PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485468}

Trzej muszkieterowie

The Three Musketeers
2011
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52223
5,2 19 krytyków
Trzej muszkieterowie
powrót do forum filmu Trzej muszkieterowie

Latające statki za panowania Ludwika 13ego? To coś jest nawet nie podobne do książki.

ocenił(a) film na 5
Wojtek120P_2

Nie oglądałem jeszcze filmu, ale po samym twoim komentarzu stwierdzam, że jesteś nudnym ignorantem, który lubuje się wyłącznie w prostej powieści historycznej.

ocenił(a) film na 9
Wojtek120P_2

Bo to do jasnej cholery, nie ma być ekranizacja książki. To jest odstępująca od wszystkiego wizja reżysera z zaje*istym soundtrackiem!

ocenił(a) film na 7
evagor

Dokładnie! Dodaj do tego jeszcze fenomenalne zdjęcia! Sposób pokazania pysznych sal pałacu wersalskiego... No i te kostiumy! Rewelacja! Moim zdaniem film, jako dzieło rozrywkowe, bardzo fajnie się ogląda. Obsada bardzo dobrze dobrana, chociaż przyznam szczerze, że trochę mało czasu dano Waltzowi i postaci Richelieu... Za to wielkie brawa dla Logana, który jest w moim wieku, a naprawdę trzymał poziom i świetnie odgrywał swoją postać... No i pasował też, bo taki z niego ładny chłopiec ;)

ocenił(a) film na 9
amib92

Akurat gra aktorska była słaba... Świetnie był zagrany D'Artagnan, Książę Buckingham, Król no i oczywiście Milady De Winter. Cała banda aktorów nie postarała się za bardzo, ale i tak film jak na moje wypadł świetnie. Mało jest filmów po których wychodzę z kina i tylko "Wow! Ten film mi się spodobał jak żaden inny!".

ocenił(a) film na 7
evagor

A mnie się właśnie podobała większość kreacji... Tak jak powiedziałam, mało było dla mnie Kardynała i Christopher Waltz nie miał pola do popisu... A co do muszkieterów... Hmm Najlepiej chyba w moim odczuciu wypadł Porthos, chociaż Athos też był taki fajnie apatyczny i miał hipnotyczny głos x) Aramis i panienki (nie licząc Milady) wypadli najsłabiej w moim odczuciu... Ta cała Konstancja to tylko grała ładną buźką, ale to zaskakująco częste schorzenie współczesnego kina rozrywkowego.

ocenił(a) film na 5
amib92

Mnie też się podobało jak aktorzy grali, z małym wyjątkiem- wyżej wymieniona Konstancja... Straszna była, dzięki Bogu było jej mało !
Wszyscy muszkieterowie wypadli świetnie, no i Orlando *__*
Wgl sposób w jaki grała Mila strasznie mi się kojarzy z jakąś inną aktorką, ale nie mam pojęcia z jaką ! Jakie to irytujące...

ocenił(a) film na 3
amib92

Jeśli chodzi o "pokazanie pysznych sal pałacu wersalskiego" to to mnie zdziwiło xD Bo w czasach Ludwika XIII W Wersalu był mały pałac myśliwski tylko. To Ludwik XIV go rozbudował. Jak dla mnie totalne dno, bo jeśli już coś jest nazwane "Trzej muszkieterowie", powinno chociaż trochę przypominać książkę. A te latające statki? Ręce mi opadają.

ocenił(a) film na 7
Wojtek120P_2

widać dostali duży budżet i musieli go jakoś spożytkować , jeszcze filmu nie widziałem , ale z tego co widzę nie jest to "Dramat historyczny" ani ekranizacja książki więc nie rozumiem dlaczego ma być do niej podobny ?

ocenił(a) film na 7
Wojtek120P_2

Mowi się WIELKIMI LITERAMI !!

Wojtek120P_2

Tak jest, to "coś" jest niepodobne do książki. Bo to jest film !