Tropiciel

Pathfinder
2007
6,0 18 tys. ocen
6,0 10 1 17661
4,0 4 krytyków
Tropiciel
powrót do forum filmu Tropiciel

Tragedia 

ocenił(a) film na 3

Z reguły nie kieruje się ocenami filmu na FW.
I dobrze, bo gdybym tak robił mógłbym przypadkiem oglądać z kimś ten film i zmarnowałbym prawie 2 godziny z życia tej osoby..
Nie wiem jakim cudem ten film ma tak wysoką notę i chyba nigdy tego nie zrozumie..
co prawda ujęcia mogą się podobać, ale niestety po za nimi film nie ma w sobie nic..
Trochę już filmów oglądnąłem w swoim życiu, ale nigdy nie miałem ochoty po prostu przerwać seansu.. w tym przypadku było inaczej, męczyłem się okropnie. Jednak z szacunku dla ludzi którzy ten film tworzyli wytrwałem do końca..
Nie polecam niestety..
3/10 za ujęcia

ocenił(a) film na 7
Poldinhio

Za pierwszym razem oglądając film przysypiałem, nie pamiętałem co się przed chwilą stało, cały film był jakby sceną początkową, czekałem na rozwinięcie, a doczekałem się końca. Zapomniałem nawet tytułu filmu. Dzisiaj do niego powróciłem i nie byłem tak surowy jak kiedyś. Solidnie zrobiony film, można się przyczepić do tego że wikingowie mieli rogi, na siłę został wepchnięty romans, a świat dzielił się na dobrych(Indian) i złych(wikingów). Ale to co mi się spodobało w filmie, a czego wcześniej nie dostrzegałem to zderzenie dwóch światów - okrutnego, brutalnego i potężnego świata skandynawskich wojowników oraz prymitywnego, pokojowego świata Indian. Oczywiście to wszystko było przerysowane, ale robiło niezły efekt.

ocenił(a) film na 7
doliwaq

Ładne plenery sceny akcji i rozwalanki widać że to było na pierwszym planie .Film pokazuje nie nawiśc do ludzi i wywszanie się nad sobą jak na kino przygodowe to film się sprawdził 7/10

doliwaq

raczej prymitywami byli własnie owi wikingowie przez swoją brutalność i agresję ala germańśkie plemiona z którymi rzym walczył i wkońcu z nimi poległ