingów, który jest ogólnie rzecz biorąć przekozacki. Ogólnie to film naciągany jak główny Tropiciel plemienia przez bande wikingów z morii.

ocenił(a) film na 2
k0k0s

oglądałam go dzisiaj w ramach tarnowskiego przeglądu filmów norweskich (jako remake oryginalu norweskiego), nie dotrwałam do końca,wyszłam wręcz po połowie, jest wdług mnie zbyt (niepotrzebnie) brutalny,przewidywalny, tasiemcowaty i niestety nie widze żadnych pozytywów,chociaż szanuję to,zę komuś sie jednak moze podobać

ocenił(a) film na 3
k0k0s

swoja droga apocalipto gibsona to tez gniot, ale bez przesady nie az taki jak wychwalany przez ciebie ,, tropiciel,,