PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485468}

Trzej muszkieterowie

The Three Musketeers
2011
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52218
5,2 19 krytyków
Trzej muszkieterowie
powrót do forum filmu Trzej muszkieterowie

Zanim rozpocząłem oglądać tenże film, byłem dość pozytywnie nastawiony, jednakże... Ten
film nie zasługuje na tak wysoką ocenę. Męczyłem się przez dwie godziny, próbując znaleźć
jakikolwiek plus.. I znalazłem:) A dokładnie dwa. Pierwszy to gra aktorska Atosa, Aramisa i
Portosa, która stała na akceptowalnym poziomie,a druga to ładna charakterystyka
niektórych kobiet. Reszta to porostu porażka. Film jest gorszy od chyba wszystkiego co oglądałem. Jest niezwykle nużący, o okropnej scenerii i jakości efektów, które z całą
pewnością wykonywali niewidomi praktykanci (Jeśli jakąś osobę to uraziło, to
przepraszam). Jeśli ktokolwiek ma zamiar oglądnąć ten film, a gust ma podobny do
mojego, niech pójdzie na spacer, bo przynajmniej nie będzie musiał się wkurzać na ten,
jakże denny film.

ocenił(a) film na 3
Gothic523

Dziękuję za te słowa :)

ocenił(a) film na 5
Gothic523

Muszę się z Tobą zgodzić. Spodziewałem się po tym filmie dużo więcej, a tak to tylko męczyłem się żeby go dokończyć. Cieniutko :(

ocenił(a) film na 5
Gothic523

Film jest niewiarygodnie tandetny, nieudolnie zrzyna część scen ze starej wersji i dodaje idiotyzmy typu cyrkowe akrobacje Milli Jovovich w sukni, w której kobietom ciężko było się swobodnie poruszać (i oddychać). Do tego ten koleś, który grał D'Artagnana - skąd oni tę ciotę wytrzasnęli? Kojarzy mi się z jakimś ,,podopiecznym" bogatego pedofila, a tu robi za wielkiego bohatera i puszcza teksty, że mi nie wiedziałem, czy się śmiać, czy rzygać. I to jego machanie szpadą - chyba się kuźwa uczył fechtunku robiąc swetry na drutach. Król - następny pedał, miał być chyba zabawny, ale był żenujący, kardynał, który ma być przecież gnidą o czarnym sercu jest jak jakiś profesor doktor habilitowany zupełnie bez charakteru. Zachowanie wypisz wymaluj jak mój dawny matematyk z liceum, którego biła żona.
Reszty nawet już nie mam siły komentować, wystarczy to, co ty na pisałeś.

Gothic523

Zgadzam się w 100 procentach... I oto Trzej Muszkieterowie wkraczają w XXI wiek. Gdzie króluje efekciarstwo i bezsens... Film zdecydowanie dla idiotów. Pomijając fakt, że nijak się nie ma do pierwowzoru, to poszczególne elementy t.zw. "fabuły" (jeżeli jakakolwiek w tym filmie jest, bo ja nie zauważyłem) raczej pasują do kina klasy "Z". No, chyba, że to jest parodia s-f... Stracone 2 h, gówno totalne!