PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=637730}

Trup

El cuerpo
2012
7,4 28 tys. ocen
7,4 10 1 28302
6,0 6 krytyków
Trup
powrót do forum filmu Trup

Zemsta jest

ocenił(a) film na 8

ręką sprawiedliwości. Każdy powinien mieć prawo sam wyznaczać karę i jej wykonanie na zabójcach swoich bliskich, na złodziejach swojego mienia, na oszustach, w tym urzędniczych czy państwowych. Państwo to syf, który toczy ludzkość, szczególnie w ostatnich stu latach. Przestępcy, w tym mordercy, siedzą sobie w higienicznych celach, wpierdal... sute posiłki, mają dostęp do internetu (vide Trynkiewicz) itd. Jestem za przywróceniem kary śmierci w wersji linczu.
Film bardzo dobry, ale nie tylko z powodu tematyki; bardzo poprawne aktorstwo, bardzo przyzwoicie oddany klimat tajemnicy i sieć przyczynowo-skutkowa fabuły. Mniam, mniam.

ocenił(a) film na 6
Krzypur

Kara śmierci w wersji linczu. Rozumiem, że jesteś najsprawiedliwszym człowiekiem na świecie i chciałbyś te karę osobiście wymierzać?

ocenił(a) film na 8
Sony_West

Śmieszny ten sarkazm, bo niczego nie zrozumiałeś z tego, co napisałem. Co tu ma "moje ja" do roboty?

ocenił(a) film na 9
Krzypur

" Zemsta nigdy nie jest prostą drogą. To las. A w lesie łatwo zabłądzić, zgubić drogę, zapomnieć, którędy się weszło. " - Hattori Hanzo / Kill Bill :p

ocenił(a) film na 8
felek87

Po te filmowe mądrości?

ocenił(a) film na 9
Krzypur

Po prostu lubię ten cytat