PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485468}

Trzej muszkieterowie

The Three Musketeers
2011
6,2 52 tys. ocen
6,2 10 1 52218
5,2 19 krytyków
Trzej muszkieterowie
powrót do forum filmu Trzej muszkieterowie

Przedszkole 

ocenił(a) film na 2

Słabiutko, nie dość że aktorzy mają angielski akcent to D'Artagnan wygląda jak Justin Bieber w
peruce a Konstancja jak Bożenka z klanu... Do tego Leonardo Da Vinci i latające statki... WTF?

ocenił(a) film na 4
kostzzz1

ja jeszcze dodam Mille Jovovich latająca jak w matrixie.

ocenił(a) film na 9
tihomax

Jak już zauważyliście nie jest to typowy film o Trzech Muszkieterach.. Ale przez to staje się oryginalny.. I nie przesycony tylko i wyłącznie typową francuską kulturą lat wcześniejszych.. Ludzie nie oczekują kolejnej historii, która ma przypomnieć o Kardynale i niedorosłym królu Francji.. Kilka zabawnych tekstów- jest. Coś dla dorosłych i nastolatków- jest. Do tego wartka akcja i nieco odmieniona historia.. Ogląda się z przyjemnością i uśmiechem na ustach. A jeżeli ktoś liczył na film w starym stylu, niech obejrzy sobie wersję z 1973 roku..

ocenił(a) film na 2
Koladysia

Tylko że poziom tych zabawnych tekstów, wartka akcja i tym podobne to niestety najczystsza esencja hollywoodzkiego kiczu. ;) Podczas seansu miałam nieodparte wrażenie, że scenarzyści napisali ten film na kolanie, jadąc metrem. Prawdopodobnie po prostu im sie nie chciało. A jak komuś się nie chce, to najlepiej wrzucić sterowce i nurków-ninja do XVII wieku. Twórcy zwalniają się wtedy z obowiązku dowiedzenia się czegokolwiek o czasach, które wzięli na warsztat.
A tak przy okazji, ciekawe ilu Amerykanów wierzy po tym filmie, że sterowce istaniały w XVII wieku ;D

ocenił(a) film na 9
Phea

Pewnie wielu:) Fakt faktem, film nadaje się do obejrzenia:) A reszta, cóż.. Nikt nie musi się ze mną zgadzać. To tylko i wyłącznie moja opinia:)

ocenił(a) film na 3
Koladysia

Koladysia napisała:
"Jak już zauważyliście nie jest to typowy film o Trzech Muszkieterach.. Ale przez to staje się oryginalny".

Definicja słowa "oryginalny":
"oryginalny [wym. or-y-gi...] samoistny, swoisty, nie będący naśladownictwem, autentyczny; nie oparty na wzorach; tworzący samodzielnie; niezwykły, osobliwy, rzadki; dziwaczny, ekscentryczny."

Nic się nie zgadza z tym, co napisałaś.
Film jest zlepkiem wszystkiego, co już kiedyś wymyślono i połączonego w totalna bzdurę.
Z oryginalnością nie ma to nic wspólnego.

ocenił(a) film na 2
baba_yaga

"Dziwaczny" i "niezwykle" słaby, te pasują jak ulał : >

ocenił(a) film na 3
kostzzz1

Chyba, że w takim zestawieniu :D

ocenił(a) film na 9
baba_yaga

"Nic się nie zgadza z tym, co napisałaś.
Film jest zlepkiem wszystkiego, co już kiedyś wymyślono i połączonego w totalna bzdurę.
Z oryginalnością nie ma to nic wspólnego."

Nie ma to jak stek zarzutów, które są nieuzasadnione, bo przecież we WŁASNEJ OPINII raczej nie można się pomylić. Gorzej ze stylistyką, ale o to mniejsza.. Jeśli Twoja opinia jest inna, napisz o tym bez narzucania jej innym:)

ocenił(a) film na 3
Koladysia

Hmmm... Stek zarzutów, powiadasz... A gdzie ów stek? Odpisałam na twój post, a że forma ci nie odpowiada, cóż... Przyjmij to na klatę :)

użytkownik usunięty
kostzzz1

Tylko a propos tego 'Justina w peruce', bo już mi się nie chce kłócić: D'Artagnan w książce nie był opisany jako przystojny mężczyzna, ale jako "piękny chłopiec" (prawie dziecko...), więc Lerman ze swoją chłopięcą i delikatną urodą chyba właśnie pasuje... Ludzie się przyzwyczaili do dojrzałych D'Artagnanów, wręcz starawych w porównaniu do oryginału. Co do Konstancji to faktycznie mogłaby byc trochę starsza, ale jest urocza i śliczna, tak jak to opisał Dumas.