PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39085
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

dobre 7/10

ocenił(a) film na 7

Film jak dla mnie ma świetny klimat, opuszczony psychiatryk w którym można odczuć, że to jest właśnie psychiatryk, a nie hotel - łóżka szpitalne, wózki inwalidzkie, odrapane i popisane ściany, kraty w oknach... Niektórzy piszą, że film jest komiczny(!!!) i scena z rękami w ścianach w ogóle nie pasuje. Ta scena właśnie zobrazowała jak mniej więcej wyglądała choroba psychiczna pacjenta w tym pokoju, tego co pisał po ścianach o demonach, a to że przedstawione to zostało... hmm... średnio to inna sprawa.

Film raczej nie przestraszy ale mogę go spokojnie polecić, a jak ktoś lubi filmy kręcone w ten sposób, to przy Paranormal Activity, [REC], The Tunnel to jest arcydzieło :D

Na koniec jeszcze pytanie - jak rozumiecie to, że szpital zaczął się zmieniać, konkretnie mam na myśli czas i budynek, że drzwi wejściowe nagle były w środku, że o 13 była noc... Myślicie, że to szpital był do tego stopnia nawiedzony, że Lance, po prostu robił sensacje i wszystko odbieracie jako wyreżyserowany przez niego "dokument", przeniesienie się do równoległego świata czy macie jakąś teorię do tych zdarzeń?

ocenił(a) film na 9
Furks

Ja to widzę tak, że po pewnym czasie ekipa TV sama stała się pacjentami. Tak sobie odpowiadam na dziwne rzeczy, które ich spotykały:
-drzwi które były do innych pomieszczeń (być może długa izloacja sprawiła, że pacjenci myśleli, że to właśnie przez te drzwi wchodzili);
-obserwowanie operacji;
-ręce ze ścian;
-popisane ściany
-czas, który stanął w miejscu tłumaczę sobie w ten sposób, że dla pacjentów, którym przyszło tu mieszkać do śmierci ten czas ciągnął się w nieskończoność...

Fajnie byłoby gdyby nakręcili jeszcze raz ten sam film ale z punktu widzenia tego strażnika, który opiekował się obiektem. Przyszedł rano o 6-j i próbował ich odnaleźć. Znowu zamknął otwarte okno, poprawił wózek, który nie był na swoim miejscu, czy postawił na nowo przewróconą wannę :)