Trzynaście duchów

Thir13en Ghosts
2001
5,9 38 tys. ocen
5,9 10 1 38419
5,0 12 krytyków
Trzynaście duchów
powrót do forum filmu Trzynaście duchów

zapaść umysłowa

użytkownik usunięty

Przez chwilę po oglądnięciu zastanawiałem się jak najprościej oddać odczucia po obejrzeniu tego... myśle że określenie "totalna szmata" najlepiej tutaj pasuje chociaż nie w pełni. W tym fillmie nie ma ani jednego elementu który by można określić przynajmniej jako poprawny. Brak scenariusza, żałosna gra aktorska, dzwięk i muza poraża monotonnością, nawet efekty specjalne są "drewniane".
Nic tu nie trzyma się kupy, wystarczy wspomnieć o biednym Arturze nie mającym grosza przy duszy... zatrudniającym pełnoetatowo służącą, czy też motyw z szklaną ścianką zwyczajnie postawioną w kącie... zza której Artur nie może się wydostać. Widocznie widzowie to stado baranów które wszystko przełką.

ocenił(a) film na 7

...
a ja myślę że przez małą ilość obejrzanych filmów z tego gatunku nie masz punktu odniesienia. Czepiasz się nieistotnych szczegółow. Film jest poprawnie zagrany, fabuła w granicach realności, świetne efekty a przedewszystkim efekty dzwiękowe które oceniam najwyżej. Film trzeba poprosty oglądać w kinie a nie w 14 calowym monitorze i z dzwiękiem wydobywającym się z głośniczków za 20 zł.