Nie wierzę, że nie dodali momentu kiedy spotykają się po wyjściu ze szpitala w końcowej scenie! Siedziałam i czekałam na to w kinie, aż do samego końca i lekko się rozczarowałam :( Idealnie byłoby z piosenką Andy Grammer - Don't give up on Me
W zwiastunie pojawia się kadr, który wygląda jak ta scena właśnie. Will stoi z wenflonem i plecakiem, w którym na pandę Stelli, a ona stoi w pewnej odległości od niego i wygląda na zdrową. I ten tło wygląda jak Rzym, więc zgadzałoby się. Najwyraźniej nagrali tę scenę, ale niestety usunęli ją z filmu.
Stella w tej scenie jest bez tlenu, ponieważ jest po przeszczepie płuc. Niestety mukowiscydozy nie można wyleczyć, a przeszczep przedłuża życie tylko o kilka lat...
Nie umarł, ale najprawdopodobniej umrze wkrótce ze względu na to, że jego terapia nie poskutkowała, a był nosicielem bakterii, która go wyniszczała (a której jakimś cudem Stella nie złapała, mimo że Will ją pocałował podczas reanimacji)
znam osobę, która cierpi na mukowiscydozę i ma 34 lata, trenuje na siłowni i trzyma się dobrze
Żartujesz? Jest tysiące jak nie miliony ludzi z Bolholderią Cepacią którzy normalnie żyją, a lek którym leczył się Will nie istnieje. Czyli twoim zdaniem na 99% umierasz gdy złapiesz tą bakterie? Jeśli tak to jesteś w błędzie
A dlaczego miał by umrzeć? XD W ksążce jest napisane, że nie poczuł jakoś bardzo tej bakteri i zaczął podróżować, i to właśnie po zdaje mi się 8 miesiącach spotkał się ze Stellą. Może pomyliło ci się z filmem gwiazd naszych wina.
Film miał dwa zakończenia. Jedno to to obecne w filmie, a drugie jaka Stella go zauważa na mieście i uśmiechają się do siebie
Mi też właśnie brakowało wyjaśnienia na koniec. Albo sceny w której Will umiera, albo sceny w której się spotykają poza szpitalem
Przykro mi ale nie martw się. W scenariuszu, czyli jak i w książce tak się właśnie kończy