PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=610178}

Tropiciele mogił

Grave Encounters
2011
6,2 39 tys. ocen
6,2 10 1 39066
5,3 11 krytyków
Tropiciele mogił
powrót do forum filmu Tropiciele mogił

ogolnie 2 kolegow zachwalalo mi ten film, ale okazal sie strasznym gniotem, ktory bazuje na starych i nudnych juz schematach ktore zapoczatkowal klasyk starszy od tego filmu o 10 lat a mianowicie blair withc project. pozdrawiam i odradzam.

ocenił(a) film na 8
goraca_bulka

Nie jest tak źle. Fajny film. Ma klimat, ale oklepany jest do bólu. 6+/10

goraca_bulka

Mimo, że temat rzeczywiście oklepany, w moim odczuciu jest to jeden z lepszych filmów z tego gatunku. Na mnie zrobił naprawdę duże wrażenie.

kocjano

spoiler

tzn chyba tylko jak zabil te szczyrzzysko a to bylo raczej obrzydliwe

goraca_bulka

Jeśli patrzeć wyrywkowo na konkretne sceny, to wcale nie powala (nawet ta scena ze szczurem). Ja odbierałem ten film bardziej w całości i mocno tu działał klimat, na który składało się znalezienie się w pułapce bez wyjścia, niekończąca się noc i labirynt, w który zamienił się szpital. Wyobrażam sobie, jakbym to ja sam znalazł się w podobnych okolicznościach. Chyba bym srał w gacie równo. Film oglądałem samemu późną nocą na dużym ekranie i z dobrymi głośnikami - nastrój był niezły.

ocenił(a) film na 7
goraca_bulka

Nie jest za dobrze ale i tak jest jednym z lepszych filmów kręconych tym sposobem. Oklepany to prawda. Ja rozwinąłbym jeszcze troche fabułę w kierunku tego doktorka od lobotomii. Ogólnie na plus klimat szpitala dla czubków oraz powrót do korzeni BWP czyli dużo samotnych scen z kamerką przy oku.

ocenił(a) film na 5
goraca_bulka

Dokładnie. Grupa filmowców + sceny kręcone zwykłą kamerą + szpital psychiatryczny = oklepane.