Po raz pierwszy miałem okazję zobaczyć krasnoluda giganta. Jako, że interesuje się wikingami, to co zaprezentowano, przekroczyło moją granicę tolerancji. Pomijam hełmy z rogami, 10 kg topory itp, typowe wymysły fantazy. Brakowało mi tylko pełnej zbroi płytowej. Szkoda zmarnowania tak ciekawego tematu.
a skąd wiesz jak wygladał prawdziwy wiking... widziałeś ich na żywo czy tylko o nich czytałeś???
a co ma wspólnego wiking i krasnolud???
wiem stąd, że jestem w bractwie wikingów, i to jak każdy z nas wygląda wzorowane jest na wszelkich wykopaliskach, rycinach i tekstach. Wystarczy trochę poszukać, chociażby w necie. I gdyby kiedykolwiek, ktokolwiek z jakiegokolwiek bractwa używał np hełmu z rogami zostałby wyśmiany. Takie hełmy, jeżeli już były ozdobami a nie elementem uzbrojenia. Co do krasnoludów, najszybsze skojarzenie, nie tylko moje. I nie bezpodstawne.
może i tak:)... wiesz ja sie nie interesuje wikingami... i film mi sie podobał i nawet nie zwróciłem wiekszej uwagi temu jak wygladaja wikingowie w filmie... ja lupie takie filmy, np. 300, władca piersieci gdzie jest walka stworów... no ale moge stwierdzic ze ten film tropiciel mógł zostac lepiej wykonany moja ocena to tak 7/10... troche przypominał ramo gdzie jeden staje przeciw całej armi.. heheh... pozdro:)
to już chyba takie moje małe "zboczenie", że czepiam się szczegółów, ale jak jestem czegoś pewien i widzę jakieś przekręty, to mnie zwyczajnie, krew zalewa;) Również pozdrawiam!
Witam. Uważam że nie żadno zboczenie , sam słyszałem o tych hełmach dawno temu , ale juz nie chodzi o szczegóły , skoro autor obrazu (tu filmu) chce coś przekazać to powinien uprzedzić ze to SF czy co kolwiek , bo przecież w dzisiejszych czasach film jest jednym z ważniejszych środków przekazu , w tym wypadku chodzi o historię a tą jest łatwo wypaczyć , potem zapewne dzisiejsi młodzi , potem dorośli , będą powtarzać te bzdury , uparcie , mówiąc " a ja widziałem w filmie ". Hejka .