PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637730}

Trup

El cuerpo
2012
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28302
6,0 6 krytyków
Trup
powrót do forum filmu Trup

...filmu z tak dobrze wymyśloną intrygą i zaskakującym zakonczeniem nie oglądałem od czasu
genialnej Gry Davida Finchera. Z samą realizacją filmu troszczkę gorzej - tylko dlatego nie dałem 9
gwiazdek - no ale to w końcu film hiszpański, bez hollywoodzkich gwiazd i ogromnego budżetu...

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

Zgadzam się w 100%:)). Póki co to najlepszy film w tym roku jaki obejrzałam. Zakończenie całkowicie mnie zaskoczyło oczywiście na wielki plus:))

ocenił(a) film na 5
Dexa

nie podzielam waszego optymizmu i zasadnicze pytanie Spoiler!

skąd ojciec i córka wiedzieli,że on bedzie miał skłonności mordercze,no bo uciec z miejsca wypadku a być wyrachowanym mordercą to jest duza granica mimo wszystko.Dalej,następna kwestia obejrzyjcie sobie scenę gdy jest wypadek,samochód ma linię stop,oczywiście dużo kierowców to olewa ale tu nawet w tym przypadku nie da rady inaczej jak zwolnić samochodem bo na wprost znajduje się co?Sciana!A oni wręcz taranem jadę na tą scianę i pewnie by sie na niej znalezli gdyby nie ten samochód w który uderzyli,ale kto tak robi przy zdrowych zmysłach?No i dlaczego uciekli z miejsca wypadku,szok?No dobra ale mozna zadzwonić z budki anonimowo po pogotowie no ale to juz pomijam.Film strasznie naiwny do takiej Gry to nawet w ułamku sie nie umywa....

ocenił(a) film na 8
aronn

Ludzie którzy powodują wypadki pod wpływem narkotyków, najczęściej zostają na miejscu wypadku i czekają na więzienie. Ten wątek zupełnie nie budzi moich wątpliwości.
W pełni popieram dobrą opinię o scenariuszu. Na prawdę, świetnie napisany.
Na szczęście jestem otępiałym osobnikiem i zakończenie zaskoczyło mnie pozytywnie.
Gorąco Polecam.

ocenił(a) film na 7
aronn

tu wg mnie nie chodzi o 'skłonności mordercze', ale zwykłą zemstę ;)

ocenił(a) film na 5
adryanusz_88

zemstę to wykonali córka i ojciec,ja pisałem o skłonnościach morderczych tego co zrobił wypadek samochodowy a pożniej otruł zonę bo się zauroczył w małolacie tak więc wszyscy którzy uciekają z miejsca wypadku pozniej będą skłonni do popełnienia jeszcze większych wykroczeń włącznie z planowanym zabójstwem.

użytkownik usunięty
aronn

po prostu wiedział, że majątku nie dostanie przy rozwodzie, a nie chciał być żoną, chciał aby wyszło na to,że miała atak serca, ale nie przewidział, że wszystko jest mistyfikacją.

ocenił(a) film na 5

to jeszcze za mało by uznać za pewnik,że on dopuści się zbrodni.

użytkownik usunięty
aronn

no jednak moim zdaniem duży pewnik, jakby sam o tym nie decydował, pewnie ta corka by go namawiala do tego i w koncu by sie zgodzil

ocenił(a) film na 7
aronn

aaaa scianaaa, z doświadczenia mogę napisać, że nie było nic trudnego w utrzymaniu się na drodze po przeleceniu linii stopu, kierowcy nie takie zakręty pokonują. Natomiast z wiedzy teoretycznej można wywnioskować, że jeżeli przed maskę wjeżdża samochód- to nie masz kontroli nad tym gdzie oba wyrzuci. Tak pokrótce, auto sprawcy kierowało się w prawo, nagle wyskoczyła ofiara, o skręcaniu w prawo nie było już mowy, rzecz jasna i przypieprzyli w tą ścianę. Ty twierdzisz, że główny bohater jechał pociągiem.

ocenił(a) film na 5
Troublesome

skończ juz ten bełkot

ocenił(a) film na 7
aronn

Pisząc skończ - domagasz się więcej. Co teraz? Anonimowo z budki? Otóż, wiek XX skończył się już dawno, a odwlekając ucieczkę - z każdą minutą szanse na złapanie rosną. Po za tym, można popełnić przy tym błąd, mniejsza o banał jak odciski, ale poobijanym autkiem po mieście w poszukiwaniu telefonu? Patrole, kamery... to zły pomysł. Oni i bez kuszenia losu mieli pecha.

ocenił(a) film na 8
aronn

Jedną słabość przynajmniej postaram się obronić. Policjant i córka nie wiedzieli, że będzie miał mordercze zapędy i nie planowali tego. Córka na własną rękę postanowiła zbliżyć się do faceta, żeby upewnić się, że to on wtedy prowadził samochód i spowodował wypadek, a tym samym zabił jej matkę. Kiedy się o tym przekonała, chciała zakończyć sprawę, a wtedy facet wpadł na pomysł zamordowania żony, co policjant wykorzystał, kiedy tylko córka mu wszystko wyznała.

ocenił(a) film na 5
e_jastrzab

Przekonałas mnie

ocenił(a) film na 9
RogerVerbalKint

Mi również skojarzyło się ze scenariuszem "Gry" Finchera :)

ocenił(a) film na 8
RogerVerbalKint

To w końcu kto zabił Maykę? Tak, intryga rewelacyjna, a film przerażający i dający do myślenia.