''Straszna przeobrzydliwa kupa'' - jakże cholernie trafne stwierdzenie, bo w przypadku Grave
Encounters można tylko stwierdzić, wyłączyć, zapomnieć i nigdy więcej o tym gównie nie
wspominać!!
Dawno nie siedziałem przy tak wkó.rwiającym swoją głupotą filmie. Zacznijmy do tego, że
wytrzymałem do jakiejś 44 minuty i po prostu nie mogę obejrzeć do końca, bo brak mi
odwagi... może się porzygam w trakcie, bo teksty są tak DENNE, bezwartościowe i prostackie,
że niedobrze mi się robiło (w większości lecą faki). Fabuła jeszcze lepsza - absolutnie
pozbawiona sensu i jakiejkolwiek logiki. Wszystkie nielogiczne schematy wykorzystane na
potrzeby filmu. Poddałem się jak zobaczyłem, że ta banda debili (w ogóle okazało się, że oni
uja wiedzieli o kontaktach z duchami) chce wyjść z budynku (spoiler dalej), a się okazało, że w
miejscu wyjścia jest korytarz.... w dodatku wcześniej zegar wskazywał 7.00 rano i wciąż było
ciemno na zewnątrz jak w czterech literach.
Jednak najbardziej denerwował ten gość, który w większości trzymał kamerę i wołał duchy po
korytarzach ''tak teraz tu stoję, daj nam jakiś znak, że tu jesteś...'' ''poruszaj moimi włosami tak
jak zrobiłeś to mojej koleżance...'' itp (cytaty nie są dosłowne, bo nie che mi się wracać do tego
żałosnego filmu i sprawdzać...)
Jednym słowem: STRZEŻCIE SIĘ!!
A jaką fabułę ty chciałeś zobaczyć ? Życie prywatne ekipy telewizyjnej wybierającej się do opuszczonego szpitala psychiatrycznego, które jestem celem ich wyprawy ? Jasną i przejrzystą fabułę w takim miejscu ? Oto chodzi, ten film ma być tajemniczy i nie do końca zrozumiały. Oglądałem naprawdę wiele filmów found-footage i większa część z nich właśnie taka jest.
Widzę, że teraz moda na wytykanie od gimbusów jak się nie ma nic konstruktywnego do powiedzenia... nie zgadzasz się z opinią to powiedz dlaczego!
Haha... ależ Ty dowcipny! Jak mi nie pasuje... a skąd mogłem wiedzieć, że film będzie taki beznadziejny jak ma w miarę przyzwoitą ocenę? Pomyśl chociaż zanim napiszesz. I jak coś uważam za totalny gniot to muszę wyrazić swoją opinię!
W ogóle to z filmów podobnie kręconych polecam THE TUNNEL (2011) - film bardzo dobry, mroczny, klimatyczny, z inteligentniejszym zarysem fabuły i historią, która pozostaje w pamięci, bo jest bardziej realna.
Nie obejrzałeś filmu do końca więc nie masz żadnego rozumiesz żadnego prawa wypowiadać się na temat tego filmu.