PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39066
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

Horror powinien opowiadać historię, "mroczną bajkę" nie zlewać się z rzeczywistością bo nigdy nią nie będzie (a te które to próbują są bardzo słabe vide Blair Witch Project, Paranormal Activity, wyjątek REC). Tak się zastanawiam czy horrory w ogóle są dla ludzi którzy wierzą w te bzdety paranormalne czy dla ludzi którzy chcą po prostu oglądać dobre kino i wiedzą że to co się w nim rozgrywa jest nierealne. Wracając do tego shitu, od samego początku wydaje się sztuczny (tak jak ten meksykanin który dostał kasę za kilka info nt. "duchów"), dialogi (denne) i akcja wydają się robione na siłę i postacie dobrane z dupy. Brak mi słów żeby to w ogóle opisywać.

Thrasher_09

Ten film miał wyglądać na amatorski , niestety taki się stał :P

kocur21

skoro miał wyglądać na amatorski to taki był, nie widze problemu ;P

kocur21

Porównując ten film z innymi pseudohorrorami to nie był taki zły. Niezły początek. Choć pomysł niezbyt oryginalny to nieźle dozowali emocje. Szóstkę dałam.

Thrasher_09

Te bzdety paranormalne nie są bzdurami. Są ludzie, którzy naprawdę doświadczyli niezwykłego. Są tysiące przykładów. Takie rzeczy się dzieją naprawdę głupku i bynajmniej nie są to choroby ani złudzenia optyczne.

AlexRener

I tak. To jest realne, to, że kręcą o tym filmy to tylko forma zarobku. Ale ludzie przeżyli bardziej nadnaturalne rzeczy, i bynajmniej to nie są żadne bajki. To jest rzeczywistość wpleciona w naszą rzeczywistość. To totalna ignorancja nie wierzyć w takie rzeczy bo są one bardzo realne, a to, że jacyś głupi naukowcy nie znaleźli dowodu tylko świadczy o ich prymitywności i całej rasy ludzkiej. Człowiek myśli, że jest jedyny, idealny i doskonały ale jest niczym, bo są dużo doskonalsze byty od nich. Sam byłem świadkiem dziwnych zjawisk. I to co napisałem nie jest bajką, wierzę w każde słowo.

AlexRener

Był naprawdę szpital, w którym straszyło, do dziś jest zamknięty, nawet telefon sam dzwonił odłączony od prądu. I naprawdę dziewczynę coś zaatakowało, dziewczyna była medium, była tam kamerą, było wiele kamer. Sama nic nie zrobiła sobie, nie była durną wariatką, było widać, że coś ja ciągnie, miała obrażenia od dziwnej istoty z niewyjaśnionych przyczyn. Lekarze się pytali czy nie miała wypadku samochodowego, bo właśnie takie obrażenia miała. Lecz żadnego wypadku nie miała. Wielokrotne, sześciokrotne badanie nie wyjaśniło co jej naprawdę się stało. W aktach dokumentacji medycznej zapisano jako przyczynę nieznaną, niewyjaśnioną historię choroby. Historia w 100 autentyczna.

ocenił(a) film na 1
AlexRener

Ty tak na poważnie?

Thrasher_09

Oczywiście, że tak.