A wiesz czym jest technika 3D? Innymi słowy trójwymiarowa - jak pójdziesz do kina, to wręczą Ci specjalne okulary i będziesz oglądać w trójwymiarze. Żaden szał, osobiście wolałabym normalny film, a nie 3D.
Zdecydowanie odradzam 3D ... Właśnie wróciłem z seansu i śmiem twierdzić, że 2D będzie bez pardonu lepszym obrazem do obejrzenia!
Ale sam film (fabuła, akcja, aktorzy, humor, etc.) stoi na dość przyzwoitym poziomie.
Film obył by się bez tego 3D. Najlepiej widocznego podczas animacji podróży miniaturkami po mapkach, czyli około 20 sekund filmu. Ja tez uważam, ze film mógłbyc lepszy. Powiem tak: aktorzy byli do swych ról przygotowani, dialogi OK, scenografia OK, nawet tempo dobre. Choreografia scen walk (być może przez to 3D) była niewyraźna. A niektóre sztuczki zabardzo naciągane.
napis 3d przy tytule zwykle mnie odstrasza\
a zauwazyliscie ze najlepsi rezyserzy raczej nie robia nigdy zadnego 3d?
podkreslam raczej
ale jak mowisz o avatarze to daj spokoj
to wlasnie taki film nastawiony na fajerwerki a historia i fabula sa proste jak budowA cepa, jakis dziwny patos, denerwujacy nachalny przekaz i ogolem nie czas i miejsce na takie rozwazania
ale to wlasnie taki film nastawiony na fajerwerki ale merytorycznie pusty
z doswiadczenia wiem co znaczy 3d - mniej tresci ale bedzie ladnie wygladac
slaby scenariusz i fabula-3D!
aktorzy tak sobie graj-3D!
nudzisz sie?-3D!
nie mowie ze tak jest zawsze ale zwykle tworcy zapychaja niedoskonalosci i braki tym 3d wlasnie
nie ma juz "3d" - przez Camerona teraz jest jak to napisal Logan__ "glebia"
a szkoda bo kiedys 3d bylo o niebo lepsze od tego g**na co nam prezentuja teraz
Postacie lub zwierzeta wychodzily poza ekran i chodzily miedzy widzami, czasem wydawalo sie ze mozna zlapac w reke bylo tak blisko.. Laski krzyczaly z przerazenia lub zdejmowaly okulary kiedy mysz skakala w ich strone
"Dzieki" Cameron za zniszczenie tego wszystkiego
Ja juz na filmy 3d nie chodze bo zawsze konczy sie to rozczarowaniem
Hehe;D Jaka fajna wypowiedź;)
Tak na poważnie to nadal możesz sobie obejrzeć takie 3D np w Imaxie jeśli pójdziesz na specjalnie zrobiony do tego film krótkometrażowy typu "Podróż do kosmosu" czy inne duperele i możesz wtedy łapać rękami gwiazdy. Możesz też iść na 5D - również podobne efekty.
W filmach czy też animacjach 3D nigdy to nie było to samo 3D. Tego 3D w ogóle praktycznie nie widać. Również podzielam opinie, iż psuje to obraz filmu, zamazuje to, co w wersji 2D widać wyraźnie. To wszystko po to, by wydać więcej kasy na bilet. Zmierzamy do czasów, kiedy niestety wszystkie filmy będą w wersji 3D. Cameron nakręcił Avatara, ale nową technologią. Jego obraz 3D jest o wiele lepszy od tego, co widzimy we wszystkich ostatnio wyświetlanych filmach. Jak na razie Cameron przyczynił się głównie do tego, iż inni twórcy po jego spektakularnym sukcesie wykorzystują a nawet nadużywają wyrazu - trójwymiar. To, że Avatar był dobry w 3D, nie znaczy, że inne filmy będą takie same. Jednakże są ludzie, którzy się na ten dodatek - 3D - łapią i chyba tylko po to płacimy więcej za bilet;(((((
Paranoja.
Film Trzej Muszkieterowie zdecydowanie wolałabym obejrzeć w zwykłej wersji, aczkolwiek ogólnie produkcje polecam - ciekawy, chwilami zabawny film przygodowy.
Pozdrawiam;)))
ja byłam na 2D i myślę, że w tym filmie 3D nie jest potrzebne, tak jak zresztą było z Piratami z Karaibów 4 :)